222 Exterior Brick Siding Material Design Photos And Ideas

The historic site consists of an old farmhouse, stable, and shed, along with bunkers and artillery foundations from the both World War I and World War II. The stable has been converted into a modern 5,683-square-foot bed and breakfast establishment called The Bunkers.
Incisions made in the façade amplify the contrast between the red and yellow brickwork.
Streamlined sections of metal-framed windows with triple glazing stylishly connect the brick and wooden volumes.
For the farmhouse residence, the team has removed all the elements that did not have any significant heritage value. "Valuable historical constructions are thus brought into equilibrium with the scarcely added volumes," says Damiaan Vanhoutte, a co-founder of the firm.
The original farmhouse structure has been revamped into a 5,038-square-foot house for the owners of the B&B.
The home presents a narrow facade to the street.
Exterior View
Exterior View
The second floor, which houses Mark’s office, has aluminum-framed windows on three sides and opens to a roof deck.
"Stitching the existing white weatherboard cottage into its more robust industrial surrounds, the new addition uses brick work painted white at the first level to connect to the white weatherboard and then black at the top level to engage with the local industrial precinct," say the architects.
A view of the new front door. "At the second level, brickwork gradually opens up to become a perforated brick screen for the roof top deck," explain the architects.
"Stitching the existing white weatherboard cottage into its more robust industrial surrounds, the new addition uses brick work painted white at the first level to connect to the white weatherboard and then black at the top level to engage with the local industrial precinct," say the architects.
From the street, a discrete metallic wall features two green steel doors on either side.
The first task at hand was to open up and vault the ceilings. The architects added floor-to-ceiling windows, which allowed the home to take full advantage of its amazing views.
The exterior presents a traditional townhouse facade, along the Rue Renier Chalon in Brussels.
Lovely lines and heaps of character make this midcentury property a true gem.
The stylish midcentury has an elegant profile.
Given the simplicity of the house’s brick façade—a seven-foot brick base with a massive gabled roof on top—the complex spatial geometry of the interiors comes as a surprise to visitors.
The owner—a ceramics artist—wanted to make the best of the topography of the lot, and also requested views of the site's nearby horse arena.
Much of the renovation process involved revealing and exposing the history of the old building, and bringing out echoes of the original construction materials.
The simple building materials —brick, timber, off-white render, glass, and zinc— and the elevation of the house take its cue from Manor Court.
Architect Allison Reeves was renovating a townhome in Red Hook when she discovered that the existing redbrick facade was falling apart. With contractor John Fasano, she put in a new exterior of dark bricks, punctuated by a slanted pane of glass by Bieber Windows. A new roof supports a deck as well as the home's mechanicals, which the residents opted to move out of harm's way after Hurricane Sandy flooded other homes in the area.
The architects were looking to create a space that would reflect the client’s eclectic and playful sensibility, while also establishing a connection between the new living spaces and lush garden.
For a bit of elevation in the overwhelmingly horizontal compound, step onto the deck of the Stealth Barn. A strip of mowed grass delineates a path between the two structures; otherwise the grasses grow wild.
A guest room and office wing were added to the front of the house. This left the living room roof in tact – a key feature of the original design, and created a front courtyard that define the entry sequence as a unique experience.
Rear Facade
North Elevation
The roofline of the addition has a double pitch; a tall, slim window punctuates the side. High sand content in the mortar gives it a yellowish tint that contrasts with the bricks.
The home appears to glow from within at night.
In 1962, Skidmore, Owings & Merrill architect Arthur Witthoefft won the AIA's highest honor for a home he built in the lush woods of Westchester County. Having fended off a developer's wrecking ball, Todd Goddard and Andrew Mandolene went above and beyond to make this manse mint again.
White brick exterior of Goddard and Mandolene’s home post renovation.
Lush landscaping softens the steep driveway that leads to the garage at the base of the house.
During the 2004 renovation the Wilsons replaced the plywood siding with cedar, and used reclaimed brick to maintain the home’s classic appearance.
“I wanted to do a house that belonged on the site,” she says.
The couple’s garden-style townhouse is one of nearly 200 units that Mies van der Rohe designed for Detroit’s middle class after World War II. Zac Cruse Construction assisted with their remodel.
The ground floor follows an L-shaped plan, and is accessed via a tiered concrete terrace.
The new additions of the home are clad in bespoke cedar profiles that inject a modern flair to the 20th-century brick building.
YUN Architecture carefully restored the exterior of the house with new windows, dormers, and wood frames.
This shows how the new sitting room easily links to the brick terrace, which has a wraparound built-in bench.
The original house is shaped like an L, with a butterfly roof. The architects first took note of Emery's key material moves, which include the white-framed windows, a brick foundation, and dark hardwood cladding on the exterior.
The bay window as seen from the exterior. "We think that this gesture of the canting window, breaks with the figure of the house, in the manner that a small child does when peeking from behind the legs of a parent," write the architects. "We have worked in close attentiveness to the needs of our clients and sought to offer them a humble, liveable, and affordable adaptation of Emery’s original architecture."
A midcentury property in Palm Springs, California.
The second C folds towards the interior, and takes in the morning sun.
One volume serves as a home for Ortega, his wife and children, and the other, as the home for his elderly parents.
The house is composed of two volumes.
To enable the two families to live independently, and interdependently, Estudio A0 co-founder Ana María Durán Calisto came up with a 5,457-square-foot home that consists of two volumes, set in a Z formation.
A wooden screen provides privacy, and offers protection from the strong midday sun.
Gridded steel frame windows were added throughout the home to provide natural daylight to a city dwelling, unique for a London Residence of this type.
Another view of the studio.
Located in Tribeca, New York City, The Raft House is a modern intervention in a traditional New York City residential building.

Zoom out for a look at the modern exterior. From your dream house, to cozy cabins, to loft-like apartments, to repurposed shipping containers, these stellar projects promise something for everyone. Explore a variety of building types with metal roofs, wood siding, gables, and everything in between.