512 Kitchen Undermount Sinks Range Design Photos And Ideas

The Fenix cabinets are constructed out of black Traceless laminate with a plywood substrate and feature cut-out pulls. Caesarstone counters run up the wall to form a backsplash.
The kitchen now benefits from the great room’s large windows and views.
A wood-clad kitchen adds texture in the renovated building’s upstairs living room.
The new kitchen is an IKEA kitchen with Reform fronts painted a moody blue color, not unlike the ocean itself. "Sometimes it looks really gray, and sometimes it looks way more green-blue," says Jocie. "I like that. Depending on the light, it has a very different feel." The countertops are Richlite Black Diamond.
The kitchen layout was reconfigured so that the focus is on the view—the wall of windows, which look out on the ocean, is now underscored by one long, uncluttered counter. There, the faucet is Delta and the dishwasher is Bosch. The range stayed in nearly the same spot, and the opposite wall has been thickened with storage and the refrigerator column. Both the refrigerator and range are by Bertazzoni.
Kitchen
Flat-front maple cabinetry and a soapstone counter keep the kitchen backdrop simple.
The modest U-shaped kitchen has an open peninsula on one side.
The kitchen was relocated to give the living area more breathing room. A slat detail above the beams bring attention to the preserved roof structure.
Light spills down over the exposed framework, and period lighting adds character. The counters are Black Vermont from Bedrosian in a leather finish, and the tile is Forest field tile from Heath.
Walnut cabinetry with a custom finger-pull treatment, a close collaboration with local designer John Deitrich at Plum Projects, now wraps the kitchen perimeter.
Architect Eric Olsen imagined a space that employs contrasting colors, textures, and shapes to create a warm and inviting interior. One of many such details includes a custom light fixture above the island, which he designed in collaboration with Buzzell Studios.
A vaulted ceiling interspersed with skylights, in tandem with floor-to-ceiling glass, fills the home with natural light.
Nick Dignard and Marie-Catherine P. Émond built this 256-square-foot cabin, an A-Frame structure enveloped by two extended wings, to celebrate a love of outdoor sports. Located in Québec’s Lac-Beauport, the living, dining, and kitchen areas are filled with natural light so that the cabin feels as if it’s actually outside.
In the kitchen, black marble tops sharp black cabinetry.
The in-law suite shares two walls with the main house to save construction and operation costs, but is equipped with a separate entrance, a private patio, and a full kitchen, living area, ensuite bedroom, and laundry.
Corresponding with the exterior facade, cedar runs along the ceiling and interior walls. The back half of the home features a galley-style kitchen with full-size sink, stove, and fridge.
Minerit paneling finished with wax also tops the counter of the kitchen island.
Marble covers the backsplash, and new upper cabinets inset with fluted glass were added.
The architects reused much of the existing walnut cabinetry, giving it an ebonized finish for contrast.
The vintage-modern look is accentuated by an elegantly curved, Calacatta marble backsplash that frames the Lacanche range. The countertop is also Calacatta marble.
The U-shaped kitchen was designed by Kristen to give children a space for homework and snacks away from the work area.
Mutuus Studio cofounders Saul and Kristen Becker remodeled the kitchen of their 1954 dwelling over a three year period, finishing it this year.
Clara kept the kitchen, which had been freshly remodeled prior to her moving in, appreciating the high-quality fixtures.
An open shelf displays the couple’s glassware collection.
Now, the kitchen has walnut cabinetry with inset doors painted a creamy white. The counter is marble, and the backsplash is the Classic Field tile in chartreuse from Heath Ceramics. The floors are new linoleum.
Now, the sizeable kitchen is an exceptional blend of old and new. The original floors, coffered ceiling, and windows are joined with IKEA cabinets with Semihandmade fronts, and Vermont-sourced Danby marble counters.
The backsplash is composed of Fireclay tile, the floating shelves are from Semihandmade, and the light above the island is by Andrew Neyer. The Virgin of Guadalupe painting that the couple picked up in a flea market in Mexico City is an ode to the home’s Catholic rectory past.
“We removed all those walls so that when you walk in, you have these expanded views out into the landscape. We opened up the living area, and made the kitchen virtually three times larger than it was,” says French.
The home explores new, innovative ways of utilizing hemp. The kitchen and dining area are located in a double-height space.
A Heath Ceramics tile backsplash in neutral tones offsets the custom walnut cabinetry.
An island with seating from Blu Dot is joined by a custom walnut table fabricated by SOBU. The paint color on the island, Pigeon by Farrow & Ball, syncs with the new poured concrete floors.
The new kitchen is also a galley layout, but has more room to spread out lengthwise.
The open kitchen and the adjacent bench are a mix of materials that include HPL, sandblasted pine plywood, brass, marble, and lacquer.
The shelving is composed of simple, Mondrian-like color blocking.
The studio space looks out into the kitchen, emphasizing the idea of transparency across multifunctional spaces.
The view back into the kitchen frames the inset wood shelves, and allows one component of the work triangle, the stove, to stay tucked out of sight.
Dyer inserted new wood inlay in the kitchen floors.
The renovation made only minor changes to the kitchen's original footprint changes were minimal. However, the entire ceiling was vaulted and skylights were added for additional natural light. "This was a reaction to the neighbors building an ADU right up to their property line,
The stove was kept in place in order to retain the position of the gas and venting. The designer dropped the sill on the right-side window to the floor. Sleek black cabinetry is topped with Essastone Concrete Pezzato weathered stone on the perimeter, and custom terrazzo on the island.
“We don’t need the full ‘breakfast bar’ that is a feature of so many modern kitchens, as we make a point of eating together as a family at the table for meals,” say the clients. “The stools under the cantilevered bench are usually used while chopping vegetables with a glass of wine in hand.”
Bright red laminate shelves hold the family’s coffee supplies in a delightful reveal.
Pops of red—via the Louis Poulsen lights and Vola tap—are a nod to the homeowner’s favorite hue.
A wall of custom blackbutt cabinetry conceals the fridge and lots of storage.
"The kitchen, dining room, and other public areas are awash in daylight," says the design firm. "Those public areas are made open, and help to facilitate physical and spiritual interaction among family members."
Spoonflower Boho Tile Blush Dark wallpaper by Holli Zollinger adds a pop of color and texture that matches the clients' desire for a "modern mountain cabin design aesthetic". The dimmable ceiling lights have separate zone controls.
A neutral palette informed the material choices. The kitchen features Corian countertops in neutral concrete and a white penny tile backsplash.
Since the family has three young children, easy-to-clean surfaces were a must.
The renovated kitchen features a new J&K cabinetry white shaker-style cabinets in white, an undermount sink, microwave, undercounter fridge, and a Furion 2-in-1 range oven. Upper cabinets were not installed to preserve an open and airy feel.
Interior Designer Stephanie Dyer in the completed project.
Dyer Studio custom-designed the island with a black-stained white oak wood base and a walnut and soapstone counter that curves at both ends.
Dyer was inspired by all of the original curved details throughout the home, and wove subtle references into the kitchen’s design, including the scalloped detail in the stone counter and backsplash, the curving walls of the stove alcove, and at the coved ceilings.
Removing the dropped ceilings had a dramatic effect on the perceived size of the room. “I think the ceiling height alone changed how that space felt,” says Dyer.
The team added a bank of windows above the sink to flood the room with light. The ceiling pendants are from Allied Maker and the stool is the Cherner Counter Stool from Design Within Reach.

The modern kitchen is the heart of the home. Cooking and conversing go hand-in-hand as meals are created, memories made. Whether teaching an old family recipe, reading the newspaper in a breakfast nook, or chatting over the daily morning coffee, the ritual of the everyday begins here. Spark your imagination by browsing our collection of modern kitchens. From popular counter materials like marble, granite, quartz, and wood; to stunning examples of white cabinets; to flooring options like hardwood and concrete, these projects showcase it all. You'll also find ideas for backsplashes, lighting, appliances, and sinks.