99 Dining Room Pendant Lighting Recessed Lighting Design Photos And Ideas

For Tea Bar, Swanson chose lighting from local outfit Schoolhouse Electric, including the Isaac Pendent.
The kitchen is off the dining area and opens to it with a retractable door and window.
The dining room has the sense of being in a glass-enclosed structure in the woods.
Aplomb Suspension Lamps hang above the dining table, which is set above a custom area rug by the client's interior design firm. Sally, one of the cats, is seen here.
Dinning Area
The full-height sliding glass doors have been added to mediate the threshold between the garden and house.
The kitchen and dining space are centrally located at the heart of the home. An island becomes the perfect location for work, play, homework, and eating, with views of the living spaces below.
The apartment has rift-cut white oak floors, as well as floor-to-ceiling white oak millwork in the living lounge and dining area.
Dining Room & Kitchen
Eames molded plywood chairs are arranged around a round midcentury-modern dining table.
Tom Dixon's mesmerizing Melt Pendant Lamp hangs from a raised ceiling over the dining table. The dining room credenza is Jorge's original design.
Above the custom elm dining table, a Wave pendant by Henri Bursztyn hangs from the slatted teak ceiling.
Silver opened the kitchen to the dining room, creating the sense of one big space with a seamless flow. He also inserted sliding doors to an exterior patio.
The intimate dining room is furnished with elements from an array of modernist styles.
In the upstairs apartment, a neutral color scheme complements the earthy tones of the coach house, while also letting its original architectural features shine.
The use of different woods and textures contrast beautifully with one another.
"We maximized natural lighting, ventilation, and contact with the outdoors in all environments, which sometimes open onto the street at the height of the treetops, or opens onto an outdoor area with a tropical garden," explains the architects.
The dining area leads to the kitchen which sits behind a grand wooden pocket-door, allowing the space to be closed off as needed.
Mainly open in plan, a two-sided fireplace with an open flute quietly divides the spaces on the main floor.
The open-plan living area on the ground floor of the new building is fitted with large windows that frame tranquil views of the lake.
The fireproofing material that the architects used to cover the steel girders give them the textural appearance of roughened concrete.
Within the open plan living-dining-kitchen space, they created a second ceiling in the form of three brick arcs that extend from one girder to the next, with each gentle arc rising over one of the functional zones.
Passageways were carefully planned to present intriguing interior perspectives.
The ground floor consists of two zones—a northern wing where the open-plan kitchen, dining room, and living area are located, as well as a western wing, which houses the four bedrooms.
Cal and Macy enjoy a snack from Mom at the almost 14-foot-long walnut slab table sourced from Arborica in Marshall, California. The wood came from a tree that fell into a Palo Alto, California, street. A trio of Tom Dixon Beat Lamps provide the perfect counterpoint to a slew of black plastic Eames shell chairs from Herman Miller.
The living room, kitchen, and dining room sit below street level in an open, communal area. A large, operable skylight measuring six by three meters allows light to stream over the dining table—the four glass panes had to be craned over the neighboring buildings.
The dining room nook has the feeling of a conversation pit.
The kitchen overlooks the dining and living room.
The simple and stylish dining set complements the dark kitchen.
The Rainbow Room.
The front of the hotel faces the entrance to the cable car and features a lobby, bar, and restaurant.
The kitchen and dining room on the first level.
Glass walls allow light to filter through all spaces in the floor plan.  Continuous wood flooring blends from room to room, creating a coherent space.
The material palette of rustic oak cabinetry, oak floors, and a variety of beautiful marble and quartzite countertops create a warm and inviting retreat-like home.
The furniture is a combination of family heirlooms and newer items, such as the Hiroshima Woodseat armchairs by Naoto Fukusawa for Mjolk that surround the dining table. Two Glo-Ball pendants by Jasper Morrison hang in the living/dining area, while Drop 1 pendants by Peter Bowles light the kitchen.
Typical of modern Scandinavian homes, the interiors are bright and airy.
View from Kitchen
The living/dining area wraps around a central open kitchen and looks out on the wraparound terrace. The home features many state-of-the features such as a Creston electronic shade system throughout.
A suspension lamp by Fontana Arte.
In the dining area, a Campo d’oro table from De Padova is ringed by vintage Michael Thonet Bentwood chairs. The kitchen features b3 cabinets by Bulthaup and custom stainless-steel countertops. The red Stool_One counter stools are by Konstantin Grcic for Magis.
Terra Máe is the hotel’s restaurant that describes itself as being New American with an adventurous spirit and an often locally-sourced menu.
The 53 rooms of The Durham Hotel – a mid-century modern boutique, hotel in the heart of downtown Durham are decked out in the bold Bauhaus colors of yellow, red and blue.
The Kvadrat curtain is based on an unrealized detail from the original architect’s notes. The Carbon Chair is by Bertjan Pot and Marcel Wanders and the Treeflower stool is by Company.
The bright, open, contemporary kitchen.
The kitchen also displays a reliance on natural materials and soft colors. For the wine storage area, Roundabout Studio used reclaimed wood from the original building. The new dining room table also utilizes repurposed studs salvaged from the building’s demolition. The kitchen stools are from Avenue Road, the dining room table is custom, and the pendant light is from Dark Tools.
The dining room is meant to be a flexible space for eating or dancing. “One of the most important things for me,” explains Grunbaum, “is how a house feels. It has to be a place where you don’t want to leave.” The Cyclone table is by Isamu Noguchi for Knoll and the pendant lamp is by Lightoiler.

The modern dining room is where the universal ritual of breaking bread brings us together. The projects below showcase elegant configurations and designs that encompass chairs and tables, bars and stools, lighting, flooring, and fireplaces.