1326 Exterior Metal Siding Material Design Photos And Ideas - Page 2

Bricks from the original bungalow were salvaged and repurposed.
The Groninger Museum by Alessandro Mendini.
A long bluestone roof deck overlooks the pool and the expansive lawn.
The midcentury modern home is located on 1.7 acres of land and features bluestone terraces, fieldstone walls, and elevated views of the countryside.
Set on a gently slope hillside, the home lies parallel with the landscape, ideally situated to take advantage of panoramic views and solar gains.
Clad in natural materials, the residence is truly at home in the Pacific Northwest. Tall glazing provides a glimpse inside, with peeks of the elegant, spiral stair.
The wood-clad home sits between tall native grasses and dense foliage.
A refined, simple exterior palette of wood, stucco, and concrete allows the true architectural form to shine and blend in with the landscape.
The street-to-street lot has upper and lower level parking for up to nine vehicles.
Named the Tatami House, the houseboat resembles the size and layout of traditional Japanese tatami rooms. "We used the tatami as a grid for the house," explains Julius Taminiau, referring to how tatami—a rectangular straw mat typically measuring 35 by 70 inches—dictates the size and proportion of traditional Japanese spaces.
Standing seam siding gives a durable exterior finish, with plywood panels adding warm accents.
The 301-square-foot cabin is situated on 99 acres on Bruny Island, an island off the coast of Tasmania. For the exterior, the architects have chosen materials that "comply with the Bushfire Attack Level of 19," they explain, including bushfire resistant wood and zincalume metal. The cabin collects its own rainwater—storage tanks are underground for an uncluttered look—and the roof sports solar panels.
Ivy plants wrap along the open grills on the top floor, and spill over from the windows of the first floor to create a vibrant green facade. The home is part of a larger project by VTN Architects called "House for Trees."
The permeable top floor allows greenery in to the home to spill out toward the neighborhood.
Stepping Park House has a park as a northern neighbor—a rarity in densely populated Ho Chi Minh City.
The front facade is an unassuming composition of dark-painted timber and privacy screening. "We thought about the idea of the house being like a quiet shadow in the foreground of the reserve," says the firm.
Made of two 40-foot-long shipping containers offset from one another, the Model 6 by IndieDwell offers 640 square feet of living space.
Made of black anodized aluminum with stainless steel hinges, the home’s warehouse-style windows are designed to withstand corrosion. No wood was used on the exterior except for the dock, called a finger pier, which allows access to the front door and the couple’s boat. The home looks out onto downtown San Francisco, with AT&T Park visible from the main deck.
The home's dramatic eastern elevation asserts a more commanding presence with expansive glazing on both levels, boldly "opening up" to visitors and passersby.
Situated on a corner lot with two "front yards," the home is uniquely positioned to make distinctive statements from each street-facing vantage point. The home's southern entry features modest glazing and warm, cedar accents.
The home's horizontal massing, tastefully in rhythm with the neighborhood, complements the scale of existing homes in the historic enclave.
A "grand oak," one of seven mature oak trees dotted around the property, towers majestically  over the home. This tree, vehemently protected by the city, would play a prominent role in site planning.
Dramatic, cantilevered overhangs make a visual impact, while shielding windows from sun and heat. Underlying soffits are thoughtfully trimmed in cedar.
Designed for an artist and entrepreneur client, this guest house features lots of light, access to the outdoors, and an industrial vibe.
Italian prefab company LEAPfactory built this alpine shelter off-site and had it flown in via helicopter. Cantilevered off the edge of a mountain, the structure features a living room, a dine-in kitchen, bunk beds, storage closets, and an integrated computer to keep mountaineers and climbers up-to-date on the weather conditions.
Located at 9,459 feet in elevation and run by the Swiss Alpine Club, the Monte Rosa Hut has been a popular destination at the Gorner Glacier since 2009. Designed by Bearth & Deplazes Architekten and dubbed the “rock crystal” because of its striking, ultra-modern design, the innovative structure is also virtually self-sufficient.
Designed by Savioz Fabrizzi Architects, the Tracuit Hut is a mountain shelter run by the Swiss Alpine Club. The shelter is located above Zinal in the canton of Valais, at an elevation of 10,780 feet. It's named after the Tracuit Pass in which it is located.
Skylodge Adventure Suites are luxury dwellings affixed to the mountainside in Peru's Sacred Valley, approximately nine miles north of Cusco. Visitors interested in staying at Skylodge must climb a quarter of a mile of protected trails and fly through the sky on zip lines.
The Gouter Refuge is located at 12,582 feet in elevation (about 3,280 feet below the summit of Mont Blanc) along the Gouter route. The four-story, rounded structure juts out over a 4,921-foot drop, and it's the last stop before the final climb to the summit of Mont Blanc. Commissioned by the French Alpine Club and designed by Swiss architect Hervé Dessimoz, the wooden structure is clad in stainless steel and took five years to design and three years to build.
The H4 is HONOMOBO’s most efficient shipping container home. At just over 700 square feet, the home has two bedrooms, a living room, a dining room, a full kitchen, and one bathroom.
Honomobo's HO4+ model is created out of four 40-foot shipping containers for a home that is not double wide but rather quadruple wide. In the 1,224 square feet of the home, owners can choose between a two-bedroom or three-bedroom option.
Italian architects Roberto Dini and Stefano Girodo designed this tiny bivouac structure in the Italian Alps to help encourage exploration of the remote location. Perched on the side of a mountain at an altitude of 10,794 feet, the structure was commissioned by the family of Luca Pasqualetti, a mountaineer who tragically passed away in the Alps. The installation was an exercise in well-planned logistics: The architects collaborated with the Italian prefab company LEAPfactory to assemble the unit in an off-site workshop, and the prefab pieces were lifted into place via helicopter and installed in a single day.
Architect Espen Surnevik chose the American typology of the A-frame lodge because it is "both intimate in its width and monumental in its height, and represented something basic with its triangular shape."
Rudolph used red cannonballs as weights to hold the home’s signature wood shutters in place.
A spiral staircase, inspired by fire lookout towers, leads up to the A-frame cabin.
The cabins are equipped with electricity and water for a convenient and comfortable stay.
Daniel J. Strening designed the Accessory Dwelling Unit to provide additional space for extended family. The team used a simple palette of materials and soft edges to blend the building into the landscape.
The master bathroom juts out on the upper level.
From the street, the house appears as a modest, single-family home in scale with many of the older, post-war homes which exist in the area. But upon entering the house, it’s surprisingly expansive.
In the entrance, a team with the general contracting firm Martha uncovered an abstract mural that Engels painted himself and then plastered over. He also made the geometric door handle. Simon speculates that Engels sourced the marble, found all over the house, from Expo ’58, after the pavilions had been dismantled.
Villa Engels, the home of the esteemed Belgian modernist Lucien Engels (1928–2016), was falling apart when its second owners bought it in 2013. Yet due to its heritage status, any changes they planned would have to be approved by the provincial preservation office. Engels completed the elongated, cantilevered residence in 1958, the same year he finalized the master plan for Expo ’58, the Brussels World’s Fair that famously featured the Atomium.
Working with a sumptuous material palette, Ehrlich Yanai Rhee Chaney Architects designed a sprawling new residence in Palo Alto for Mark and Laura Pine. The teak wood and handmade Danish bricks that define the exterior are used inside as well; distressed stainless steel panels by Chris French Metal sheathe one side of the upper volume. Blasen Landscape Architecture chose Peruvian feather grass to flank the entrance walkway.
The translucent, ribbed panels that form the exterior wall are manufactured in this village.
View of courtyard
Aranzazu House - Besonías Almeida arquitectos
Roof scupper detail
The Airstream is parked under a tall sequoia in the couple's Portland backyard.
Prefabricated and stackable, Kasita's high-density units may be a solution to America’s affordable housing crisis—with tech-enabled, high-quality design to boot.
Architect Christian Tonko played with a double metaphor when designing the Camera Lucida studio. The name of the cantileverd hillside space, Latin for "bright chamber," references the open window facing the valley below, as well as the skylight that bathes the workspace in natural light.
Corrugated Cor-Ten steel clads the entryway that connects the two cedar-clad wings.
The new, semi-custom PreMade mobile units can be used in a variety of applications.

Zoom out for a look at the modern exterior. From your dream house, to cozy cabins, to loft-like apartments, to repurposed shipping containers, these stellar projects promise something for everyone. Explore a variety of building types with metal roofs, wood siding, gables, and everything in between.