24 Dining Room Pendant Lighting Track Lighting Design Photos And Ideas

Plenty of white finishes give the interiors a clean, bright look.
The owners also wanted better internal circulation, and upgrades for the existing rooms.
The addition has a skin of hardwood screens that offer protection from sunlight arriving from the north and west. The screens provide shade and privacy while still revealing views of the outdoor area and the pool.
The predominately timber palette carries over into the Quantum custom-made triple-glazed casement windows framed with unfinished, reclaimed Redwood on the exterior and Douglas Fir, finished in clear lacquer, on the interior.
The main entrance to the house is located off the street through a vestibule that leads into the main living area, which includes the living, kitchen, and dining rooms.
A former factory for Alexander Thomson & Sons Pattern Makers—a company that made wooden forms which were then cast in metal for propellers—this old building now has a new second floor and an excavated cellar, which has increased its floor space from 3,500 square feet to a whooping 8,500 square feet.
A fire pit and small courtyard lie directly adjacent to the dining space.
Mainly open in plan, a two-sided fireplace with an open flute quietly divides the spaces on the main floor.
Energy efficient glazing and sustainable timber selections have also been used throughout the project.
A different pattern by Fabrica de Mosaicos covers the floor in the dining area. Adding texture, the concrete ceiling slab bears the imprint of the wood formwork used to create it. Next to the dining table is an enameled black-and-gold cast-iron Venax stove.
-
Pato Branco, Brazil
Dwell Magazine : November / December 2017


Photo by Rafael Gamo
The dining and kitchen on the ground floor.
Foreign Cinema, San Francisco
The kitchen island is made from oxidized steel with a honed black marble benchtop. Cabinetry in blackbutt, an Australian hardwood known for its fire resistance, contrasts with the dark interiors.
The location for the new restaurant, which opened in February 2010, was a barn on the ranch that had been used as a plant nursery. "It wasn't an incredibly old barn," Johanson says. "It was built around the 1970s, but it was built with a very agricultural look." To stay true to its form, Johanson and her colleagues Mark Wilson, Catharine Tarver, and Bridie McSweeney decided to leave as much of the structure intact as possible, playing up the post-and-beam system and revealing the shape of the roof on the interior.
The kitchen also displays a reliance on natural materials and soft colors. For the wine storage area, Roundabout Studio used reclaimed wood from the original building. The new dining room table also utilizes repurposed studs salvaged from the building’s demolition. The kitchen stools are from Avenue Road, the dining room table is custom, and the pendant light is from Dark Tools.
Custom cabinetry lines the dining area, which is defined by a large wood dining table and colorful glass pendant lighting.
Dining room - Rue de l'Espéranto residence  - Guillaume Sasseville & PARKA - Architecture & Design

The modern dining room is where the universal ritual of breaking bread brings us together. The projects below showcase elegant configurations and designs that encompass chairs and tables, bars and stools, lighting, flooring, and fireplaces.