10 Kitchen Light Hardwood Floors Recessed Lighting Stone Counters Refrigerator Ceiling Lighting Design Photos And Ideas

White oak storage wraps the kitchen, which is tucked under the lower ceiling, to create a more cozy spot that’s still connected to the living areas. “It's such a large space,” Erling says of the great room. “It's nice to be more intimate in the kitchen zone.” The counters are Gascogne blue limestone.
Flat-front maple cabinetry and a soapstone counter keep the kitchen backdrop simple.
The kitchen cabinets are partly finished in Formica laminate in a royal dark blue color that contrasts with the white ceramic backsplash tiles, the oak laminate cabinets, and the Victorian ash timber floor. The countertop is crafted from Stone Ambassador Beton engineered stone, which echoes the burnished concrete floor in the meals alcove.
The dairy’s northern facade sits toward the rear the residence, where the dining room, kitchen, and casual meals area are located. An original window, now with acoustic glazing, connects the music studio located within the dairy with the casual meals area.
The recessed, padded bench also makes it so people can linger and talk to the cook.
The U-shape in the "inside kitchen" allows the family to use the entire perimeter of the room for prep and storage.
A peg board keeps cooking tools handy at the prep counter in the "outside kitchen." Below, the black stone counter can extend outward to create space for making noodles, or act as a dining table.
The kitchen is not visually dominant, thanks to storage that reaches to the ceiling. The backsplash tile is Ann Sacks Context tile in Metallic Black with metallic black grout, and the countertops are engineered stone. The original white oak flooring was refinished throughout the home.
Grain Super Black countertops from Stone Italiana sit atop sleek black cabinetry, which hosts the integrated appliances, including a cooktop, oven, and warming drawer from V-Zug.
A hallway behind the kitchen received a 4-meter-long plate glass window (or about 13 feet) in order to lighten up a dark spot in the plan and visually connect to a new courtyard garden.