Kids Room Light Hardwood Floors Bedroom Design Photos and Ideas

Eivind wanted to find a contemporary, minimalist take on the <i>hytte</i> that would still evoke the requisite sense of <i>koselig</i> (warmth, contentment, coziness) he recalls from his childhood. Vaulted ceilings in a warm, pale pine paneling are juxtaposed with glossy black accents. Light pours through the panoramic windows that blur the line between indoor and outdoor.
Only a set of sliding doors separates the kids’ room from the master bedroom in a Toronto, Ontario, home. When the time is right, there's a track inlaid in the ceiling for a four-panel bifold wall to divide the space into two private rooms for the children. 

Read the whole story here.
In the kids’ room, a pendant from Cedar &amp; Moss hangs above custom gabled beds with integrated lighting. The walls are painted Tranquility by Benjamin Moore.
The Marigold wallpaper from York Wallcoverings adorns one room, its turquoise and saffron shades shaping the color scheme.
Built-in shelves and storage save space in another bedroom.
The nursery is situated in the chamfered corner of the 1950s apartment house.
Custom bunk beds in the kids’ room were designed by ALAO and fabricated by Amber Construction &amp; Design. The quilts are from Cold Picnic and the stool is by Alvar Aalto for Artek.
The Nesting White and Natural Play Table and Chairs Set is from Crate&Kids.
Everett's built-in desk features trophies, a globe, and a chair by Urban Outfitters.
Amelia's built-in desk features collected treasures and mementos and is flanked by a mint-green chair by Industry West.
A bunk room is located at the end of the hallway, in the former office.
The bunk room is L-shaped and has two single beds. Each bed has an exterior window, as well as an interior window that looks into the house. "So, at night we can all say, ‘Goodnight,’" explains Dignard.
The fireplace was relocated to this bedroom so as to preserve it and make it a feature.
Isla's bedroom is outfitted with a metal sconce, a white-painted shelf that serves as a bedside table, and a queen-size bed, where the family likes to read together.
Herringbone floors and pink walls brighten the girl’s bedroom.
The walls of the room are lined with easily-accessible shelves and cabinets that are perfect for books and toys.
In the child’s room, floor-to-ceiling built-in closets maximize storage and a loft bed creates space for a play station underneath.
Online art lessons are making it easy to prioritize art, which can be a great escape for kids stuck at home all day.
All the experts agree that it is important for children to have a designated workspace.
The wooden fold-down, child-sized secretary desk is by Harto and the pendant lighting is by Hans Agne Jakobsson.
The children's room was the former galley kitchen with bunk beds by Oliver Furniture with rounded edges and storage underneath.
This room had multiple constraints: three walls had doors that could not be moved, and the remaining wall had a ceiling height that could not accommodate a loft bed. The solution was to build the custom bed, ladder, loft, and shelving unit in the middle of the room where the ceiling is peaked.
Now, a custom built-in platform combines storage solutions with a mattress for sleeping, and doubles as a cozy, story-time nook. "When we were creating the room for their daughter, they wanted a little magic door into her place," says Klimoski, so they inserted curved pocket doors. The firm also designed the custom table lamp on the platform, made from Japanese origami paper and cast porcelain.
The house has three bedrooms, with two for Edwards Anker’s children. Each has a mezzanine space with ladder access, so they have a place to retreat with friends.
A cozy hang-out space in a second-floor bedroom in the stables is created by a mezzanine floor.
All of the timber throughout the project was supplied directly from Denmark by PA Savværk Korinth.
The children's bedroom.
In an otherwise tame Tribeca apartment designed by London-based Melanie Williams Bespoke Interiors, a splash of color in the nursery adds a fun and playful feel to the space. Gray and yellow curtains are set up to create a little theater space in the bedroom.
Architect Bergendy Cooke, who worked for Zaha Hadid and Peter Marino before returning to her home country in 2007, is an admirer of the strong, sculptural architectural forms that appear in Japanese and Spanish architecture. Outside Queenstown, she put her ideas into practice in a home that would be the benchmark for bc+a studio, her own venture. The combination bunk bed and playhouse is a whimsical gesture the architect designed specifically for her two daughters. The spaces are organized in such a way that they can play independently or together.
This sleeping area includes a bookshelf and sconce.
Upstairs, the gables of the sawtooth roof house individual bedrooms: two for children, and a larger master suite.
Each of the home's bedrooms is situated to enjoying the stunning mountain views.
Salminen built the bunk beds out of birch, Finland’s most plentiful tree species, for the couple’s children.
Matt made matching beds with log headboards for the the shared girls’ room.
In his room, Finn sits on a Stump stool by Kalon Studios at an oak table from Canvas Home. The flat jute rug is from ABC Carpet & Home; the stainless-steel door hardware is by Emtek.
The Real Good Chair is by Blu Dot.
The rug is by Flor and the Real Good chair is by Blu Dot.
In the boy’s room, Dash Marshall designed a platform bed and multiple storage units, accented with red lacquer and arranged in a playful way. “They’re built-ins, but we didn’t want them to look like built-ins,” says firm principal Ritchie Yao. “They’re more like stacked boxes.”
Glazing allows visual transparency between spaces, as well as the passage of light from one end to the other, creating a bright, light-filled attic space.
The built-in plywood bunks in the children’s room were designed by STEG.
Bunk beds outfit the children's bedroom.
The child's room has a bunk bed and study area.
A glazed wall forms a corridor that leads toward the daughter's bedroom.
To maximize space, they added bunk beds to an area that was previously a slide-out entertainment center, and also included storage underneath.