56 Exterior Tile Roof Material House Design Photos And Ideas

The upper volume reaches for the infinite view.
The house wraps itself around the historic tree while allowing the natural landscape to do the same around itself.
From the edge of the property the graceful entry and landscape gently slope around to a lower yard.
The entry portal shows itself to the public.
Neighborhood looks towards the site and house anchoring the landscape.
This part of the white stucco house has been rebuilt in the style of the original estate cottage.
A view of the ascent towards the property.
The upper building was renovated to house the master suite and adjoining studio.
The smaller of the two existing buildings, this renovated structure houses two bedrooms. A glass overhang was installed above the passageway linking the historic structure with the concrete addition.
“The ‘new box’ on the site is made to be relatively inconspicuous,” say the architects of the boxy, concrete extension. “In the presence of the time-honored beauty of 70-year-old houses and the supreme natural landscape, any fresh elements seem unnecessary and charmless.”
Separated by an elevation difference of approximately 13 feet, the renovated structures are oriented towards views of the East China Sea.
Woodhouse's exterior is clad in vertical strips of Douglas fir and punctuated by full-height windows.
Located in the fishing village of Agger on the northwest coast of Jutland, Woodhouse is the perfect base for exploring Thy National Park. Whether it be mountain biking through the woods, horseback riding, windsurfing, fishing, or hiking, the options are endless.
The old building was not structurally sound, so sections of it needed to be repaired.
The historic site consists of an old farmhouse, stable, and shed, along with bunkers and artillery foundations from the both World War I and World War II. The stable has been converted into a modern 5,683-square-foot bed and breakfast establishment called The Bunkers.
Incisions made in the façade amplify the contrast between the red and yellow brickwork.
Streamlined sections of metal-framed windows with triple glazing stylishly connect the brick and wooden volumes.
For the farmhouse residence, the team has removed all the elements that did not have any significant heritage value. "Valuable historical constructions are thus brought into equilibrium with the scarcely added volumes," says Damiaan Vanhoutte, a co-founder of the firm.
Casa Effegi is located at the border of the Tuscan village of Trequanda, tucked between the town center and the surrounding hilly, rural landscape.
The facade of the house in Ritto maintains traditional elements.
For a bit of elevation in the overwhelmingly horizontal compound, step onto the deck of the Stealth Barn. A strip of mowed grass delineates a path between the two structures; otherwise the grasses grow wild.
For the roof, Andersson opted for tiles and plates made of galvanized steel sheets.
The home is sited on a flat expanse of farmland. When the current owner, Jonathan Andersson, first purchased the property, he hired a team of carpenters, plumbers, and electricians, and spent 14 months renovating. He and his team excavated around two feet of ground under the home and laid down drainage materials, cellular plastic, reinforcement, and a floor-heating hose before filling the areas with concrete.
The barns—officially known now as Tunby 3209—were originally built in 1901.
A back view of the house reveals its glass facade and perch on the hillside overlooking East Honolulu.
The small medieval city and university town of Girono sits along the River Onyar.
The ground floor of the two-story structure includes a living room, dining room, and three bedrooms—all with en-suite bathrooms. It also features a huge loft area with an additional living space, bedroom, kitchen, and bathroom. Each level has an outdoor terrace, while the lower terrace has a barbecue.
The only clue to the property's past life are the train tracks which traverse the garden.
Another view of the back of the building.
Designers Russell Pinch and Oona Bannon kept many of the architectural details of the 300-year-old cow barn they turned into a second home, including its terra-cotta roof tiles. The primary structural change took place on the front facade, which they tore down and rebuilt, opening space for a traditional oeil-de-boeuf window. The door on the left opens to a workshop. In addition to designing furniture, the couple also create interiors for select clients.
Front house night view
Exterior rear facade with reclaimed Cony Island boardwalk
Barnhouse
Barnhouse blends in

Zoom out for a look at the modern exterior. From your dream house, to cozy cabins, to loft-like apartments, to repurposed shipping containers, these stellar projects promise something for everyone. Explore a variety of building types with metal roofs, wood siding, gables, and everything in between.