126 Dining Room Table Chair Wall Lighting Design Photos And Ideas

Chinese Black Slate Crazy Pavers provide dramatic contrast to the bold primary colors.
The walls studded with locally sourced granite rocks throughout the home are meant to be in the likeness of Wright's "desert masonry" style but have garnered criticism from purists who say the rocks should sit flush. Massaro says that was impossible due to building codes and insulation requirements.
Floor-to-ceiling windows on both sides of the living area create the illusion of a continuous, open space. Concrete floors help with passive cooling.
The dining area looks out to the green backyard.
The pendant light is by Pepe & Carols while the banana light is from Urban Outfitters. The table and chairs were a thrifted find as was the antique rug.
The old wooden ceiling beams in the dining room were purchased from a local Amish farmer and painted white. Warm timbers tie the home together.
The kitchen and dining area are made to feel bright and airy with minimalist decor and walls painted Sherwin Williams Origami White. The lights hanging over the island are Allied Maker's Blobe pendants.
Designed by Dratler Duthoit, this apartment greets visitors with an illuminated central living space.
The dining area lies just off the kitchen.
The pitch of the roof of the new addition was left exposed to create a more voluminous feel.
The renovation retained the old brick wall in the dining area and kitchen.
In the restaurant San Morello, a palette of soft brown, white, and blue is amplified by soaring window panels.
The rooms also include custom lounge chairs, tables, spring pole lamps, and rattan chairs.
In the dining room, a long table is used both as a desk and for dining. Vintage Thonet chairs sit alongside black metal and cork stools from IKEA. The interior celebrates an eclectic mix of modest with luxury, found with made, repurposed with bought. A Globe Fold Sconce, designed by CaSA and produced by Metalware, is showcased on the dining room wall.
Young took cues from the home's architecture to refine the space while filling it with fresh decor. The floors are brick laid in sand, while large plank wood ceilings lie overhead. Adding to the neutral palette, the dining room is teeming with textures.
Highly customized planter shelving and two-seater booths ground this wall in the cafe.
Inside the American Son restaurant
Backyard, the hotel's casual outdoor restaurant, is framed with blackened steel and brick structural elements that reference the neighborhood's industrial past.
The kitchen table and chairs are from West Elm.
An outdoor dining space is the perfect place to entertain and socialize with friends and family.
Slate tiles, white walls, and wood accents form the ideal backdrop for an eclectic collection of contemporary art and furnishings.
The family gathers at an early prototype of the Achilles table from the Pinch collection. Surrounding it are chairs that were designed by Russell and produced by Ercol for London’s Holland Park School. The couple built the doors and windows themselves.
Light and dark herringbone parquetry combine to create a dynamic dining area.
Just off the spacious lobby lies the restaurant Breva, which features white-oak floors and green leather banquettes. An ode to Basque Country, the restaurant is helmed by four-time James Beard Award-nominated chef Casey Lane. French doors extend seating onto the sidewalk, activating the front of the historic hotel for the first time since its inception.
Studio Collective outfitted the double-height, soaring lobby space in the spirit of great European hotel bars.
INT2 architecture used a variety of different materials to delineate spaces throughout the apartment.
Drape various textures over dining room chairs to create cozy seating.
One of the hotel's eating establishments is the New York-style deli Golda’s Delicatessen, whose decor includes modernist chairs from Thonet set against a backdrop of historic stonework.
An eating area and window seat are washed with light.
A four-person dining table is sited near the large picture window on the wider end of the house.
Working together with local designers and artisans, GLVDK Studio created and selected furnishings inspired by Japanese design and crafted with Mexican materials.
A map of Central London currently adorns the new dining and kitchen extension.
View of dining area and outdoor porch in the trees by Low Design Office
dining, kitchen and "bed- sized" bed room and golden bell.
The living-room and the terrace
Exposed wooden beams add an element of warmth to the space.
In the Library, built-in bookcases and a long banquette (upholstered in Kravet’s Versailles Velvet fabric, color E25600) were installed on the far side of the room.
The Library, which serves as a dining room at the inn, was given a bold color scheme. The walls and paneling were painted in Farrow & Ball’s Stiffkey Blue, and the ceiling was given a lighter shade. The Dallas Chandelier from Arteriors adds a sleek, contemporary edge to the space.
Polished concrete floors with integrated radiant heating are used throughout the home, while the walls are lined with white-painted wood planks.
Fitted cupboards and bookcases help create a streamlined look throughout the home. Jutting into the space from the interior walls are rod-like metal lights, which add to the vintage feel.
Behind the library wall, and beyond the switchback staircase is a kitchen and dining area that opens out to a streamlined courtyard with herringbone brickwork floor.
The pavilion relates to the original house in the exterior framework, as both use white-painted timber. Glass doors retract for full outdoor access.
View of the open kitchen
The new kitchen-living area is spanned by a 25-foot steel beam.
“All spaces, both internal and external, were restored and designed to accommodate all the new features of the hotel with harmony and comfort,” says Marina.
In contrast to the living area, the dining room is painted white and features tiled floors.
The architects regularized the asymmetry of the longitudinal walls with two lateral, built-in benches that accommodate the spatial discrepancies with their extensions.
Kitterman designed built-ins along one wall of the apartment to hide heating and  cooling equipment. The pendant light, dining table, and chairs are all vintage, sourced from Europe and Palm Springs. Herringbone oak floors throughout are by LV Wood.
The bedroom door is painted the same dark color as the walls, making it almost imperceptible.
"This formal gesture is then expressed in the interior volumes," says Ong. "Every room has a subtle distinction with its use of materials and levels; each space then has its own sense of individuality, allowing each room to be connected while remaining distinct."

The modern dining room is where the universal ritual of breaking bread brings us together. The projects below showcase elegant configurations and designs that encompass chairs and tables, bars and stools, lighting, flooring, and fireplaces.