566 Exterior Metal Roof Material Design Photos And Ideas

The studios from above.
For the artists, the property and studios act as both inspiration and canvas, and anyone fortunate enough to wander the trails throughout the property is treated to natural and artistic delights.
Sited to respect existing site features and topography, the two studios respectfully interact with the subtle tension of the shared space between them shaped by angled walls that frame and celebrate the surrounding countryside.
These two Large Visual Arts Studios are the first structures realized as part of an overall conceptual master plan for the property–slated to include additional studios, a music/recording studio, workshop, residence hall and performing arts venue.
The dark stained cedar exteriors, and galvanized metal roofs, house bright, warm interiors.
Fiedler Marciano chose the location of the studios and the materials palette with both the artists and the surroundings in mind.
The Globetrotter's aluminum shell catches the evening light. Power stabilizer jacks, an optional power awning, and a window awning package with Sunbrella fabrics help make it a true vehicle of leisure and adventure.
The Globetrotter, which starts at $99,900, combines the classic Airstream silhouette with modern design.
They have lived in their tiny house for more than a year now, and Robert says that the most challenging, but also the most educational and character-enriching aspect of the project was realizing that mistakes made during construction (like an imperfect mitered corner) will be forever remembered, and experienced first hand in the years to come.
Corrugated metal siding on the front of the house.
Composed of three, double-storey pavilions punctuated by two voids, and linked by the trellis structure, the interior spaces transition seamlessly to the outdoor spaces.
The house includes four bedroom, two bathroom, and artists’ studio.
A bothy is a small Scottish laborer’s hut or mountain refuge.
The house is composed of two volumes.
To enable the two families to live independently, and interdependently, Estudio A0 co-founder Ana María Durán Calisto came up with a 5,457-square-foot home that consists of two volumes, set in a Z formation.
A wooden screen provides privacy, and offers protection from the strong midday sun.
Night view from the sea
The stucco volumes create a sculptural composition within the landscape.
Another view of the studio.
The bothy was designed as low-impact architecture, meant to enhance the experience of spending time in nature.
The bothy was designed as low-impact architecture, meant to enhance the experience of spending time in nature.
The Bothy can be installed on site in just a number of hours.
The Bothy’s clean outline conceals a drainage system and 10cm of wood-fiber insulation.
The Bothy has a fully insulated envelope and is double glazed.
With an internal space of 132 square feet and a 18' x 9.8' footprint, the Artist Bothy is constructed from cross-laminated timber panels clad in Corten corrugated metal and Scottish larch.
The Bothy Project's original design located in the Cairngorms National Park.
The two-bedroom, two-bathroom house has a pool and an open air carport on a fourth-acre lot.
The longtime owner updated the landscaping in 2001 with Wexler's oversight.
Wexler and Harrison's original plan was to create affordable vacation homes for a growing middle class. When this home first went on the market with the others in 1962, it was competitively priced between $13,000 and $17,000.
A "raked roof" promotes daylighting, while a 6Kw photovoltaic solar array with 4.8Kw battery storage generates clean energy. The front porch encourages socializing with the neighbors.
Clerestory windows add to the clean, modernist vibe.
The wraparound deck provides stellar views and is perfect for entertaining.
“The project reverses the traditional suburban pattern of a house centered on its site and surrounded by empty space,” says Beer. Instead of a lawn, it has three courtyards behind a brick wall.
Bay Elevation
Landside Elevation
Front Elevation with Glimpse of Bay
Entry Walk
Front Door
The house is positioned on top of a hill on a 150-acre site where a ridge connects the Illawarra escarpment to the sea. From its elevated position, it looks down towards Werri Beach and Geering Bay.
The Media Lab is located in the middle of Bard College campus.
The Media Lab has been painted black to recede into the woods.
Installation started at 11 a.m. and the second floor was stacked by 3 p.m. later that same day.
The only site prep required was pouring the concrete foundation walls.
The main room opens to the quad through a large pivoting garage door.
The Future Perfect announces the second installment of the successful Casa Perfect project. After opening their doors in January 2017 in a David Hyun mid-century house in the Hollywood Hills, The Future Perfect has acquired this iconic Trousdale Estates house, which Elvis Presley called home, as its new LA gallery.
The home is composed of limestone masonry and structural steel accents.
The house has two spacious outdoor patios for entertaining.
The bold, emerald hue complements the cemetery's lush surrounding gardens. The green glass reflects the surrounding vegetation, integrating the building into the garden spaces framed by the cemetery’s hedges.
The entrance to the bunkhouse.

Zoom out for a look at the modern exterior. From your dream house, to cozy cabins, to loft-like apartments, to repurposed shipping containers, these stellar projects promise something for everyone. Explore a variety of building types with metal roofs, wood siding, gables, and everything in between.

Get a Daily Dose of Design

Sign up for the Dwell Daily Newsletter and never miss our new features, photos, home tours, stories, and more.