178 Hallway Medium Hardwood Floors Design Photos And Ideas - Page 2

Dunin wanted to carry the theme of the eucalyptus throughout the property, including in the entryway, which has a light resembling branches.
The ample amount of large windows draw much sunlight into the home.
Right angles were eschewed in favor of curved, organic forms. "If you look at the ceilings, the woodwork looks like rowboats," continue the agents. "They are the trusses that hold the house up—there are no cross support beams, because they would have had right angles."
White interiors and ample glazing now make the space feel open and bright up. Blackened beams pick up on the industrial aesthetic of the exterior.
The entrance hallway is lined with a series of vintage baseball catcher's masks, dating from the 1920s to 50s.
A sculptural lilac trunk—which is over a hundred years old—hangs on the entry wall and serves as inspiration for the interior color palette.
Ground floor hall
The main corridor, punctuated with full-height glazing, doubles as an art gallery.
The entry sequence is lined with reclaimed teak flooring.
White walls and fit-outs give the home a light, summery atmosphere.
Interior View
Simple, readily available materials were used throughout: wood-framed walls are sheathed in plywood or recycled boards, and doubled pairs of steel columns support beams that in turn support exposed roof structures.
Here, a walkway overlooks the gym below. "Inside this building, you can sense and see its past," says the homeowner. "You don't forget that you're living in an old coach house."
A walnut slat wall and built-in bench sit adjacent to the family room.
Benches with hidden storage were built into the walls to provide cozy reading or contemplation nooks where each resident can enjoy some private time.
Spatial interconnectivity is facilitated through a plywood “chute” that connects and delineates the original house from the new addition.
Artistic touches have been added at every turn.
20050712_overway 066
The master bath suite.
The entry features a custom-made floating bench. Hooks were added for convenience, as the mudroom would be the main point of entry after a day spent on the slopes.
The adjacent volume houses the galley kitchen; the Ball clock is by George Nelson Associates.A portion of Jack’s massive collection of more than 10,000 records is displayed in a low-slung walnut shelving unit built along the upstairs stairwell entry.
From the living room, an open floating staircase leads up to the balcony loft and the second-floor bedrooms.
Most of the framing lumber and decking came from FSC certified sources, while the FSC certified oak flooring was grown and manufactured locally by Zena Forest Products.
The master bedroom, the child's room, two bathrooms, and an office space are located on the second level. The white cabinets allow for additional storage space.
The once public hallway between the two apartments now boasts a bold wallpaper by Kravitz Design for Flavor Paper.
Hallway on the second level of the house.
A sinuous ramp links public space to the private space.
Placing seating in a hallway or corridor might sound counterintuitive. However, adding seating— in particular a piece that takes advantage of the length and narrowness of a hallway, like a bench—is particularly well-suited because it works as a waiting nook.
All of the doors in the hallway were salvaged and found by the owners. Yun designed and inserted the glass transom windows above the doors.
Inside the entry, looking through the house towards the extension, Emery's original palette combined white walls with wood floors.
Elegant ceramic pendant lamps are draped on each post.
Adjacent to the elevator, the main entry to the space, sits a custom millwork piece for gathering everyday essentials.
The entryway is minimal yet stylish, thanks to simple and location-specific artwork and a couple of brightly covered books.
Art work along the walls of the hallway that connect the wings.
The entry to a corridor that leads to the bedroom wing.
Wood-lined walls hold storage space and match the six-inch-wide plank oak flooring.
Art and games throughout the space invoke camp memories. Much of the art and accessories, like the photographs above, come from the Camp Wandawega Land of Nod collaboration.
Large openings in the latticework facade brings in sunshine and sea breezes.
The rich textural contrast between concrete and wood on the façade, is repeated with the interiors.
A skylight in the hallway.
The floors of the common areas were fitted in white oak.
The new living room/dining room space is bright and airy compared to the previous dark and outdated state.
A walkway leads across the upper level.
The striking juxtaposition of wood and glass.
A George Nakashima chaise in foyer.
Fitted on all sides with warm wood, this double-height, gable-shaped passageway serves as the entrance to the house.
On view in the soaring atrium are a jacaranda high board from the 1960s, a chrome and glass lamp from Italy, a black leather chair and footstool by Sergio Rodrigues, a Berber rug, and a pair of photographs by the Brazilian artist Luiz Braga.

More than a way to get from point A to point B, modern hallways are important transitional spaces that connect both rooms and people. A well-designed hallway maximizes our experience of moving between activities and stages of the day. The photos below showcase some outstanding examples with various flooring options from hardwood to concrete.