129 Kitchen Refrigerator Wood Cabinets Ceiling Lighting Cooktops Design Photos And Ideas

Opening up the doorway made space for a designated dining area, which has a vintage Ercol table and chairs. Ferm Living Socket Pendants hang in the kitchen and over the table.
On the opposite side of the room, there’s a stove niche, integrated refrigerator, and built-in storage that wraps the doorway.
On the kitchen peninsula, the sink is tucked behind an upstand, which hides dirty dishes from view from the living room.
The paneling in the Acorn model is locally sourced sugar pine, contrasted with reclaimed Redwood accents. Any wood that O’Donnell can’t salvage is FSC-certified.
A glimpse down the aisle of the El Toro. The Hobbit wood stove from Salamander Stoves is a cozy accent.
The floors are Oak End Grain Helvetica by Solid Floor, combined with bespoke handmade cabinetry by Grovecourt.
Cast concrete counters overlay a brass sink (the Alveus Monarch Quadrix 50) and are bedecked with a Vola single mixer lever in natural brass.
The firm specified an opening at the first floor, to connect it with the new kitchen and dining room below. The reconfigured glass extension allows light and views deeper into the narrow house.
The kitchen has a stacked Nemo Tile backsplash with flex grout.
"We have used walnut in many of our designs, though it never looks the same from design to design," said Oliver. "Walnut represents strength in times of adversity and reminds us to focus on what and who matters."
The kitchen is seven feet long and 10 inches deep. Hanex solid surface countertops with a thin profile sit on top of custom walnut cabinetry with Schoolhouse Electric pulls. The stainless-steel sink is a 20-inch-wide model by Kraus with a Grohe faucet.
The bathroom pocket door, a Modern Caravan signature, is opaque plexiglass framed in walnut.
The kitchen was a collaboration between Urban Pioneering Architecture, Alex Scott Porter A+D, MW Construction, and CNS Construction. The lower cabinetry boxes are IKEA units with custom fronts and panels painted in Benjamin Moore Midnight Dream by MW Construction, while the upper floating walnut cabinet is custom. A Carrara marble counter syncs with the backsplash, which is Boneyard Brick from Chelsea Arts Tile & Stone. The pendant lights are the Mass Light NA5 from Norm Architects for &Tradition.
The sink was shifted slightly to make room for a hard-working corner cabinet and the cooktop now has a good amount of prep space nearby. The backsplash is glass back-painted with a custom color and the custom cabinetry is hemlock with horizontal grain match. Wise also dropped the windowsill behind the sink.
Wise maintained the footprint of the kitchen, which is roughly 125 square feet, then maxed out the storage. "Our goal here was to create a sleek and minimal kitchen respectful to the era of the home that was hyper-functional in a small space," says Wise. The black stools are from IKEA.
 A pass-through window at the sink connects to the backyard.
The kitchen units are composed of blackbutt veneer and have a matte finish. The counters are Caesarstone.
The new kitchen is modern and utilitarian, modest yet open and spacious. The U-shaped counters face the views on one side, and bookended by a skylit wall of hand-cut blue ceramic tile. The long skylight over the back counter helps balance the light from the windows opposite, and gives a warm wash of light over the work space all day long.
Reconfiguring the house allowed us to add some logic and coherence to the rooms and flow. There is now a central hall that connects the entry area to the kitchen, living room, and bedrooms. In this view, the full-height custom walnut casework separates the kitchen from the entry area.
Via Media Residence by Matt Fajkus Architecture | Photo by Leonid Furmansky
Via Media Residence by Matt Fajkus Architecture | Photo by Leonid Furmansky
Each layer of Gregory Creek Residence relates differently to the surrounding natural environment. “Overall an open visual flow connects those in the home to the creek and its creatures, while offering protection via the use of cantilevers,” says Gettliffe Architecture.
The kitchen unit combines an oak base with a marble counter, and was custom made by local furniture maker Walnut x Oak. "While we worked with Room & Board and Article to furnish the majority of the space, it was also important to us to use local vendors and artists in decorating," says LaValle.
The kitchen area was originally an open entryway with a pair of chairs, says LaValle. "It was lovely, but nobody used it. We quickly decided to turn it into a kitchenette and moved the entrance and lounge area to the other side of the space."
A minimal galley kitchen floats in the open plan.
The spirit has found a place to emerge again, he shakes and touches those that are outside and protects and shelters those that have welcomed him.
The consistent use of light wood makes the interior finishes appear to recede while directing attention to the views outside.
A Caesarstone quartz slab envelopes custom-made, rift-cut, white oak cabinetry with a dark brown stain, and bounces the natural light coming in from the doors and windows. Glossy white cabinets further lighten the space, while a Heath tile backsplash brings a pop of color and pattern.
The renovated kitchen features quartz counters and natural maple cabinets, and it flows easily with the rest of the renovated open plan.
An integrated terrazzo-tile counter holds an induction cooktop under a simple, cylindrical extractor hood. The cabinetry is composed of blackbutt timber.
Hatchet Design Build took a more modern approach with the kitchen while still drawing from the traditional palette. The grain-matched walnut kitchen cabinets echo the walnut pocket doors elsewhere.
Linen storage is tucked under the stairs.
"The kitchen appears as a central bench, acting as social knuckle to the interior space," says the firm.
The addition's modern, open kitchen.
A kitchen view and its connection to the rear terrace and landscape beyond
Sliding door separating the rooms. The heart of the living room. The japanese inspired sliding doors acts fully flexible as room divider. When having guest it can be fully closed and for full privacy a curtain is available. Kitchen can also be closed and noise cancelling when cooking, or fully closed during messy days.
Kitchen finishes include a black, porcelain tile backsplash, Caesarstone counters, parchment-colored Laminex laminate cupboards, and wood accents in Victorian ash veneer from Fethers.
The kitchen got a place of pride in the addition, as the family loves to cook, and the lowered ceiling differentiates it from the adjacent living area. The custom island received a rounded corner that echoes the entry. "The unusually shaped island bench responds to the geometry of the external glazing, which was in turn angled to respond to exterior views," says the firm. Circular legs on the island gives it a furniture quality and imparts a "lightness" to the large piece. The lattice over the window provides dappled, natural light and will eventually be covered in vines.
Kitchen
A large window over the sink overlooks the backyard and gives the kitchen a spacious feel.
The home's midcentury details are still intact, save for the flooring, appliances, and Formica countertops which have been replaced.
The kitchen is outfitted with birch cabinetry and a pull-out breakfast bar.
A few steps removed from the living space is the kitchen that features vertical grain fir cabinets complemented by Ann Sacks backsplash tile and white quartz countertops.
Walnut veneer walls warm up and unify the open-plan spaces.
A micro kitchen tucked in under the open stair, with operable cabinets functioning as stair treads.
The kitchen cabinets are from Multiform's Form-1 line, which was designed by Carsten Michelsen in 1982. Per the company's website, Form-1 was Michelsen's effort to "elevate the Scandinavian kitchen to the level of the Danish furniture classics of the 1950s."
The ceilings in the great room are almost 23 feet high, and "the lot provides magnificent views over the entire city of Oslo in different directions," said Taugbøl, which the firm made sure to capture with the window placement.
kitchen
The shape of the kitchen island "reflects the local iconic beachside concrete kiosk building saved by the community," said the architects.
A wall of windows provides an abundance of natural light.
Daniel J Strening carved out some outdoor space under the roof to extend the living area and blur the boundaries between indoors and outdoors.
Subtle, subdued tones in the cabinetry, flooring, and walls provide the perfect backdrop for colorful works of art—or in the case of the kitchen, a custom chandelier.
The kitchen island overlooks the dining, living, and foyer spaces. The open plan makes for easy entertaining and everyday use.
Gregory Creek Residence - Kitchen
Floor to ceiling glass frames the view in the kitchen.
Walls were torn down to create a bright, open kitchen.

The modern kitchen is the heart of the home. Cooking and conversing go hand-in-hand as meals are created, memories made. Whether teaching an old family recipe, reading the newspaper in a breakfast nook, or chatting over the daily morning coffee, the ritual of the everyday begins here. Spark your imagination by browsing our collection of modern kitchens. From popular counter materials like marble, granite, quartz, and wood; to stunning examples of white cabinets; to flooring options like hardwood and concrete, these projects showcase it all. You'll also find ideas for backsplashes, lighting, appliances, and sinks.