1190 Exterior Metal Siding Material Design Photos And Ideas - Page 4

Project Name: G640 Model
Detailing of laser-cut aluminum panels at rear façade.
The home’s dramatic rear façade is composed of perforated metal screens, by Flynn & Enslow, attached to Fleetwood windows. The second floor bump out is cantilevered with no structural post below.
The rear façade is illuminated at night.
When Brill purchased his residence, a onetime warehouse for mid-century lighting fixtures, it was subdivided. He and architect Tony Unruh gutted the 1,800-square-foot building completely and created an open floor plan for Brill's living areas and practice space.
Project Name: Desert Canopy House

Website: http://www.sander-architects.com/
This Beverly Hills kitHAUS is comprised of modernist prefab modules that can accommodate a variety of uses: from yoga studios to home offices, and from weekend retreats to pop-up kiosks and guest rooms.
Land Ark RV’s Draper is a midcentury modern-inspired tiny house with clean lines, a simple and elegant layout, and an angled ceiling.
Draper is fitted with 12 dual-pane tempered windows, eight of which are operable and four of which are fixed angled.
The Cumaru deck can be lowered and raised for transport in two minutes via a manual winch mounted inside.
Land Ark RV used Camura—a renewable Brazilian hardwood—for the deck and the inset siding.
The second guest suite, clad in cedar and aluminum, extends over a horizontal limestone wall.
Dramatic in its horizontal expression, this private residence appears to extend into the landscape via deep overhangs and visual transparency.
The futuristic residence is defined by its natural topography emerging from the landscape, yet partially embedded within it.
Find a realtor who listens to your wish list, and who is willing to get you what you want—it can be the beginning of a beautiful friendship.
"The large, overhanging patio and timber shutters assist in eliminating unwanted afternoon sun. The remainder of spaces remain oriented north, with optimal overhangs to ensure climate comfort throughout seasons," explains Engelbrecht.
The home at dusk.
The façade juxtaposes the rich oxidized patina of Cor-ten steel with the deep, earthy tones of reclaimed redwood beams.
The entrance of the home stands out against the blue California sky.
The hillside home is nestled into its surroundings and enjoys breathtaking views of Mt. Diablo.
Pathways meander around the property, which is filled with oak and fruit trees. In fact, the expansive, gently sloped hillside would be an ideal spot for a future vineyard or olive trees grove.
The deceptively simple design makes it a well-recognized masterpiece of midcentury design.
Nestled into its Laurel Canyon location, the home overlooks a shallow rectangular pool.
Australian spotted gum wood was used for sections of the exterior wall.
Tim Sharpe and Rani Blancpain wanted a home that would allow them to enjoy an indoor-outdoor lifestyle.
The roof is standing-seam galvanized metal and the siding is Thermory driftwood.
"The most challenging part of the project was the fact that the foundation started 25 feet in the air. Until the foundation was built, every piece of material needed to be rigged into place via ropes, chains, and cables," Will says.
Elevated above a spring-fed creek, Yoki draws inspiration from the "healing powers of water."
Recently featured in the pages of Dwell Magazine, this contemporary home is built from five reclaimed shipping containers and is set into a lush Santa Barbara hillside.
Flooded with natural light, Makers Row is a new mixed-use building in Northeast Portland that combines 19 apartments with ground-floor commercial space in a highly energy-efficient envelope.
Clear Rock Lookout seen at dusk.
The DROPLET has a kitchen at the rear which includes an acrylic, easy-to-clean countertop and backsplash; two LED lamps; a 12-volt slide-out fridge; a two-burner propane cooking stove; and drawers for storage. The sink is deep enough for dishes, and a closed-loop water system is hand-pump operated.
The home's main entry—two levels off the street—forces guests to get intimately acquainted with the steep topography of the site. Although the home's residents have the option to enter via garage and interior stair, guests instead travel up exterior stairs at the corner of the site, passing the planted neighboring lot to reach the home's front door.
Earthy, organic materials were favored for the home's composition. The exterior palette features Pietra Serena limestone, color-integral stucco, metal panels, and stained cedar.
Materials used for the exterior include stucco, wood, metal, and concrete.
Lemmo Architecture and Design received a 2017 AIA Austin award for the Clear Rock Lookout, one of their first commissions.
A low-impact design approach informed the compact, elevated footprint and grated metal walkways. Rainwater is channeled from the roof (covered in local stone) into a rain barrel.
"The modern form contrasts with the Hill Country vernacular used on the rest of the 1,000-acre West Texas ranch," notes the firm.
In contrast to the glazed writer's studio, the hunting blind is punctuated by two thin windows.
Fronted with full-height, double-glazed openings, the studio frames east-facing views of the creek-bed and beyond.
A view of the home at night.
The main entrance to the home is located opposite the door of the outbuilding.
The home also includes a small outbuilding that echoes the main building's monochromatic, gabled form.
The vertical corrugated metal siding mimics the verticality of the trees.
A large cedar deck offers outdoor entertaining opportunities. The outdoor furnishings are by COOP Etabli.
A pathway winds through the woods from the parking pad to reveal the cottage and a raised cedar walkway.
A view of the house from the southeast approach.
Nestled in the woods, Chalet Grand-Pic was completed for construction costs of approximately $227,000.
Since the council wouldn't allow off-street parking or a dedicated crossover, the architects created a "hidden" sliding side gate (seen open in this image) to provide vehicle access if needed.
Gregory Creek Residence - Exterior
Evening at Gregory Creek
In good weather, the owners can open up the exterior glass walls.
Entry to the house is accessed via the gravel arrival court. A floating ledge bridges to the front door, which is located in a "glazed volume set between two of the buildings," said the architects.
The project recently won a Gold Pin in the 2018 Best Design Awards. The judges were impressed with how “the residence settles completely and utterly into its location with exceptional detail, and a sensitivity that responds to its changing environment through the seasons.”

Zoom out for a look at the modern exterior. From your dream house, to cozy cabins, to loft-like apartments, to repurposed shipping containers, these stellar projects promise something for everyone. Explore a variety of building types with metal roofs, wood siding, gables, and everything in between.