115 Dining Room Ceiling Lighting Chair Concrete Floors Design Photos And Ideas

The red paint was stripped off the built-in and the hardware updated, while the counter was kept.
A coat of Dunn Edwards White brightens up the spaces now. A table from Henrybuilt is surrounded by Eames chairs and sits atop a rug from Nordic Knots. The pendant light is Gerald Thurston for Lightolier and was purchased at a local vintage store called the Sunshine Shop.
Simple wood joinery provides a nice backdrop to the muted dining area while also discreetly concealing a bathroom behind and within. A salt-and-pepper finish on the concrete slab carries throughout the main floor plan.
The timber pendant above the dining table is by New Zealand–based lighting designer David Trubridge.
A long breakfast counter is inserted within the white box, encouraging dialogue between people in the living and dining areas and those in the dry kitchen.
The home’s interior is quite minimal and makes extensive use of large windows to let in sunlight and views.
By saving money on her dining table, which is a piece of walnut countertop from IKEA, Morrison was able to budget for splurges like a bespoke, pink velvet sofa from Anthropologie.
Lago Vista by Dick Clark + Associates
In the dining area, an opaque interior window belongs to the bathroom in the master suite and the door leads to the second bedroom and bathroom suite.
A 2014 remodel of Steel House #4 improved daylighting by opening the floor plan.
The outdoor dining table playfully converts to a ping pong table. The concrete kitchen island and dining table have been designed to be robust and low maintenance.
The home has been designed to encourage engagement with the outdoors, with the majority of the living spaces located outside, including the dining area and kitchen. Sliding timber barn doors close off the kitchen space when it is not in use.
The apartment renovation takes raw, industrial materials and celebrates them in a refined way.
The elevator entrance opens to the kitchen and dining area, which is the social heart of the home. A line of statement halogen lights hang from the ceiling above the dining bench, which is clad in timber boards reclaimed from the original floor.
The client leads an active lifestyle, and the design team had initially planned on putting a climbing wall in one corner of the apartment. While this feature didn’t make it into the final design, there is abundant storage for bikes and ski gear.
The dining room is separated from the living area by a built-in cabinet, both rooms are located under the home's airy vaulted ceiling.
Set within an architectural village in Nova Scotia, Canada, MacKay-Lyons Sweetapple Architects’ Smith House is a vacation home for an art collector couple. Comprising three pavilions looking out to the Atlantic Ocean, each building differs drastically in space and materials. For instance, the night pavilion reflects a stone cave with bedrooms, while the day pavilion’s living and social spaces—including a hidden wine cellar under the kitchen—are reminiscent of a temple.
The interior of the extension features finishes in muted colors and has been designed to bounce as much light around the space as possible.
With high ceilings, Art Deco concrete pillars, and plenty of industrial details, this 1,462-square-foot corner loft is a striking private residence.
Two staircases lead from the entry to the main living space, connected by deep ledges that can function as seating or shelving.
In the dining area, Zuiver side chairs pull up to a vintage wood table that was previously used in an art school in Amsterdam. The knitted pendants were crafted by resident Marjon Helder.
Though the mild climate allows for alfresco meals year-round, an outdoor fireplace adds warmth on cool evenings. Charred wood paneling can be seen along the wall.
The ceilings in the adjoining kitchen and dining room are defined by porcelain “timber look” tile from Solaris. The curve of the exterior columns carries inside.
The table is 14 feet long and custom-built from maple. It’s joined by Frank Gehry High Sticking Chairs.
The architects incorporated a found hemlock log into the light over the island and designed the dining table from wood milled by Stephen. The candleholder string is from Ferm Living. The pendants are from EQ3.
A simple white palette captures the lakeside vibe.
The long kitchen table, which can comfortably sit eight, has been handcrafted from salvaged cedar. Birch and chalkboard barn doors effortlessly hide any unwanted clutter.
Expansive doors open the the kitchen up to the forest on two sides.
Bjorndahl hoped for a great room that would feel “curated and orchestrated, much like a tailored suit.” To achieve this goal, the team used cabinetry from Elmwood Fine Cabinetry in New Haven for the kitchen, the living room, the office, and the master bath. The home’s first floor measures approximately 1,000 square feet. The dining area features a 60-inch round table from Design Within Reach and Eames molded plywood dining chairs from Workplace Resource.
Resting gently on slender beams and posts, the original tongue-and-groove ceiling embodies the purest expression of form and function.
The homeowners wanted a multifunctional dining space conducive to alfresco meals.
A hidden door in the oiled oak wall panels also leads to the children’s quarters.
Restaurant cafe CREM, inside the center, intends to "extend the creative spirit of MÉCA to the table,
The kitchen cabinets flawlessly fit below the line of the staircase. On the far end, a clerestory window is positioned above the cabinets to draw light into every corner of the living space.
The patterned ceiling LEDs can mimic daylight to sync with occupants' circadian cycles—or they can create mood lighting.
Equipped with solar panels and solar thermal technology, the FutureHAUS produces all of its own energy, with enough leftover to feed the grid.
When a maple tree had to be cut down on the property in order to let in more light to the building, the wood was repurposed for the dining room table, stair tread, and kitchen island. The chairs are from The Bay.
The home's great room, which includes a living area, kitchen, and dining room, opens seamlessly to the backyard.
Changes in the floor levels and ceiling planes create differentiation between spaces.
The home has three different roof levels. Ceilings are composed of modular concrete blocks and the red concrete is scored to resemble tiles throughout.
There are more than 500 glass insets throughout the home.
A fully operable wall in the dining room brings in natural light and gentle breezes, making the most of the SoCal climate.
Marble slabs adorn the wall, and bespoke lighting illuminates the table in the dining room.
While the design in the bar remains clean, the tones are moodier with an added touch of glam.
Last Night is permeated with wood slats, creating a warm space to sip and mingle.
The dining space includes a built-in bench for additional seating. Colorful artwork from gallery Vroom & Varossieau decorates the walls.
Major interior moves include restoring the tinted concrete flooring throughout, as well as the abundance of Philippine mahogany in the ceiling, walls, and cabinetry. The team also built custom furnishings designed by Wright, such as the dining room table, here surrounded by Nakashima chairs.
Oversized doors and cantilevered windows create a seamless transition from inside to out and give the dining area an alfresco feel.
The open plan in the pavilion-like structure allows an “unblocked view to the river from anywhere inside,” says the firm.
A custom steel dining table with a walnut insert is surrounded by Eames Molded Plastic side chairs; the hanging fixture is from Tech Lighting.
The live-edge dining table is topped with a Lindsey Adelman chandelier.
This midcentury marvel was the personal home of architect Preston Bolton. Recent renovations honor the home's history; the dining room features large skylights, brick pillars, and iconic midcentury furnishings.
Enhanced by views of the landscape, the flexible dining room table doubles as a workspace.
Objects, from a skateboard to tableware to books, give the dining room a curated boutique hotel lobby feel. The spider chandelier is another highlight.
The interior features brass details, dark wood chevron walls, and tufted leather seating.
white screen wall

The modern dining room is where the universal ritual of breaking bread brings us together. The projects below showcase elegant configurations and designs that encompass chairs and tables, bars and stools, lighting, flooring, and fireplaces.