20 Exterior Concrete Siding Material Flat Roofline Gable Roofline Design Photos And Ideas

The firm took inspiration from early barns in the area. “They’re very lightly built here because we don’t have snow,” says Haesloop. “So then the eaves are very tight. There are no overhangs. So, we were interested in using the Equitone to fold down to the land.”
This view shows the two forms backed by the Cypress trees. The main social areas are to the right, and the bedroom cube is to the left.
Windows wrap the length of the wall in the main section of the house and overlook the green space. “It’s a very unusual setting for the Sea Ranch—and Kieron, who’s from England, absolutely loves it because you get these beautiful big green meadows,” says architect Eric Haesloop.
“We wanted to create a house that did justice to the incredible landscape of the Sea Ranch, and also to its immediate surroundings—a combination of bright open space looking toward the ocean, but also an area that was sheltered and shaded by a gorgeous stand of Cypress trees,” say the couple. “We also wanted to preserve and honor the tradition of Sea Ranch architecture—Kieron is a huge history buff, and he had started reading about the origins of the Sea Ranch build paradigm, as well as the utopian ideals upon which it was founded in the 1960s.”
"By reversing the shape of the land and the house, we wanted to think about the relationship between house and nature and notion of form," said the firm.
The home's lower level is submerged in the hillside. The three bedrooms on the upper level have access to the roof terrace.
The 2,026-square-foot house is split into two structures, with an underground garage separating the two halves.
The West Hollywood home was originally built in 1923.
A long bluestone roof deck overlooks the pool and the expansive lawn.
Commissioned as part of the popular Chinese reality television show Beautiful House, Beijing–based studio Evolution Design Architects was given a budget of 600,000 RMB (approximately $87,965 USD) for construction and interior design, as well as just two months to complete the transformation.
Tim Sharpe and Rani Blancpain wanted a home that would allow them to enjoy an indoor-outdoor lifestyle.
"It is so beautiful around here with the wildlife and the vegetation—the less disturbed, the better," says Axboe.
The house was designed to seamlessly integrate into its surroundings. It is conceived as a "looking box" to the mountain ranges, with ample outdoor decks and patios to enjoy the views.
The upper building was renovated to house the master suite and adjoining studio.
The smaller of the two existing buildings, this renovated structure houses two bedrooms. A glass overhang was installed above the passageway linking the historic structure with the concrete addition.
“The ‘new box’ on the site is made to be relatively inconspicuous,” say the architects of the boxy, concrete extension. “In the presence of the time-honored beauty of 70-year-old houses and the supreme natural landscape, any fresh elements seem unnecessary and charmless.”
Separated by an elevation difference of approximately 13 feet, the renovated structures are oriented towards views of the East China Sea.
The surrounding grounds were relandscaped to create even more privacy and garden views from the house and around the tennis court and pools.
Essentially, the entrance was kept in the same spot, with the chimney to the far right side.

Zoom out for a look at the modern exterior. From your dream house, to cozy cabins, to loft-like apartments, to repurposed shipping containers, these stellar projects promise something for everyone. Explore a variety of building types with metal roofs, wood siding, gables, and everything in between.