2224 Exterior Metal Roof Material Design Photos And Ideas - Page 36

Linden specified a black stain from Cabot for the house’s exterior. The shade draws on Scandinavian and Japanese building traditions and helps the structure blend into the landscape. Native grasses populate the courtyard.
View of back patio on main house and adjacent apartment with hottub deck above.
Front Patio area with reclaimed tobacco storage wood facade
Exterior Front of House with Board Form Landscape Walls
Moreland House
The roll-up garage doors on the ocean-facing facade open onto a large deck. From the living room the deck appears to extend right out to the sea like a floating dock.
Vast expanses of floor-to-ceiling glass and cantilevered windows overlook the forest behind the house.
Corten® steel provides a modest, low-maintenance exterior (it will never need painting) that will eventually weather to blend into the natural setting.
“Often when we talk about sustainability we focus on the gadgetry, what makes things feasible off grid,” Moffitt says. “But to me there are more interesting things in passive design that rely on the available sun and wind.” An eight-panel solar array does chip in significantly, generating all the electricity the house needs.
A 1.4-kW solar array by Sharp and propane-powered in-floor radiant heating from Radiantec obviate any need to connect to municipal power.
A linear sequence of eight, 12-foot bays extends the length of the home from rear bedrooms and an office to the open kitchen and living room space. The modest form, a reflection of the owners' desire for simplicity, required few materials: wood, concrete, and steel.

Photo by Ron Johnson.
Resident Richard Kim, who works as the head of design at electric car company Faraday Future, tested his know-how with the creation of his own Los Angeles home, a curvilinear structure clad in Cor-Ten steel and black-stained cedar. “This house is different,” says Richard. “It’s as much a sculpture as it is a place to live.”
Richard eschews the modernist box, instead using faceted, angular edges to form a collage of polyhedral volumes.
The woven wire steel mesh presents a semi-transparent sheath to the interiors.
CalArts School of Music - the Wild Beast ampitheater
The Qiyun Mountain Camp is an extreme sports and adventure park that sits on a 60-acre property in China. LOT-EK designed the public facilities and services within the park, which includes a 15,000-square-foot restaurant plaza that overlooks a river..
Qiyun Mountain Camp Market in Huangshan, China
Bohen Foundation
Apap Open School in Anyang, Korea
PUMA City
C-Home
The cedar wrapped deck appears to carve out of the metal wrapped shape.
Wooden screens provide privacy to the Master Bedroom from the entrance facade.
Front
Front
The metal cladding, inspired by a nearby zinc mine, continues seamlessly onto the house’s roof for a minimalist shed effect. “The drip edge turns to make the wall,” explains architect Brandon Pace, “but changes above the window to accommodate a downspout. Any place where the metal contacts glass, or where you walk underneath, we have an internal gutter.”
Rocks that were unearthed while digging the foundation make up the hardscape in the rear, beyond the open porch. “It’s one of my favorite parts of the house,” says resident Laura Sohn. Sanders Pace Architecture finished the exterior in western red cedar treated with Sikkens Cetol.
Hidden away up a perilous dirt road, the Witt Guesthouse, in its material and construction, reflects the wildness of the beauty that surrounds it.
Exterior Rear View
Exterior Front View
Writer and journalist Bruce Porter’s off grid getaway on an island off the Maine coast, was designed by his architect daughter, who is the founder of her own practice Alex Scott Porter Design. Sited close to the water it has a screen porch was angled to capture direct southern exposure for the solar panels.
Futuristic yet traditional, this little prefab holiday retreat  in the western coast of Scotland makes a bold mark using zinc and plywood.
Front Elevation
The Airstream is tucked into the back garden of a Berkeley co-op.  Having a garden at my footsteps and chickens just over the fence make it feel peaceful and private.
Exterior, night
European baroque architecture, especially the Gesù Nuovo in Naples, is closely referenced in the diamond cladding pattern of the zinc. This connection plays into Blake’s interest in “how buildings become vessels for cultural meaning.” Although the theme of continental influence on Scottish architecture punctuates the design, Blake emphasizes the pure and joyous nature of the structure. “In some ways it’s a serious building about architecture, but it is also just meant to look pretty, glisten in the sunlight, talk to the water, and just feel right.”
While making its own unique mark, the studio is also deeply respectful towards its historic surroundings. The structure sits directly on top of a Victorian "midden wall," an enclosure traditionally used by the adjacent stables as a depository for horse manure. The studio's twin gables mimic its direct neighbors, and the zinc molding on the gutter also echoes its Victorian predecessors.
Occupying a footprint of just 110 square feet, the studio finds smart ways to maximize space. Central to this undertaking is the studio’s cantilever, which appears to float over the stream. The cantilever affords the studio more internal volume, while occupying no greater footprint below.
The studio is located in the natural context of the Scottish coast, with the island of Jura in the distance. A significant design challenge, according to Blake, was “building something quite refined in an extreme and remote environment.” To overcome this logistical obstacle, much of the material was prefabricated offsite and transported to the building location. At the facade, elemental zinc is elevated from raw material to art piece by the unique cladding pattern. The custom embossed standing seam zinc system was designed in collaboration with VM Zinc, and fitted by HLMetals.
The home is made up of two parts: a rear wing containing the studio and a guest room, and the north-facing living quarters (which, in the southern hemisphere, attract the most sun) overlooking the lake.
The home is mostly clad in black trapezoidal-profile steel, with cedar boards lining what the owners call the “human spaces”—external passages between buildings. A solar hot water system perches on the roof.
The location on the shores of a small bay means it is sheltered from cold southerly winds. The alpine location provided plenty of inspiration for landscaping, which Ritchie and Kerr elected to keep as minimal as possible, as if the home had landed on its site with as little disturbance or alteration as possible.
Guests can buy fresh cheese, milk, and eggs from the neighbors.

Zoom out for a look at the modern exterior. From your dream house, to cozy cabins, to loft-like apartments, to repurposed shipping containers, these stellar projects promise something for everyone. Explore a variety of building types with metal roofs, wood siding, gables, and everything in between.