92 Exterior Wood Siding Material Stone Siding Material Design Photos And Ideas

South street facing facade
A sneak peak.
Stone and concrete.
Rear view onto vast landscape with strong lines, custom curtain wall and large overhangs to protect form the sunlight
A dramatic triangular wooden truss extends the butterfly roof beyond the glass wall of the living room, also shading the stone-paved terrace. A low stone wall expands from the house into the surrounding landscape.
The large, sliding doors pocket into the deep stone walls, completely opening up the living space to the outdoors.
A simple composition in form, but intelligent in detail and execution, the peaked-roof dwelling is a stunning wood- and stone-clad living space.
From afar, the home closely resembles the traditional architectural character of the surrounding heritage.
The peaked roofline mimics the mountains beyond.
The Wood House has been made available to rent on AirBnB.
The operable windows can be opened to let in cooling cross breezes.
The exterior is cladded with tun timber, a wood that is native to the region.
The band of glazing separates the timber cladding from the stone base.
A sloped, double-glazed skylight floods the interior with natural light and provides stargazing opportunities at night.
The home is made up of four gabled forms: the main house—with an attached master bedroom suite in its own distinct volume (on the left)—an artist studio, and an attached three-car garage.
The other facades have wood panels as well as the local red sandstone.
The exterior is a mix of wood and stone, and the ground floor is clad in locally-quarried Algonquin limestone around the perimeter.
The client, Beau Neilson (daughter of Australian art patrons Judith & Kerr Neilson) and her husband, Jeffrey Simpson were looking for an elegant and comfortable residence and their brief displayed a clear understanding of lifestyle, architecture, and design.
Horizontal slabs of bluestone and vertical hardwood slats on the exterior of the house.
Entry court
The expansive property contains an extensive forest and trail system.
The home is naturally integrated into its bucolic setting.
The northern façade of the main house is set at an angle to the barn
The design of the 3890-square-foot main residence and its adjacent barn have been executed with the highest degree of craftsmanship and attention to detail, drawing from traditional influences and the vernacular of the rural northeast.
Atelier Andy Carson has created a robust family home that actively explores the relationship between building and landscape.
The home was designed to cantilever out towards specific framed views of its spectacular surroundings.
The funnel-like protrusion cantilevers over the hillside and is supported by angled pillars.
The house is positioned on top of a hill on a 150-acre site where a ridge connects the Illawarra escarpment to the sea. From its elevated position, it looks down towards Werri Beach and Geering Bay.
The home is composed of limestone masonry and structural steel accents.
Arriving at The French Laundry, guests now begin their experience through a sequence of new garden spaces.
The client can enjoy the outdoors day or night via the screened porch and deck.
According to the architects, the screened porch panels (on the left) were site-built by the contractor to have similar dimensions as the Marvin windows (to the right). Dramatic black sashes unite the facade. Thin mull covers between window units blend with the exterior siding, "which afforded a consistency that we were after," said Wiedemann. Native stone on the foundation is similar to old Virginia farmhouses.
The exterior form and materials of the house echo historic farmhouses in the area, while the garage, clad in red board and batten, evokes old barns. Wiedemann reinterprets the function of a traditional cupola here, which was typically used to aid interior ventilation, by inserting a whole-house fan in this one.
Tremblay chose materials that would reflect the natural setting, like the Polylam-C cedar siding from Prorez, used at the home’s entrance. The exterior floor finish is Montauk grey slate.
The home’s location in Sterzing, Italy meant that it was surrounded by a rural green landscape, and the architects sought to change it as little as possible.
By reversing the positioning of the gabled roof form, and presenting and empty gabled space within the monolithic cube, he could create a parody of a “house” within the negative space.
To integrate the former postman’s cottage with the new design, architect David Sheppard added a concrete column adjacent to an existing stone chimney and a new slate chimney “at the heart of the composition.” From this, the roof structure fans out; the small structure now serves as an anteroom.

Zoom out for a look at the modern exterior. From your dream house, to cozy cabins, to loft-like apartments, to repurposed shipping containers, these stellar projects promise something for everyone. Explore a variety of building types with metal roofs, wood siding, gables, and everything in between.