119 Exterior Wood Siding Material House Glass Siding Material Metal Siding Material Design Photos And Ideas

The Pincecone tree house is accessed via a steep wooden ladder and a trap door that unfolds down from the top.
Van Beek’s extra space is home to her office. She works on a Tense table by Piergiorgio and Michele Cazzaniga and Flow chairs by Jean Marie Massaud, both for MDF Italia.
Minneapolis–based firm ALTUS Architecture + Design have designed a unique 2,850-square-foot residence in Woodland, Minnesota, by marrying glass-house architecture with a reflective "shiny" shed. The single-story property is primed for tranquility, as it sits on a peaceful woodland plateau and overlooks a lush wetland, as well as a calming lake in the distance.
Viewed from the backyard, Greenwich Village Townhouse by Ryall Sheridan Architects gives off a warm, earthy glow.
On the green roof, guests enjoy stunning panoramic views, a hydromassage pool, and a lounge area.
Fresh, bright, and cheery, the updated architecturally significant residence complements the couple’s modern lifestyle.
The retreat's exterior is clad in cedar shingles to give it a tree house feel. The shingles will weather to gray over time. Dutton wanted to avoid having the cabin stand out, instead revealing itself gradually against the surrounding landscape.
A 100-mile drive from the Big Apple, the 15-acre property in Orient, New York, serves as a vacation retreat and refuge for a Brooklyn couple.
For O’Reilly, paring the design back to a minimum was important from both an aesthetic and budget standpoint.
Exterior
Exterior at Dusk
Exterior Slatted Entry Volume
A view of the three-story DFAB House perched atop the NEST Building.
Consisting of three prefabricated units in West Seattle on a 5,000 square-foot lot, the Genesee Townhomes—by Method Homes and Chris Pardo Design—from 1,250-1,400 square feet, each with three bedrooms and two and a half bathrooms.
The gently sloping nature of the block generated a step in the house levels,  which O’Reilly used  to delineate living and sleeping zones.
The galvanized steel frames, visible from both the interior and exterior, create a repetitive rhythm along the north and south elevations.
Wood screens provide privacy to the lower level, while allowing for ventilation in this hot, humid climate.
The wood-clad home sits between tall native grasses and dense foliage.
A refined, simple exterior palette of wood, stucco, and concrete allows the true architectural form to shine and blend in with the landscape.
From the street, the house appears as a modest, single-family home in scale with many of the older, post-war homes which exist in the area. But upon entering the house, it’s surprisingly expansive.
Aranzazu House - Besonías Almeida arquitectos
Suspended in the forest, the Pinecone tree house is a sight to behold.
IF House - Photo 10
Four bedrooms and four bathrooms span two structures, with a guest wing and main residence. The Aspen, Colorado, home is 4,300 square feet.
The program is pushed to the property edges to screen adjacent neighbors and directs framed views to a large central courtyard.
This 1,900-square-foot home was assembled on-site in just two days with wall panels consisting of staggered 2' x 4' studs on a 2' x 8' plate, which eliminates thermal bridging and maximizes energy efficiency.
M02 by HONOMOBO
Designed by Olson Kundig with interiors by Geremia Design, False Bay Residence takes cues from the surrounding agricultural buildings on the site. A steeply pitched roof, open interior, loft space, and overall height resonate with the vernacular of the area.
The architects reused and enlarged the steel frame and ground slab to preserve the shed’s original form while cladding the structure in new materials sympathetic to the rural vernacular.
Walls of glass run up the east and west sides of the house, blurring the boundary between indoors and out.
The sedum green roof by Skygarden helps to manage stormwater.
In order to maximize space, the architects utilized a split-level design that includes the living areas on the main level, two upstairs bedrooms, and a walk-out basement beneath the dining room. The wood siding was salvaged and restored from the previous building on-site, in order to bring warmth to the gray, seamed metal and reference the neighborhood's past.
#FamiliarCabin #cabin #minimal #wood #exterior #deck #retreat #outdoor #forest #architecture #modern #modernarchitecture #landscapearchitecture #CityDeskStudio
A view of the main home's sheltered entrance with the annex to the right. All buildings feature continuous exterior insulation.
This annex houses a large recreation room as well as a guest suite.
A dramatic cantilevered roof helps mitigate unwanted solar heat gain while inviting in warm winter light.
To recall the region's past as a historic mining town, a rustic palette of mostly natural materials were applied to the home, including stone, Cor-ten steel, and reclaimed barn wood with modern detailing.
The board-formed concrete, steel, and teak over a rainscreen system blend the building into the site.
Surrounded by rugged beauty, the home was designed with a faceted exterior optimized for wraparound views unique in each room.
This custom residence for actor Will Arnett was inspired by LivingHomes' RK2 model. About a third was built on-site, including a glass staircase tower and a guest wing (featuring a recording booth where Will can ply his trademark baritone).
The C6 is one of LivingHomes' most popular models. Coming in at 1,232 square feet, this LivingHome offers a comfortable living space for a relatively low cost.
A glimpse of the master bedroom framed with full-height windows and sheltered by a deep roof overhang.
The residence is clad in a combination of vertical grain cedar, Firestone aluminum, and Corten standing-seam metal. The stone is Frontier Sandstone.
The extended overhanging roof with its tongue-and-groove hemlock soffit provides shade and shelter to the elevated courtyard.
The modern Montana home is nestled into a transitional zone between a forested butte and a grassy meadow in the western part of the state.
An exterior view of the property.
View from Southwest
West Elevation Detail
View from Boat Dock
The width of the greenhouse volume is equal to the width of the enclosed  volume. "The greenhouse portion and the residential portion are structurally independent while complementing each other's functions," says Snark architectural director Yu Yamada, "enabling expansion, reduction, and renewal of the greenhouse section in the future."
Front facade

Zoom out for a look at the modern exterior. From your dream house, to cozy cabins, to loft-like apartments, to repurposed shipping containers, these stellar projects promise something for everyone. Explore a variety of building types with metal roofs, wood siding, gables, and everything in between.