24 Kitchen Ceiling Lighting Dishwasher Ceramic Tile Backsplashes Medium Hardwood Floors Design Photos And Ideas

Duchateau engineered hardwood oak complements the kitchen’s warm wood cabinetry. A broad sliding door connects the space to the outdoor deck, which spills down to the backyard.
The kitchen is outfitted with Henrybuilt cabinetry and Heath Ceramics tile on the backsplash. Modern matte black can lights by Cedar & Moss illuminate the bar.
Cheng opened up the kitchen to the main living spaces and gave it an uber-functional layout.
At a renovated home in Pennsylvania, the orange kitchen countertops were swapped for custom concrete countertops. The cabinets were painted Pink Ground by Farrow & Ball and paired with Build.com hardware, giving the kitchen a warm glow, in particular thanks to the natural light coming in from the double exposure of the windows. The kitchen sink and faucet are from Amazon, while the tile is from Lowes.
A soapstone apron-front sink with an integrated drainboard adds a simple yet luxe touch. The single floating shelf puts everyday dishes close by without creating visual clutter.
Custom cherry cabinetry with integrated handles and sliding doors brings a furniture-like component to the open kitchen. Three 1960s Scandinavian flush mounts by Arnold Wiigs Fabrikker brighten the soapstone counter, while two cognac leather stools by Afteroom for MENU are tucked beneath.
The day always begins in the kitchen with one of Jule’s morning rituals—making a matcha latte.
Dyer inserted new wood inlay in the kitchen floors.
Fitted with new windows, the light-filled kitchen has become the designers' favorite part of the project because of its dark green tones with wood and brass accents. The kitchen renovation budget was approximately $15,000.
Chris and Claudia kept the original layout of the kitchen but replaced everything else with new finishes and fixtures.
A ceiling cut-out connects the lower-level to an upstairs library/hang-out space, and also fashions a light well lined in Heath Ceramics tile.
The new kitchen is defined by a 14-foot island and bank of windows overlooking the backyard. The counters are stainless steel and maple butcher block. The ceiling sconces are Cedar & Moss.
The team removed the wall between the kitchen and living room, then increased the kitchen’s size by 30 square feet through extending the wall of cabinets towards the dining room and adding an island. The distinctive stools are Phase Design’s Bride’s Veil Bar & Counter Stool.
The Nickell family, including children Dash and Arli, makes cookies in their new kitchen. "Both Shondi and Jake, being a part of Threadless, have such creative backgrounds themselves," says Suzanne. "The best part was just how seamless and easy it was to work through the colors and the palette and the materials."
A hammered copper farmhouse sink from Sinkology and copper hardware from Decorator Hardware contrast warmth against the blue and green tones of the cabinetry. The existing wood flooring was kept, just sanded and stained to match other areas of the house.
"Where the house sits, it’s sandwiched between these two structures," says Garry. This made accessing good natural light and views a challenge. A breakthrough move in the design consisted of installing windows on the north wall with glass-backed cabinets over them, thereby admitting natural light into the house, but not giving less-than-ideal views of surrounding buildings too much visual weight.
Local carpenters built the furnishings.
One of the most important areas of the house for Berk was the kitchen, as Elrod was struggling to figure out how to be a family without his wife. The kitchen is designed for Elrod to cook for his sons without really having to think about it. "So he could just be the dad and live in that moment."
The kitchen is one of Claude's favorite parts of the home. The team purchased stock cabinets that were professionally painted by a local Amish man and added wooden floors to match the rest of the house.
The renovated kitchen of Louise Avenue features a deep sink and a coat of pastel-pink paint. Homeowners Chris and Claudia Beiler lovingly restored the home after purchasing it in 2018.
Santa Monica Connect 4L Kitchen Detail with book matched walnut cabinet fronts by Semihandmade.
Santa Monica Connect 4L Kitchen Interiors
Dining room and kitchen
Kitchen looking to back yard