755 Living Room Light Hardwood Floors Design Photos And Ideas

White-painted plaster walls and tall ceilings make the living space feel bright and airy.
A giant wall of glass connects the living spaces with the outdoors. The double-glazed, low-e windows are thermally broken with black-powder coated frames.
The rooms evoke a feeling of the Old West, thanks to an earthy color palette, wainscoting, and brass accents.
The apartment opens up to a small terrace through glazed doors.
The team demolished the existing internal walls to open up the interiors and create a single, large living and dining area.
With fresh white walls, larch parquet flooring, and a sleek black fireplace, the apartment now radiates an open, airy environment. A beautiful pink staircase appears to float in the middle of the common area, demarcating the boundary between the living and dining spaces.
A pink, sculptural staircase appears to float in the middle of the common area, demarcating the boundary between the living and dining areas, and connecting the two levels.
In the main living space, brightly colored furnishings—including an iconic womb chair and a sofa from Ligne Roset—create a playful interior space for lounging. A laminated glass floor allows light to pass further between the various levels.
In the living area, six large windows on the west-facing wall look out toward the streets of SoHo.
The large pendant lamp was designed by Arik Levy for Vibia, and the TamTam floor lamp was designed by Fabien Dumas for Marset.
The living room features two sofas by Patricia Urquiola designed for Kettal and a Polder sofa by Hella Jongerius for Vitra. The Slow Chairs were designed by the Bouroullec brothers for Vitra.
The interiors are a mix of vibrant wallpapers that create murals to provide color and design, geometrically patterned Mexican tiles and designer furniture.
A wood-burning fireplace anchors the living room in the bungalow.
Interior View
We also wanted to marry the painterly piece of art behind the sectional with some new elements, so we chose accessories that would mimic the patterns and shapes in the composition. Various textures were utilized to add some organic, natural arrangements to the living space and make it feel more relaxed.
Our interior designer wanted to enhance the existing furniture and overall sophisticated aesthetic. To fuse the old elements with the new, we sourced pillows in vibrant colors pulled from the client’s daring, non-representational art. This also gave the space an element of approachable luxury, as opposed to the bare, formal look that it initially conveyed.
View from Living Room to Dining Room
We also sourced two Panton Chairs, from Design Within Reach. An area rug from Tom Dixon’s collection for The Rug Company adds a sophisticated, urban edge to the design. The staircase, which is prominently positioned in the center of the living area, featured iron railings, so we created continuity by refinishing the fireplace in iron and cement.
The sofa had to be large and deep enough that the couple and their dog could lay back, watch TV and enjoy the space. So, we had a sectional custom made and upholstered in a heavy duty Kravet fabric.
The family wanted a house that felt like a traditional bungalow. The architects achieved this by creating a low opening at the rear terrace, with low pivot and sliding doors opening through the house and framing the ocean view beyond.
“We designed a column-free interior space for the entire upper floor, indoor and outdoors, to connect the spaces. This structural approach, which includes outdoor space in the span of a roof system, is unusual. The seven sliding glazed panels at the rear and corner of the house allow it to open up onto large exterior spaces,” says McLeod.
The living room also features floor-to-ceiling windows, an original marble mantle, as well as a wood-burning fireplace.
Wraparound windows and sliding glass doors lead to the mahogany deck, giving the home a strong sense of indoor/outdoor living.
Upon entering the house, one immediately sees right through to the rear garden from the main corridor.
Oak floors, neutral furnishings, and an area rug by Han Feng for Tai Ping warm the office, as does the view of surrounding treetops. “You really feel as if you’re in the canopy,” says architect Takashi Yanai. A vintage Louis Vuitton trunk serves as a coffee table.
The eco-friendly home is equipped with rainwater harvesting, hydronic heating, and a compost and vegetable garden.
Sustainable features include locally and sustainably harvested Victorian hardwood with low VOC finishes and formaldehyde-free plywood.
The owners asked for new common spaces with improved connectivity to the back garden and swimming pool.
WARC Studio founder Andrew Wilson came up with a design solution that would open up the interiors to the garden and pool, but still protect the home from the harsh afternoon sun from the west.
The fully glazed living pavilion embraces views of the forest and pond, and enjoys access to a yard, patio, screened porch, and deck on three sides.
The tall white-painted ceiling and walls give the light-filled living room a bright and airy vibe.
A look inside the glazed entry facing the living pavilion.
The opening to the dining area has been increased, and the square footage added to the original footprint has allowed for a grand staircase that now connects the lower level.
Silver opened up and vaulted the ceiling, which instantly created a bright and airy, modern interior. He also centered the picture window and added sliding doors that lead out to two separate outside patios.
White shelving blends in seamlessly with the crisp, white walls.
The home's original structure can be viewed through the glass panels of the new unit.
A cozy family room has been created off the kitchen, and includes a custom built-in breakfast nook and sofa.
Here is a peek at the living room looking toward the entry.
The original double-sided fireplace was wrapped in plaster for an updated look. Yet, it was kept in the same location, as the home maintained its original footprint throughout the remodel.
The vaulted ceiling adds an expansive airy feel that the original home lacked. Now, the wall of windows perfectly frames the gorgeous overlook.
This area now makes a beautiful spot to curl up and read a book.
By combining a carefully chosen selection of items from Home Depot, Walmart, Target, Lowes, and IKEA with vintage and designer accessories, the couple have managed to infuse a variety of styles into the camper, while staying within their budget.
A peek at the open-plan living, dining, and kitchen areas.
Here is a glimpse of the mesmerizing views the home frames of the surrounding Bay Area.
The team also worked with Nouel to incorporate the expressive maximalism that the couple naturally gravitate toward.
Thanks to the help of Nouel, the newly-expanded space now incorporates bright pops of color by way of paintings, furniture, and accessories.
 The firm's mandate was to create architecture that worked, yet "disappeared."
One of the architects' main focuses during the remodel was opening up the interior space.
Handcrafted furniture from Carl Hansen and a bed fitted with Kvadrat fabric and designed by Soren Rose Studio are some of the minimalist Nordic touches.
An elegant Morsøe fireplace is nestled in one corner, while off-the-grid equipment is tucked away in the back.
The open kitchen gently tucks under the upper floors and the wood and metal stair that delicately weaves its way upward. The large bay windows draw daylight in from both sides.
Light timber floors, white-painted MDF shelving and cabinets, as well as black metal accents, give the home a clean and contemporary appearance.
Full-height windows blur the distinction between indoor and outdoors in the living area.
Dining & Living
Family Room
A Danish sofa, designer unknown, is set against an accent wall painted in Stone Blue by Farrow & Ball. As the local dealer for Anastassiades, the Apartment contains various pieces of his work, including the Mobile Chandelier 5 (2011), the Ball vase in cast brass (2006), and the wall-mounted Beauty Mirror (2010). The vintage Boucherouite rug is from Morocco. Photos courtesy the Apartment.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.