306 Dining Room Table Light Hardwood Floors Design Photos And Ideas

The dining room table is perfectly positioned to enjoy the sweeping views of the Sörmlands archipelago.
The kitchen and dining area are made to feel bright and airy with minimalist decor and walls painted Sherwin Williams Origami White. The lights hanging over the island are Allied Maker's Blobe pendants.
A dry garden designed by Portland Japanese Garden curator Sadafumi Uchiyama is a focal point, and the chairs and tables were crafted by Graham Bell.
This result is an energy-efficient, eco-friendly building that has a minimal impact on the environment.
Concealed island storage holds essentials while attached extension table can accommodate up to 6 guests
Tom Dixon's pendant lighting over the dining table perfectly helps define the space, further adding to the striking balance of light and dark. A custom staircase leads through the three levels of the home.
The structural walls and original staircase was kept intact.
The original staircase in the northern section was demolished, and a new staircase with a skylight was built in the center of the house.
The material and color choices—spotted gum, and clean white and gray—were inspired by the environment of Castlecrag.
The kitchen and dining area are located on the lower level.
"The views to the north are unsettling, with tall, dense forest always in dark shadow," notes the architects. For that reason, they positioned the cabin so this serene seating area would take advantage of the southern view, which is more expansive.
The kitchen space lies on one end of the central black box. Built-in cabinets match the finish of the central massing, appearing as one seamless unit.
Oak dining table by Woud, and oak chairs by Gareth Neal for The New Craftsmen.
Tableware by James & Tilla Waters for The Craftsmen, and glassware by Jochen Holz for The New Craftsmen.
The great room extends out to decks on two sides, creating a cozy yet expansive space for comfortable, easy living.
The exposed collar ties in the great room are finished in a dark color, punctuating the white of the walls and ceilings, and emphasizing the gable from the interior.
On the second level, maple floors connect all the rooms together, unifying the composition.
Dinning Area
The walls were covered in raw lime plaster, and modern, flush paneling in rough, cross-sawn limed oak wraps around the interior walls to form cabinets, doors, and dado rails.
Dining room with intimate connections to groves of redwood trees
Dining Room
The climb up the stairs culminates in a breathtaking, glass-wrapped kitchen/living/dining space at the fourth level.
A view from the mezzanine level to the dining table below.
Next to the living lounge is a large dinning area that leads out to a balcony.
The kitchen and dining space are centrally located at the heart of the home. An island becomes the perfect location for work, play, homework, and eating, with views of the living spaces below.
The apartment has rift-cut white oak floors, as well as floor-to-ceiling white oak millwork in the living lounge and dining area.
Kitterman designed built-ins along one wall of the apartment to hide heating and  cooling equipment. The pendant light, dining table, and chairs are all vintage, sourced from Europe and Palm Springs. Herringbone oak floors throughout are by LV Wood.
At the corner between the dining room and the kitchen is a small outdoor terrace with floor-to-ceiling glass doors that bring plenty of sunlight into the home.
The bedroom door is painted the same dark color as the walls, making it almost imperceptible.
Moneo Brock also designed the colorful, geometric carpets and the “PlexiJazz” translucent acrylic and colored vinyl screen, which help establish the general character of the interior design.
Dining Room & Kitchen
View of Entry from Kitchen showcasing the custom Foyer window glazing.
We designed a custom walnut bar that is intended for storage, but also serves as a buffet and bar when they have guests over. They like to set it up so guests can help themselves, so we designed it to include two refrigerators: one for wine, and the second for water, soda, and other beverages.
The couple loves to entertain, so it was important that the downstairs living area have a good flow between the kitchen, dining, and living areas. A dramatic chandelier from Lindsey Adelman hangs from the double-height ceiling, punctuating the space.
The walls, ceilings, windows, and cabinetry were all strategically positioned to unveil views to the outdoors.
Half of the house is a solid volume with a shed roof.
The expansive sliding glass doors in the main living area frame panoramic garden views. The deep timber extensions around the windows can now be used as bench-style seating to bring the family out into the garden, while the top eaves serve as shades to reduce heat from the strong sun exposure.
The parlor floor features an open floor plan that maximizes the interplay of light and space. A wall of casement windows frames the area, drenching the entire floor with warm natural light.
Plenty of white finishes give the interiors a clean, bright look.
The owners also wanted better internal circulation, and upgrades for the existing rooms.
The addition has a skin of hardwood screens that offer protection from sunlight arriving from the north and west. The screens provide shade and privacy while still revealing views of the outdoor area and the pool.
At the other end, he added floor-to-ceiling, built-in shelving, which has created a more streamlined look and eliminated the need for additional furniture.
Silver opened the kitchen to the dining room, creating the sense of one big space with a seamless flow. He also inserted sliding doors to an exterior patio.
The four double doors swing open to become four entry and exit points.
The entire apartment is outfited with Sangaré’s UNITÉ lighting, which has been inspired by the rectangular, prefab building blocks of Habitat 67.
In the upstairs apartment, a neutral color scheme complements the earthy tones of the coach house, while also letting its original architectural features shine.
Sangaré kept the material and color palette minimal to enhance the unit's striking light quality.
The couple enjoyed the renovation process so much that they have since launched an RV design and remodeling business called The Arrow Anglers.
The strategic positioning of doors and windows enable continuous views of the outdoors from within all areas inside.
Indoor & Outdoor Space
Dining Room
The home has 4,305 square feet house of living space. Each volume conveys different character and expresses different moods.

The modern dining room is where the universal ritual of breaking bread brings us together. The projects below showcase elegant configurations and designs that encompass chairs and tables, bars and stools, lighting, flooring, and fireplaces.