283 Dining Room Table Medium Hardwood Floors Design Photos And Ideas

Bettei Otozure in Nagato, Japan
The kitchen banquet table consists of a white oak slab atop blackened steel pipes to create a light, rhythmic and robust composition.
We sourced a duet of custom-fabricated benches, with fabric from Donghia, and a lighting fixture from a local artisan.
Full-height glazing ushers in incredible views of the hills to the south.
Dining Room
View of dining area and outdoor porch in the trees by Low Design Office
Custom made kitchen table with brass details.
An eating area and window seat is washed with light.
Wood floor and the Industrial metal open glass home facade bring light and balance to the space connecting the interior with the exterior landscape of South Pasadena / Highland Park
While the kitchen can be closed off, it is also connected to the dining room, making for easy entertainment.
The design is inspired by the crafts of fishing and boating. In fact, the bar’s bottle display acts as a nod to lobster cages, while the lanterns draw inspiration from old-school, hand-blown fish floaters. The cobalt color found throughout the space takes cues from the Mediterranean Sea’s deep blue hue, and the banquettes are a riff on the Star Ferry’s seating as they flip from one side to the other.
In the Library, built-in bookcases and a long banquette (upholstered in Kravet’s Versailles Velvet fabric, color E25600) were installed on the far side of the room.
The Library, which serves as a dining room at the inn, was given a bold color scheme. The walls and paneling were painted in Farrow & Ball’s Stiffkey Blue, and the ceiling was given a lighter shade. The Dallas Chandelier from Arteriors adds a sleek, contemporary edge to the space.
The most hands-on part of the inn’s facelift happened in the bar and adjacent lounge area, where the front desk was removed and the bar was elongated. A new bar-back was constructed out of wood shelving and supported by copper piping.
In the lounge, banquettes are upholstered in Lee Jofa’s Saranac Cord fabric in gold.
An informal eating space sits beneath the stair and next to the kitchen.
White oak tongue-and-groove flooring was used throughout the interior spaces.
The Clover's interior walls are finished in poplar wood, and its floors are covered in vinyl.
In a separate wing, the residents enjoy a private TV-room and dining area.
All the furniture was purchased from IKEA.
Double-glazed Viridian ThermoTech glass was used for the sliding doors and windows.
The pavilion relates to the original house in the exterior framework, as both use white-painted timber. Glass doors retract for full outdoor access.
Floor-to-ceiling windows offer sweeping views of the surrounding mountains, with interesting views from every angle.
The rear garden looks into the kitchen and dining space right through the internal courtyard and beyond.
OSB board was mainly used for the interior walls of all the buildings.
The kitchen is off the dining area and opens to it with a retractable door and window.
The dining room has the sense of being in a glass-enclosed structure in the woods.
Aplomb Suspension Lamps hang above the dining table, which is set above a custom area rug by the client's interior design firm. Sally, one of the cats, is seen here.
A vintage dining table built of reclaimed 18th-century English floorboards is combined with Donghia's Anziano chairs, which is a modern take on the ancient Greek Klismos chair.
When the sliding panels in the master bedroom are recessed, the opening allows natural light and views to flow unobstructed through the home.
dining area
Potrero Residence Dining
From the dining room, the owners look out towards the large stone fireplace framed by trees.
"This formal gesture is then expressed in the interior volumes," says Ong. "Every room has a subtle distinction with its use of materials and levels; each space then has its own sense of individuality, allowing each room to be connected while remaining distinct."
Dining Room & Kitchen
View of Entry from Kitchen showcasing the custom Foyer window glazing.
A wall of bookshelves with a library ladder enriches the sitting area.
In the homeowners' previous beach cottage, they had a table by the window from which they could talk to neighbors on the street. The architects made sure to recreate that here. "An important aspect of this room is its direct and engaging relationship with the streetscape and the important social aspect of communicating with people passing by on foot," say the architects.
The white polycarbonate structure functions as a more protected version of a porch. Timber battens provide shading and cross ventilation. "In this case, the building is entirely clad in a triple skin, translucent polycarbonate cladding system with the inner skin entirely clad with timber battens," say the architects. "This space provides cool, shaded, ventilated space in summer (doors open) and a warm, passively heated space in winter (doors closed)."
The use of different woods and textures contrast beautifully with one another.
"We maximized natural lighting, ventilation, and contact with the outdoors in all environments, which sometimes open onto the street at the height of the treetops, or opens onto an outdoor area with a tropical garden," explains the architects.
The dining area leads to the kitchen which sits behind a grand wooden pocket-door, allowing the space to be closed off as needed.
The dining area is located in the drawing room on the first level.
A Lawson Fenning Rough dining table by Collection Particulaire and Milo Baughman caned chairs with BBDW fabric complete the look of this room.
The predominately timber palette carries over into the Quantum custom-made triple-glazed casement windows framed with unfinished, reclaimed Redwood on the exterior and Douglas Fir, finished in clear lacquer, on the interior.

The modern dining room is where the universal ritual of breaking bread brings us together. The projects below showcase elegant configurations and designs that encompass chairs and tables, bars and stools, lighting, flooring, and fireplaces.