452 Dining Room Table Concrete Floors Design Photos And Ideas

Wishbone chairs by Hans Wegner for Carl Hansen & Søn surround a custom dining table, which is made out of a leftover piece of scaffolding from construction. The lighting is custom by Heather Dahl.
Inside, a grand central hall retains much of the original barn-like interior. The original redwood paneling lines the double-height space, which also includes a spiral staircase leading to a loft.
A 2014 remodel of Steel House #4 improved daylighting by opening the floor plan.
The dining room sits within an open plan, but is defined by a clerestory pop-up and a display wall.
The outdoor dining table playfully converts to a ping pong table. The concrete kitchen island and dining table have been designed to be robust and low maintenance.
The home has been designed to encourage engagement with the outdoors, with the majority of the living spaces located outside, including the dining area and kitchen. Sliding timber barn doors close off the kitchen space when it is not in use.
The apartment renovation takes raw, industrial materials and celebrates them in a refined way.
The elevator entrance opens to the kitchen and dining area, which is the social heart of the home. A line of statement halogen lights hang from the ceiling above the dining bench, which is clad in timber boards reclaimed from the original floor.
The client leads an active lifestyle, and the design team had initially planned on putting a climbing wall in one corner of the apartment. While this feature didn’t make it into the final design, there is abundant storage for bikes and ski gear.
The dining room is separated from the living area by a built-in cabinet, both rooms are located under the home's airy vaulted ceiling.
Set within an architectural village in Nova Scotia, Canada, MacKay-Lyons Sweetapple Architects’ Smith House is a vacation home for an art collector couple. Comprising three pavilions looking out to the Atlantic Ocean, each building differs drastically in space and materials. For instance, the night pavilion reflects a stone cave with bedrooms, while the day pavilion’s living and social spaces—including a hidden wine cellar under the kitchen—are reminiscent of a temple.
The L-shaped lot—and the decision to create a private courtyard and patio—made the kitchen and dining space the natural hub of the ground floor. Sweet installed full-length cabinetry on the western wall for storage, and included a wood niche for convenience.
A 36-foot-wide and 11-foot-tall horizontal acrylic window—cut into the one-and-a-half-foot-thick concrete walls at the end of the tube-shaped restaurant—provides a panoramic portal to the wildlife outside.
Villa Slow houses two bedrooms that allow for various arrangements—the rental can be set up for couples, families, friends, etc. Each room also comes with its own bathroom.
Designers from Belgium design group Going East scoured local markets in the nearby city of Mindelo for hand-crafted items like sharks teeth, rattan daybeds, and woven pendant lights.
All the interior woodwork, including the bed and staircase drawers, was custom-made by Blind Interieur.
Located on a wooded property some 80 miles north of Manhattan, the Pond House is a weekend retreat for the founder of Brooklyn-based architecture firm Sundial Studios and his family. Set atop a concrete plinth, it features weathered steel cladding and blackened cedar siding. Glass doors and a covered porch stepping down to the pond strengthen the indoor/outdoor connection, while the interiors are awash in natural materials like sugar maple and fallen ash.
The interior of the extension features finishes in muted colors and has been designed to bounce as much light around the space as possible.
The angled windows emphasize the placement of the bench at the point where the house meets the natural slope.
The opening from the kitchen/dining area to the outside was expanded with a bifold door.
A larger eating area is located just steps away from the kitchen. One of the stunning Art Deco pillars stands almost as artwork in the space.
With high ceilings, Art Deco concrete pillars, and plenty of industrial details, this 1,462-square-foot corner loft is a striking private residence.
A subdued color palette is used throughout the home. In the kitchen, custom timber cabinets by North Yarmouth carpenter David Sprague are painted gray and topped with Freshwater Stone granite. The kitchen island seats are Baxton Studio Bertoia-style wire bar stools, while the dining table is by District Eight Design.
The white oak heavy timber framing is left exposed for dramatic effect in the open-plan great room. A minimalist palette of natural materials creates a soothing environment.
Two staircases lead from the entry to the main living space, connected by deep ledges that can function as seating or shelving.
In the dining area, Zuiver side chairs pull up to a vintage wood table that was previously used in an art school in Amsterdam. The knitted pendants were crafted by resident Marjon Helder.
In the dining area, a custom birch bookcase is inset into a partial wall of brick that was salvaged from the previous house that stood on the lot.
The triple sliding doors enable an indoor/outdoor lifestyle during good weather. Though they weren't cheap, it's a splurge the family doesn't regret. The dining room table was built by John Paluska’s father, a furniture maker in Maine.
Much of the furniture— including the nine-foot dining table created from a single slab of a fallen Guanacaste tree—was custom made by local millworker HDM. The Eames Molded chairs are from Herman Miller, and the pendant light from IKEA.
Though the mild climate allows for alfresco meals year-round, an outdoor fireplace adds warmth on cool evenings. Charred wood paneling can be seen along the wall.
The ceilings in the adjoining kitchen and dining room are defined by porcelain “timber look” tile from Solaris. The curve of the exterior columns carries inside.
The dining area features a Jason Wein Cooper River Diamond chandelier, Emile chairs from Zele, and a custom-made table.
Edition Office designed the custom dining table that's flanked by Molloy dining chairs by Adam Goodrum for Nau. The outdoor dining table in the courtyard is Kos by Tribu.
The table is 14 feet long and custom-built from maple. It’s joined by Frank Gehry High Sticking Chairs.
The original walnut plywood siding in the dining area and kitchen was replaced with a fresh veneer of the same wood. Recessed baseboards give the kitchen island, topped with Tk, the appearance it is floating. Various colors of Eames Molded Plastic armchairs surround a tk dining table. The pendant light is tk.
The architects incorporated a found hemlock log into the light over the island and designed the dining table from wood milled by Stephen. The candleholder string is from Ferm Living. The pendants are from EQ3.
Nestled in Palm Springs, California, this steel post-and-beam residence—completed in 2018—is the last design by Donald Wexler. Embodying midcentury modern design, the 2,780-square-foot dwelling features floor-to-ceiling windows, an open interior layout, indoor spaces that extend outdoors, and intelligent design features.
GEZA designed the custom dining table (which is nearly 12 feet in length) to meet the clients' desire for entertaining a large numbers of guests. A MOOOI Heracleum Endless lighting fixture hangs above.
The sculptural concrete ceiling exposes the dramatic geometry of the gabled roofs. “The main challenge that characterized this project was the realization of two roofs side by side without any interior pillars,” adds the firm.
Shophouses are a staple of Southeast Asian urban architecture. A team of designers including Yong Ter, Teng Wui, Andrew Lee, and Edwin Foo renovated this shophouse into a contemporary sanctuary over the course of two years. They left the roof completely open from the beginning of the original airshaft to the back of the house. The heart is a cooking/dining area with a 13-foot-long Indonesian table made from a single piece of teak.
A simple white palette captures the lakeside vibe.
The long kitchen table, which can comfortably sit eight, has been handcrafted from salvaged cedar. Birch and chalkboard barn doors effortlessly hide any unwanted clutter.
Expansive doors open the the kitchen up to the forest on two sides.
Bjorndahl hoped for a great room that would feel “curated and orchestrated, much like a tailored suit.” To achieve this goal, the team used cabinetry from Elmwood Fine Cabinetry in New Haven for the kitchen, the living room, the office, and the master bath. The home’s first floor measures approximately 1,000 square feet. The dining area features a 60-inch round table from Design Within Reach and Eames molded plywood dining chairs from Workplace Resource.
Resting gently on slender beams and posts, the original tongue-and-groove ceiling embodies the purest expression of form and function.
The homeowners wanted a multifunctional dining space conducive to alfresco meals.
Strategically placed vertical windows behind the built-in banquette usher in ample natural light to illuminate the central dining area.
A hidden door in the oiled oak wall panels also leads to the children’s quarters.
A timber and glass canopy provides protection without diminishing views.
Restaurant cafe CREM, inside the center, intends to "extend the creative spirit of MÉCA to the table,
An original built-in dining table and chairs that Wright designed specifically for the house divide the living space from the angular galley kitchen.
The dining room features pendant lighting, a slatted wood divider, and midcentury art selected by the homeowner. The divider encloses the space while allowing light and air to pass through.
The built-in dining room table and stools were designed with 60- and 120-degree angles.
In the dining room and loft space, the original brick wall has been left exposed and raw.

The modern dining room is where the universal ritual of breaking bread brings us together. The projects below showcase elegant configurations and designs that encompass chairs and tables, bars and stools, lighting, flooring, and fireplaces.