40 Exterior Brick Siding Material Wood Siding Material Metal Roof Material Design Photos And Ideas

A decorative cinder block wall edges the property and provides a sense of enclosure without hemming in the yard too tightly.
The solution to the problem of the telephone pole was to place the entry at the side. “Putting the home entry on the side allows one to create full rooms at each end of the house without running a hallway through them,” says Wu.
The solution to the problem of the telephone pole was to place the entry at the side. “Putting the home entry on the side allows one to create full rooms at each end of the house without running a hallway through them,” says Wu.
The front of A Mews House was allowed a 10-foot setback, similar to existing homes on the street. A utility pole proved too expensive to relocate—it would have cost $18,000 to do so. “That pole dictated the way a car would access the property, thereby dictating the car pad location and eventually heavily influencing the location of circulation in the house,” says architect Alex Wu.
Unlike other new houses in the Garden Oaks/Oak Forest neighborhood of Houston, the Gottschalks embraced a simple, functional pavilion.
The exterior combines recycled brick, radial sawn timber, and galvanized roof sheeting. "Materials were selected to meet the clients’ brief that the house fit within the cognitive idea of an old shed," explain the architects.
"The wood exterior was selected to make the house blend in with the landscape," Troyer says. "I wanted something that didn’t require painting and aged in a way that would provide a degree of richness. " He envisioned a garden that better surrounded the home, and a more modern exterior. He used ash wood slates of various dimensions from Thermory USA, which were heat-treated for a more sustainable finish.
Overall, the design strove to preserve some of the character of the original front facade while allowing a contemporary structure to unfold.
The design of the remodel negotiates a 12-foot drop from the front of the lot to the back with a modified roof form that allows for three stories.
A close-up of the brickwork which is broken up by the unique, randomized brick coursing to help blend old and new bricks.
Bricks from the original bungalow were salvaged and repurposed.
The new addition opens the interiors to the garden.
Recycled red bricks are used for sections of the exterior walls.
The natural slope of the site was perfect for dividing the house into split levels. The exterior is clad in heat-treated pine that has aged to a soft gray, which contrasts nicely with the charcoal bricks.
At night, the exterior sculptures take on a dramatic appearance.  The home appears as a sculpture in itself, filled with colorful pieces to admire.
The second guest suite, clad in cedar and aluminum, extends over a horizontal limestone wall.
Dramatic in its horizontal expression, this private residence appears to extend into the landscape via deep overhangs and visual transparency.
The flattop Eichler at dusk.
Passive design principles were utilized in the siting of the highly-insulated cabin. Deep eaves protect the interior from hot summer sun, while a verandah overhang optimizes solar gains in winter.
The exterior combines recycled brick, radial sawn timber, and galvanized roof sheeting. "Materials were selected to meet the clients’ brief that the house fit within the cognitive idea of an old shed," explain the architects.
The clients requested the design of the cabin and shed to appear as if the buildings had been weathering over time with the site.
As its name suggests, the house rests upon wooden stilts, which passively cools the interiors.
Massive wooden fence, which is a stripe, is on the background of a brick house, which is a square.
Tall, slender teak trunks are secured to the ground with the weight of adobe bricks—a material that’s commonly used in the area—to support the walls and roof.
The communal area is fitted with wooden sliding doors, which open to connect the space seamlessly with the surrounding garden.
The house is composed of two volumes.
To enable the two families to live independently, and interdependently, Estudio A0 co-founder Ana María Durán Calisto came up with a 5,457-square-foot home that consists of two volumes, set in a Z formation.
A wooden screen provides privacy, and offers protection from the strong midday sun.

Zoom out for a look at the modern exterior. From your dream house, to cozy cabins, to loft-like apartments, to repurposed shipping containers, these stellar projects promise something for everyone. Explore a variety of building types with metal roofs, wood siding, gables, and everything in between.