49 Exterior Metal Roof Material House Flat Roofline Brick Siding Material Design Photos And Ideas

The solution to the problem of the telephone pole was to place the entry at the side. “Putting the home entry on the side allows one to create full rooms at each end of the house without running a hallway through them,” says Wu.
The solution to the problem of the telephone pole was to place the entry at the side. “Putting the home entry on the side allows one to create full rooms at each end of the house without running a hallway through them,” says Wu.
The front of A Mews House was allowed a 10-foot setback, similar to existing homes on the street. A utility pole proved too expensive to relocate—it would have cost $18,000 to do so. “That pole dictated the way a car would access the property, thereby dictating the car pad location and eventually heavily influencing the location of circulation in the house,” says architect Alex Wu.
Unlike other new houses in the Garden Oaks/Oak Forest neighborhood of Houston, the Gottschalks embraced a simple, functional pavilion.
"The wood exterior was selected to make the house blend in with the landscape," Troyer says. "I wanted something that didn’t require painting and aged in a way that would provide a degree of richness. " He envisioned a garden that better surrounded the home, and a more modern exterior. He used ash wood slates of various dimensions from Thermory USA, which were heat-treated for a more sustainable finish.
The new addition opens the interiors to the garden.
Casa JB at night.
La Vinya, PGA Golf Resort | Studio RHE
The home is surrounded by extensive gardens and mature trees.
To the front, the gardens are laid around a central lawn with a circling driveway which provides parking. There is also a garage for family cars.
The private estate is located off a country road just over one mile from the historic town center of Godalming, England.
The sprawling property has a strong connection to the outdoors.
This contemporary dwelling breaks away from the typical vernacular of the neighborhood.  Although boldy modern in aesthetic, it is restrained enough to respect the neighboring homes.
Recycled red bricks are used for sections of the exterior walls.
Exposed steel, concrete soffits, and cement-washed bricks were been chosen as key components of the home due to the materials having low-maintenance, yet being extremely durable.
At night, the exterior sculptures take on a dramatic appearance.  The home appears as a sculpture in itself, filled with colorful pieces to admire.
The second guest suite, clad in cedar and aluminum, extends over a horizontal limestone wall.
Dramatic in its horizontal expression, this private residence appears to extend into the landscape via deep overhangs and visual transparency.
There are two nearby dams on the farmland that provide drinking water for the off-grid home.
The flattop Eichler at dusk.
Massive wooden fence, which is a stripe, is on the background of a brick house, which is a square.
Design provides a delicate layer of privacy, capturing the coastal breezes from all rooms and successfully bringing the outside in.
The home presents a narrow facade to the street.
From the street, a discrete metallic wall features two green steel doors on either side.
The house is composed of two volumes.
To enable the two families to live independently, and interdependently, Estudio A0 co-founder Ana María Durán Calisto came up with a 5,457-square-foot home that consists of two volumes, set in a Z formation.
A wooden screen provides privacy, and offers protection from the strong midday sun.
Another view of the studio.
“The project reverses the traditional suburban pattern of a house centered on its site and surrounded by empty space,” says Beer. Instead of a lawn, it has three courtyards behind a brick wall.
Margarita McGrath and Scott Oliver of Noroof Architects termed the 1,650-square-foot house in Greenpoint, Brooklyn, “Pushmi-Pullyu,” in reference to the interior-exterior flow they created. Resident Jill Magid, pictured on her front steps with son Linus, is a conceptual artist; she fabricated the neon house numbers.
Originally conceived as a jewel box that would evoke precious objects and fine woodworking, Architect Natalie Donne envisioned, “a box covered with smooth and black material on the outside and blonde wood on the inside.” Large sheets of lustrous black fibrocement were assembled using fine rivets to form two connecting prisms, complete with large opening glass walls.
Eastern facade

Zoom out for a look at the modern exterior. From your dream house, to cozy cabins, to loft-like apartments, to repurposed shipping containers, these stellar projects promise something for everyone. Explore a variety of building types with metal roofs, wood siding, gables, and everything in between.