3296 Exterior House Design Photos And Ideas - Page 13

The living space seamlessly connects to an outdoor patio with seating.
An exterior shot of the atrium with the succulents.
Thanks to a complete revamp, this midcentury gem now has a fresh new look.
Although Silver did not follow the original footprint exactly, the new layout was clearly inspired by Hemenway's design.
Everything has been planned with particular attention to the character of the streetscape and the preservation of the landscape. The garage door has been integrated with a timber screen, which provides visual relief and delicately mediates between public and private space.
The back deck provides the perfect spot for entertaining and enjoying the lush landscape.
The wood and stucco addition features a pitched metal roof that complements the existing home's midcentury style. The hidden side windows (by the planter) allow natural light to filter in.
From the street, a discrete metallic wall features two green steel doors on either side.
“At night, the Smith House appears to float like a glass box in space.
The vertical part of the "T" contains the living and dining rooms, which are divided by a fireplace. This area also provides the most dramatic vantage point for the sweeping views.
Here is a look at the elegant entrance.
The first task at hand was to open up and vault the ceilings. The architects added floor-to-ceiling windows, which allowed the home to take full advantage of its amazing views.
A 2,800-square-foot rooftop solar array covers all of the home's electricity needs.
Unfinished cypress siding was chosen for its natural resiliency and durability
Lovely lines and heaps of character make this midcentury property a true gem.
A simple composition in form, but intelligent in detail and execution, the peaked-roof dwelling is a stunning wood- and stone-clad living space.
From afar, the home closely resembles the traditional architectural character of the surrounding heritage.
This home is iconic of Sugden’s work in Utah, and is a direct expression of both the Modernist movement and the Bauhaus school.
Like all of Sugden’s work, the building frame is entirely made of A36 steel that is joined exclusively with moment-resisting welded connections, and rests on an exposed, reinforced concrete foundation.
Fortunately, the existing structure had good bones, so Edmonds + Lee was able to maintain the dwelling's original footprint, and focus on opening up the interiors.
The home is approached from the south with views of Hood Canal below.
A staff worker tends to the grass roof.
The sheet metal roof and wood cladding of the new structure complements the smooth, shiny birch tree barks on the site.
In winter, the extension looks as if it’s covered in snow.
The ribbed texture of the facade echoes the whitewashed walls of the area’s rural barns.
The new addition consists of a white prism that rests atop a concrete pedestal.
“The factory-built modules were carefully transported up winding roads and set in place without harming a single tree,” adds the firm.
The main house comprises two primary and 11 secondary modules organized into two offset bars. One volume houses the great room that is oriented for views of the valley, while the master bedroom and study located in the other volume face northern views of the canyon.
The property offers 64 acres of varied terrain, including an open meadow, manzanita thickets, and forests full of oak, madrone, Douglas fir, and ponderosa pine.
"In contrast to their introverted loft, High Horse Ranch was designed to be outwardly focused and defined by the site, its views, and the natural landscape," says KieranTimberlake.
Each cabin was assembled from single, mostly completed modules craned into place and raised atop concrete piers. The cabins include a bedroom and bathroom, a study desk, a  covered porch and a fire pit.
The house contains four bedrooms, one of which is presently being converted into an office.
The decades-old mango tree informed the arrangement of the home.
The concrete cladding contrasts with warm orange teak.
The entry is marked by a thin, cantilevered canopy hovering over the front porch.
The dark cladding helps recede the simple, boxy home into the lush forest.
The southern and eastern elevations are mostly left opaque to provide privacy from the nearby access road.
Large windows punctuate the north elevation to pull views of the the water and landscape indoors.
Outdoor Decks
Entry
A 13-foot, cantilevered balcony extends from a second-floor bedroom; a third-floor balcony also enjoys a concrete balcony.
Trout Lake | Olson Kundig
A glimpse at the breathtaking views available from the home.
Set on the lower section of the slope, the second volume has a more modern facade, featuring concrete, steel, and glass materials.
The upper volume—where the garage, kitchen, service areas, two bathrooms, and a patio are located—is a half-submerged body of stone set within the upper section of the slope.
The rich material palette of stone, timber, glass, and board-formed concrete blend the home into the surroundings.
A glazed staircase placed on the south side of the building next to the hillside leads to the bedrooms on the upper level.
The house was strategically placed between the lake and an adjacent granite rock-face to capture key landscape views.
The property in Gooderham is set at the end of the original lake access road, and enjoys 1,300 feet of uninterrupted lakeside shoreline.

Zoom out for a look at the modern exterior. From your dream house, to cozy cabins, to loft-like apartments, to repurposed shipping containers, these stellar projects promise something for everyone. Explore a variety of building types with metal roofs, wood siding, gables, and everything in between.