199 Dining Room Pendant Lighting Light Hardwood Floors Design Photos And Ideas

Stepping into the Dining, a white wall connects the Dining and Master bedroom visually. An adjacent grey wall, is a backdrop for a painting of complementing texture.
The company, which has already completed 500 projects, mostly in Russia, is now taking pre-orders for Europe and the United States.
The first-floor rental unit features a table from an 11th-century monastery turned pub.
A Bocci 84.21 pendant, Bensen chairs, and Delta art lighting can be found in the dining room.
Thanks to the continuous skylight, the owner can look at the sky from all across the house, including in the dining, kitchen, bathroom, and bedroom.
The dining room table is perfectly positioned to enjoy the sweeping views of the Sörmlands archipelago.
The kitchen and dining area are made to feel bright and airy with minimalist decor and walls painted Sherwin Williams Origami White. The lights hanging over the island are Allied Maker's Blobe pendants.
Tom Dixon's pendant lighting over the dining table perfectly helps define the space, further adding to the striking balance of light and dark. A custom staircase leads through the three levels of the home.
The material and color choices—spotted gum, and clean white and gray—were inspired by the environment of Castlecrag.
The great room extends out to decks on two sides, creating a cozy yet expansive space for comfortable, easy living.
The exposed collar ties in the great room are finished in a dark color, punctuating the white of the walls and ceilings, and emphasizing the gable from the interior.
Dinning Area
The walls were covered in raw lime plaster, and modern, flush paneling in rough, cross-sawn limed oak wraps around the interior walls to form cabinets, doors, and dado rails.
Dining room with intimate connections to groves of redwood trees
Dining Room
Next to the living lounge is a large dinning area that leads out to a balcony.
The kitchen and dining space are centrally located at the heart of the home. An island becomes the perfect location for work, play, homework, and eating, with views of the living spaces below.
The apartment has rift-cut white oak floors, as well as floor-to-ceiling white oak millwork in the living lounge and dining area.
At the corner between the dining room and the kitchen is a small outdoor terrace with floor-to-ceiling glass doors that bring plenty of sunlight into the home.
The bedroom door is painted the same dark color as the walls, making it almost imperceptible.
Moneo Brock also designed the colorful, geometric carpets and the “PlexiJazz” translucent acrylic and colored vinyl screen, which help establish the general character of the interior design.
Dining Room & Kitchen
View of Entry from Kitchen showcasing the custom Foyer window glazing.
The walls, ceilings, windows, and cabinetry were all strategically positioned to unveil views to the outdoors.
Half of the house is a solid volume with a shed roof.
The parlor floor features an open floor plan that maximizes the interplay of light and space. A wall of casement windows frames the area, drenching the entire floor with warm natural light.
Plenty of white finishes give the interiors a clean, bright look.
The owners also wanted better internal circulation, and upgrades for the existing rooms.
The addition has a skin of hardwood screens that offer protection from sunlight arriving from the north and west. The screens provide shade and privacy while still revealing views of the outdoor area and the pool.
Silver opened the kitchen to the dining room, creating the sense of one big space with a seamless flow. He also inserted sliding doors to an exterior patio.
The entire apartment is outfited with Sangaré’s UNITÉ lighting, which has been inspired by the rectangular, prefab building blocks of Habitat 67.
In the upstairs apartment, a neutral color scheme complements the earthy tones of the coach house, while also letting its original architectural features shine.
Sangaré kept the material and color palette minimal to enhance the unit's striking light quality.
A wall of glass sliding doors creates a seamless flow to the exterior. The dining room table is the Ellipse by Arne Jacobsen, and is paired with series 7 chairs by Arne Jacobsen and a PH Snowball pendant light by Poul Henningsen.
“The swap allowed the house to feel less cramped, it removed bottle-necks, and provided a larger, and brighter atmosphere,” says Nathan.
The dining area has a large table where family members can sit together but engage in different activities, exemplifying how a space can be at once communal and private.
Exposed trusses celebrate the home's timber construction.
Dining room w view toward living and master bedroom
Dining, cat
Open shelving continues from the kitchen to the sun room, with Cappellini Big Break dining table and Knoll Gigi chairs.
Now, the remodeled staircase features pine paneling and is painted white.
A minimal material palette of oiled yellow birch and oxidized steel gives the interiors a Japanese-inspired, Zen-like feel.
Bornstein and his daughter Velma sit at a table the architect designed himself; the dining chairs were designed by Arne Jacobsen for Fritz Hansen.
Family members can lead their own pursuits at the communal table, occupying an in-between space.
Floor-to-ceiling white cabinetry maximizes kitchen storage.
Alpine Barn apartment in Bohinj, Slovenia.
In the dining area, Mantis chairs by Les Ateliers Courbet and a banquette upholstered in Holly Hunt fabric surround a live-edge maple table by Camilla House. The custom pendant is by Lambert & Fils and the Pivot sconces are by Apparatus.
The appliances are by Miele and the Cojo stools are by Thomas Hayes.
A pair of matching Idea lights by Vesoi over a dining room table and chairs, both locally-made.
Dining Room
Kitchen and dining area from point of entry with coffee and drink service beyond
Peter and his wife, artist Olia Feshina, relax inside their apartment in New York’s Washington Heights.

New York, New York
Dwell Magazine : November / December 2017
In undertaking a gut renovation of a town house in Brooklyn’s Park Slope neighborhood, husband and wife Jesper Meyer and Rimjhim Dey drew upon design elements from their respective roots in Denmark and India to create a home that’s wholly serene and accented with subtle pops of bright color. American white-oak planks, finished with lye and pigmented with whitening oil from Danish company Junckers, line the staircase and floors throughout; the dining area is furnished with Ant chairs by Arne Jacobsen and a PH50 pendant by Poul Henningsen for Louis Poulsen.

The modern dining room is where the universal ritual of breaking bread brings us together. The projects below showcase elegant configurations and designs that encompass chairs and tables, bars and stools, lighting, flooring, and fireplaces.