289 Exterior Concrete Siding Material Glass Siding Material Design Photos And Ideas - Page 5

The smoothness of the poured concrete is strikingly juxtaposed against the rugged surrounding terrain.
The wave-shaped structure glows from within.
The simple stunning structure that houses the public restroom features a concrete ceiling that emulates the shape of a wave forming from the surface of the terrace.
The roof is a low and flat sinuous slab. , and a curved volume of the rooms, sets up a T plan that defines the project.
Atelier Andy Carson has created a robust family home that actively explores the relationship between building and landscape.
The home was designed to cantilever out towards specific framed views of its spectacular surroundings.
The funnel-like protrusion cantilevers over the hillside and is supported by angled pillars.
The house is positioned on top of a hill on a 150-acre site where a ridge connects the Illawarra escarpment to the sea. From its elevated position, it looks down towards Werri Beach and Geering Bay.
The windows were designed to allow for the customization of light and air floor at different locations.
The only clue to the property's past life are the train tracks which traverse the garden.
The ground floor of the two-story structure includes a living room, dining room, and three bedrooms—all with en-suite bathrooms. It also features a huge loft area with an additional living space, bedroom, kitchen, and bathroom. Each level has an outdoor terrace, while the lower terrace has a barbecue.
Daring volumetric distribution creates an intriguing, sculptural form.
The middle volume is the largest and most transparent of the three volumes.
An exterior view of the International-style home.
The stainless steel column is set outboard of the envelope to allow for a corner opening wall system.
The taller mass holds the sleeping spaces, while the living and gathering spaces are located in the lower elements.
In order to take advantage of the sun, the outdoor patio, opening wall system, and lawn were located on the southern side of the residence.
Chenery Facade
Chenery Facade
Architect Joaquin Castillo blends inexpensive materials, the odd splurge, and a refined modernist sensibility to create an affordable weekend house for brothers Alfredo and Guillermo Oropeza. The facade is a juxtaposition of rough-hewn local stone, smooth concrete, glass, and steel—the material palette used throughout the structure.
The Pierre | Olson Kundig
The Pierre | Olson Kundig
A shell of concrete in the desert
The house uses solar panels and water tanks to function off the grid. Its waste water is recycled and used for irrigation.
The cement exterior walls were painted in a dark color to blend in with the forest. Aluminum window frames add some texture to the facade.
Aranzazu House - Besonías Almeida arquitectos
Aranzazu House - Besonías Almeida arquitectos
Wein House - Besonías Almeida arquitectos
S&S House - Besonías Almeida arquitectos
S&S House - Besonías Almeida arquitectos
S&S House - Besonías Almeida arquitectos
The Brain is a 14,280 cubic-foot cinematic laboratory where the client, a filmmaker, can work out ideas. Physically, a garage—that neighborhood birthplace of invention—provides the conceptual model. The form is essentially a cast-in-place concrete box, intended to be a strong yet neutral background that provides complete flexibility to adapt the space at will. Inserted into the box along the north wall is a steel mezzanine. All interior structures are made using raw hot-rolled steel sheets. Photo by Marco Prozzo.
Casa ai Pozzi makes a bold statement on the mountainous shores of Lake Maggiore. The windows that wrap around this concrete villa afford stunning views of the Swiss Alps, and the inverted pyramid that supports the structure subtly mirrors the surrounding mountain peaks.

Photo by: Hélène Binet
The plan is simple: Two rectangles are connected by a bridge that traverses a desert wash. The effect of the light shining into the glass-walled living room is what first attracted Sette and Shikany to the house.
Challenged by the dimensions of the narrow lot, the team worked through significant programmatic and logistical constraints during the design and construction process. The final concept for the layout was a modern take on the side hall plan. The living spaces are stretched back deep into the lot, and strategically raised above grade to allow sunlight to penetrate into multiple living spaces. The multifunctional courtyard serves as outdoor workspace, gardening area, children's play area, and covered parking during winter months.
Teeland Architects designed this modern home on Australia’s Sunshine Coast in order to maximize views of the Pacific Ocean to the east as well as the surrounding forest to the north.

Zoom out for a look at the modern exterior. From your dream house, to cozy cabins, to loft-like apartments, to repurposed shipping containers, these stellar projects promise something for everyone. Explore a variety of building types with metal roofs, wood siding, gables, and everything in between.