12 Kitchen Cooktops Undermount Sinks Marble Backsplashes Light Hardwood Floors Marble Counters Design Photos And Ideas

The kitchen sits at the center of the home beneath the void. Beneath the stair, sliding pocket doors conceal a pantry and kitchen appliances (such as the toaster and kettle).
The stone island bench in the kitchen is a Montenegro Quartzite from Artedomus. “Its monolithic quality really grounds the space under the towering void above,” says architect Bronwyn Litera.
The light in the kitchen is Supernova by Delta. “We explored the historical idea of how traditional native dwellings had a fire at the centre of the house around which everything gathers,” says architect Trevor Wallace. “The idea of an ‘oculus’ came from this and we thought it would be fun to play off that and provide this oculus-like light that is effectively the centre point of gathering within the home.”
The large kitchen is a space for the family to gather, with a stone-look porcelain benchtop and splashback from Stone Tile. “The clients wanted the stone in the kitchen to feel natural rather than dramatic,” says architect Trevor Wallace. “It's large format porcelain, though, as I don’t think they would have been able to handle the level of patina that would have developed on a natural stone when cooking with children!”
In the kitchen, a bank of copper-fronted cabinetry joins the pink marble backsplash. The island is set atop a curving pink base that gives it some lightness.
The kitchen of this renovated apartment in Rome dramatically puts a deep veined marble for the counters and backsplash against the dark millwork.
Integrated appliances now keep the area simple, modern, and efficient, and the narrow counter runs along the hallway to provide extra space for storage.
Calacatta marble slabs are meticulously detailed to reflect the surrounding landscape and contrast the heavy, flat-sawn solid oak island with a faceted base.
Kitchen from Great Room
In renovating the 90-square-foot kitchen of a Boston apartment, architect Chris Greenawalt drew upon both spatial and material solutions to create a pleasing and wheelchair-accessible space to accommodate all three of its tenants.