537 Exterior Glass Siding Material Design Photos And Ideas

The home is surrounded by an acre of woods and overlooks the Great Salt Lake which provides stunning sunset views.
The smaller of the two existing buildings, this renovated structure houses two bedrooms. A glass overhang was installed above the passageway linking the historic structure with the concrete addition.
The upper level of the home features a large family room, two guest suites, and a master wing that faces the pond and ocean.
The spruce timber structures are clad in South African pine and fitted with Brits Isotherm recycled plastic insulation and Coverland Undertile membrane vapour barrier.
In addition to the guest cabins, main lounge, and dining spaces, the luxury lodge includes full on-site staff accommodation, as well as back-of-house services—including kitchen, storage, workshop, laundry, water supply, energy systems, and a sewer treatment.
"The siding was installed by using a revolutionary new 'Lignoloc' nailing system from Beck, whereby timber nails are driven into the wood to fix it to the support frames," explains Maritz. "This is the first time it has been used under such conditions, and will be watched with interest for it performance. "
The scenic desert habitat is home to a rich ecosystem and desert-adapted animals, including hyenas, lions, elephants, oryx, and giraffes.
Pederson was thrilled to be able to keep the home's floor-to-ceiling glass walls—a feature not possible with new construction because of the Title 24 restrictions.
South street facing facade
Wein House - Besonías Almeida arquitectos
Wein House - Besonías Almeida arquitectos
Wein House - Besonías Almeida arquitectos
Wein House - Besonías Almeida arquitectos
A concrete box.
The house ontop of the lake
Perched
Rear view onto vast landscape with strong lines, custom curtain wall and large overhangs to protect form the sunlight
Steep street. Original garage door and wooden louvers.  New third floor glass louvers.
The evening view of the glass louvered studio below with the roof deck.
South side of house, with 6-ft roof overhangs and large sliding glass panels
Stone walls, made with rock excavated on site, frame the ascent with cement steps.
The existing driveway was rerouted to a lower elevation, and the garage tucked underground so as not to detract from the surrounding views.
A cantilevered roof mitigates solar heat gain.
The home was built atop a cleared knoll.
Intrigued by the “smart, simple things” being done with modular housing, Will Arnett tapped architect Suchi Reddy and prefab company LivingHomes to design a house that merges the best of on-site and factory construction. The “Arrested Development” and “LEGO Movie” actor’s new home, completed in 2017, faces down a verdant canyon in Beverly Hills.
Spaced-out pavers are laid down on the slope leading away from the east-facing veranda.
An aerial view of Casa Terra clearly shows how the various rooms branch out from the central circulation axis.
Lush greenery surrounds Casa Terra to make the building feel like an extension of the landscape.
An inorganic pigment was added to the cement mix to give the board-formed concrete walls its reddish hue.
The massive roof was constructed from glue-laminated timber.
Constructed with wood and Perspex acrylic glass, this semi-transparent volume extends from the side of the main house, blurring the boundaries between indoors and outdoors.
This creates the appearance of a singular gabled house with opaque walls on one side and transparent walls on the other.
The width of the greenhouse volume is equal to the width of the enclosed  volume. "The greenhouse portion and the residential portion are structurally independent while complementing each other's functions," says Snark architectural director Yu Yamada, "enabling expansion, reduction, and renewal of the greenhouse section in the future."
Inspired by Philip Johnson's Glass House, the home was developed in a collaboration between Swedish architect Iver Lofving—an architect at the Philip Johnson Architecture Studio who worked on the iconic Seagram Building—and Athos Zacharias, a moderin abstract painter who was working at the time as a studio assistant to Jackson Pollock and later to Elaine de Kooning.
The thin roof extends over the east side of the entry hall, while a series of skylights allow natural light to pass through. The entrance is on the west side of the glazed entrance.
The steel-framed glazed living pavilion is partly clad in wood and sits atop CMU walls.
"The east façade reveals these distinct parts of the house—the grounded bedroom volume to the north, the glass hallway, which offers a glimpse to otherwise secluded outdoor spaces, and the living pavilion that is lifted above the site to view the forest and pond," the team adds.
The "living pavilion" on the southern wing is elevated to make the space level with the home.
The private bedroom and service rooms are located at the northern street corner and are clad in concrete masonry units.
This Beverly Hills kitHAUS is comprised of modernist prefab modules that can accommodate a variety of uses: from yoga studios to home offices, and from weekend retreats to pop-up kiosks and guest rooms.
An exterior shot of the atrium with the succulents.

Zoom out for a look at the modern exterior. From your dream house, to cozy cabins, to loft-like apartments, to repurposed shipping containers, these stellar projects promise something for everyone. Explore a variety of building types with metal roofs, wood siding, gables, and everything in between.