505 Exterior Wood Siding Material Metal Roof Material Design Photos And Ideas

Manufactured in a factory offsite, the 370-square-foot house can comfortably fit two people.
The home's modular design is composed of an outer shell and an interior core unit that contains essential living functions, such as a bed, bathroom, and a small kitchenette.
The front gate opens to the inner courtyard.
The front of the home features a privacy wall and a peek at the pleated roofline.
LivingHomes at Atwater Village is a part of a collection of six single-family homes located in the heart of L.A.'s Atwater Village.
The C6 is one of LivingHomes' most popular models. Coming in at 1,232 square feet, this LivingHome offers a comfortable living space for a relatively low cost.
This boxy contemporary prefab in Hollywood was a custom-built for a client.
This custom residence for actor Will Arnett was inspired by LivingHomes' RK2 model. About a third was built on-site, including a glass staircase tower and a guest wing (featuring a recording booth where Will can ply his trademark baritone).
In contrast to their former house that had been set on a flat, densely wooded lot, the clients picked a steeply sloped West Vancouver property with sweeping panoramic views.
The attention to detail extends to the design of the home's streamlined contemporary gutters.
A look at the dramatic slice in the roof, which provides an exciting intersection between modernism and the vernacular design.
The gable-ended structures reference the agrarian history of the site. Each roof is supported by dark timber and steel trusses, inspired by the property’s existing hay barn.
Nestled between sprawling trees, the property sits on the valley floor, leaving a courtyard space with a pool in the center.
A timber-land bridge connects the cabin to a decked terrace.
Set at an elevation of nearly 4,000 feet, La Dacha is lifted into an evergreen canopy.
Backed up to the foothills of the Andes, La Dacha offers fantastic opportunities for hiking, mountain biking, as well as skiing in the winter.
Inspired by tatami mats, the spacious rear deck comprises a series of cascading platforms built from Alaskan yellow cedar in alternating patterns and supported with low, board-formed concrete walls. The glazed doors along the east-west axis also frame views of the Marin Hills that can be enjoyed from the rear deck.
Beautiful views of the Buddha statue and lagoon can be seen in the approach to the front entrance flanked by Japanese maples. The homeowners often leave the rear LaCantina  doors wide open for continuous indoor/outdoor connection.
Located an hour north of San Francisco, the vacation home embraces views in two directions: the Marin Hills and a marine bird sanctuary to the east, and the sparkling waters of the Bolinas Lagoon to the west.
The spacious second-story terrace projects toward the south to overlook views of the meadow.
A glimpse of the master bedroom framed with full-height windows and sheltered by a deep roof overhang.
The residence is clad in a combination of vertical grain cedar, Firestone aluminum, and Corten standing-seam metal. The stone is Frontier Sandstone.
The extended overhanging roof with its tongue-and-groove hemlock soffit provides shade and shelter to the elevated courtyard.
The modern Montana home is nestled into a transitional zone between a forested butte and a grassy meadow in the western part of the state.
Western red cedar has been used for all the siding; several of the sections have been painted with Finnish linseed white paint. The single slope roof is made out of blue metal sheets. It has been fitted with roof ladders supported by five brackets on each gable.
The single slope roof is made out of blue metal sheets, and fitted with roof ladders supported by five brackets on each gable.
The L-shaped upper floor culminates in a dramatically cantilevered master bedroom wing that's elevated high above the roofs of the neighboring houses.
The new extension has been designed as a two-level sculptural form that twists from a single point, creating setbacks and overhangs that provide shade for the courtyard and ground level.
An exterior shot shows the site-built garage along with two adapted prefabricated modules. The one above the garage houses the kitchen, home office, and living room, while the other contains the home’s bedrooms. Exterior materials include sustainably harvested cedar rainscreen; HardiePanel made from recycled materials; and standing seam metal siding, known for its longevity and energy efficiency.
Passive design principles were utilized in the siting of the highly-insulated cabin. Deep eaves protect the interior from hot summer sun, while a verandah overhang optimizes solar gains in winter.
The exterior combines recycled brick, radial sawn timber, and galvanized roof sheeting. "Materials were selected to meet the clients’ brief that the house fit within the cognitive idea of an old shed," explain the architects.
The clients requested the design of the cabin and shed to appear as if the buildings had been weathering over time with the site.
The transformation of  a 1950s eyesore into an elegant, gallery-like home was a creative challenge for architect Kevan Hoertdoerfer and all involved. The poem “Roll the Dice” by Charles Bukowski is painted on the facade. “It expresses how we  felt about the project,” says resident Karen Baldwin. “Everybody  roll with it—everybody do their thing.”
The chiflonera leads to the entrance of the cabin.
The East Lake House.
The overall rustic exterior is juxtaposed against a modern entry with a sleek profile.
The two buildings are positioned to maximize the views and capture the summer sun and breezes.
Silvertop Ash shiplap siding clads the facade.
NIGHT OUTSIDE VIEW OF MASTER BEDROOM
Street view of Woodlawn Ave located in Venice Beach Ca

Zoom out for a look at the modern exterior. From your dream house, to cozy cabins, to loft-like apartments, to repurposed shipping containers, these stellar projects promise something for everyone. Explore a variety of building types with metal roofs, wood siding, gables, and everything in between.