204 Exterior Metal Roof Material Glass Siding Material Design Photos And Ideas

The shingled, zinc-roofed boathouse was envisioned as a simple port of call, where “the only luxury was the landscape,” says Guillermo.
Guillermo, who left the land-scaping mostly natural, is now planting trees to help offset deforestation in the region.
The fully glazed upper floors of the two cabins are designed to take in views of the archipelago, which was inhabited by nomadic tribes before Spanish explorers arrived in the 16th century. Guillermo first visited the area in the mid-1970s. “It was very isolated then,” he says. “The Pan-American Highway reached only to the city of Valdivia. From there, a narrow dirt road covered the remaining 400 kilometers to the Chacao Channel, which separates Chiloé Island from the mainland.”
Suspended in the forest, the Pinecone tree house is a sight to behold.
The structure is accessed via a steep wooden ladder and a trap door that unfolds down from the top.
A covered outdoor walkway connects the three upstairs bedrooms and overlooks views of the courtyard.
La Vinya, PGA Golf Resort | Studio RHE
La Vinya, PGA Golf Resort | Studio RHE
The home is surrounded by extensive gardens and mature trees.
To the front, the gardens are laid around a central lawn with a circling driveway which provides parking. There is also a garage for family cars.
The private estate is located off a country road just over one mile from the historic town center of Godalming, England.
The sprawling property has a strong connection to the outdoors.
Four bedrooms and four bathrooms span two structures, with a guest wing and main residence. The Aspen, Colorado, home is 4,300 square feet.
Settled on a picturesque hillside in Somona, California, the Connect 5 residence features stunning floor-to-ceiling windows, which allow warm natural light to flood through the home.
The exterior terrace, water channel, deck, and window wall of Matt and Jon Andersen-Miller's renovated midcentury home.
Composed of four volumes and two bedrooms, the Jackson Family Retreat is located at the base of a canyon in the Big Sur area of Northern California and feaures 2,500 square feet of living space.
The program is pushed to the property edges to screen adjacent neighbors and directs framed views to a large central courtyard.
This 1,900-square-foot home was assembled on-site in just two days with wall panels consisting of staggered 2' x 4' studs on a 2' x 8' plate, which eliminates thermal bridging and maximizes energy efficiency.
The cabin is surrounded by a thick forest of birch and spruce.
M02 by HONOMOBO
The Kustavi has a monopitch roof, high windows and ceilings, two sheltered terraces, and a master bedroom with either a tall panoramic window, or a sliding door.
The Mono structure's single-engineered truss frame makes it capable of withstanding harsh weather—from heavy snow, to downpours, to heat. It also comes in three variations.
Intrigued by the "smart, simple things" being done with modular housing, Will Arnett tapped architect Suchi Reddy and prefab company LivingHomes to design a house that merges the best of on-site and factory construction. The "Arrested Development" and "LEGO Movie" actor’s new home, completed in 2017, faces down a verdant canyon in Beverly Hills.
The sculptural roof appears to float above the glass-walled living space on the ground floor.
In order to maximize space, the architects utilized a split-level design that includes the living areas on the main level, two upstairs bedrooms, and a walk-out basement beneath the dining room. The wood siding was salvaged and restored from the previous building on-site, in order to bring warmth to the gray, seamed metal and reference the neighborhood's past.
The steel-clad Rolling Huts designed by Olson Kundig Architects in Manzama, Washington, sit lightly on the land thanks to wheels that allow the tiny residences to "hover" above the site, optimizing views of the landscape. Photo by Derek Pirozzi.
The father of architect Greg Dutton wished to build a cabin on the family farm, located within Appalachian Ohio and home to 400 heads of cattle. Dutton, of Pittsburgh and Columbus, Ohio-based Midland Architecture, presented this design as his father’s birthday present in 2012. Finished in 2014, the 900-square-foot cabin operates entirely off-the-grid.
This 1,000 square-foot weekend cabin in Mazama, Washington, is essentially a "steel box on stilts," according to the firm. The three-story structure, which includes a living room and kitchen, can be completely shuttered when the owner is away.
Architect Charlie Lazor opted for a wash of black on the prefab cabin he designed on Madeline Island, Wisconsin.
Modern in Montana: a Flathead Lake cabin that's a grownup version of a treehouse.
Exposed steel, concrete soffits, and cement-washed bricks were been chosen as key components of the home due to the materials having low-maintenance, yet being extremely durable.
The renovation literally raised the roof, increasing the interior ceiling height and allowing for the addition of clerestory windows.
This Beverly Hills kitHAUS is comprised of modernist prefab modules that can accommodate a variety of uses: from yoga studios to home offices, and from weekend retreats to pop-up kiosks and guest rooms.
Lanefab Design/Build demolished the existing carport and replaced it with a new addition that included the new entry, dining room, family room, mud room, and garage.
"The large, overhanging patio and timber shutters assist in eliminating unwanted afternoon sun. The remainder of spaces remain oriented north, with optimal overhangs to ensure climate comfort throughout seasons," explains Engelbrecht.
Warm tones of timber combined with polished concrete floors and industrial-style cabinetry give the interiors a modern, paired-back look.
There are two nearby dams on the farmland that provide drinking water for the off-grid home.
Set on an idyllic 140 acres of land in Columbia County, New York, the Taghkanic Villa is a collection of buildings and spaces—including a main house, guest house, large shed for land maintenance equipment, vegetable garden, and a dipping pool—that offer modern takes on the traditional farm vernacular.
"The roof that connects the two volumes makes it possible to use the patio even when it rains or when the dew settles," note the architects. "This way the house is adapted for Swedish summer— it works in all kinds of weather."
The timber decking that connects the existing cottage to the new volumes emphasizes indoor-outdoor living.
The house is clad in vertical planks of black-painted fir.
A place of unspoilt nature, the island property spans approximately 1.6 acres.
The flattop Eichler at dusk.
The home's main entry—two levels off the street—forces guests to get intimately acquainted with the steep topography of the site. Although the home's residents have the option to enter via garage and interior stair, guests instead travel up exterior stairs at the corner of the site, passing the planted neighboring lot to reach the home's front door.
Earthy, organic materials were favored for the home's composition. The exterior palette features Pietra Serena limestone, color-integral stucco, metal panels, and stained cedar.
A view of the home at night.
In good weather, the owners can open up the exterior glass walls.
Entry to the house is accessed via the gravel arrival court. A floating ledge bridges to the front door, which is located in a "glazed volume set between two of the buildings," said the architects.
The project recently won a Gold Pin in the 2018 Best Design Awards. The judges were impressed with how “the residence settles completely and utterly into its location with exceptional detail, and a sensitivity that responds to its changing environment through the seasons.”
Because the studio does not have air-conditioning, it relies on natural ventilation for passive cooling. Its north orientation harnesses good solar gains.
The small studio is sited along a gentle slope and is raised upon steel supports to take in views of the tree canopies.
A view of the main home's sheltered entrance with the annex to the right. All buildings feature continuous exterior insulation.
This annex houses a large recreation room as well as a guest suite.
A dramatic cantilevered roof helps mitigate unwanted solar heat gain while inviting in warm winter light.
Completed for an approximate cost of $2,000,000, the modern, net-zero home features 3,835 square feet and is located in the heart of Suncadia’s master-planned community.

Zoom out for a look at the modern exterior. From your dream house, to cozy cabins, to loft-like apartments, to repurposed shipping containers, these stellar projects promise something for everyone. Explore a variety of building types with metal roofs, wood siding, gables, and everything in between.