106 Dining Room Shelves Pendant Lighting Design Photos And Ideas

Stepping into the Dining, a white wall connects the Dining and Master bedroom visually. An adjacent grey wall, is a backdrop for a painting of complementing texture.
The vegan pizza and ice cream bar features a reclaimed wood counter, dark green Muuto Nerd stools, and Clé tile on the stair risers.
The Library, which serves as a dining room at the inn, was given a bold color scheme. The walls and paneling were painted in Farrow & Ball’s Stiffkey Blue, and the ceiling was given a lighter shade. The Dallas Chandelier from Arteriors adds a sleek, contemporary edge to the space.
The custom built-ins create the perfect breakfast nook, complete with a built-in bench and pantry storage on both sides. A new window draws additional daylight into the space.
Indoor/outdoor living was a priority in the redesign, and the interior was reconfigured so that views of the backyard and the majestic gum tree can be immediately seen as soon as the front door is opened.
Recycled timbers are used throughout the home from the curved bench to the joinery in the kitchen. The kitchen also connects to a cold-store walk-in pantry that’s cooled with an in-slab ventilation pipe funneling cool under-house air.
In the kitchen/dining area, the range hood and cooktop are by Fisher & Paykel; the Navy chairs are by Emeco.
At the corner between the dining room and the kitchen is a small outdoor terrace with floor-to-ceiling glass doors that bring plenty of sunlight into the home.
The bedroom door is painted the same dark color as the walls, making it almost imperceptible.
Dining Room & Kitchen
View of Entry from Kitchen showcasing the custom Foyer window glazing.
Half of the house is a solid volume with a shed roof.
A wall of bookshelves with a library ladder enriches the sitting area.
A wood-burning stove anchors one side of the dining area that connects to the sheltered outdoor terrace.
The entire apartment is outfited with Sangaré’s UNITÉ lighting, which has been inspired by the rectangular, prefab building blocks of Habitat 67.
In the upstairs apartment, a neutral color scheme complements the earthy tones of the coach house, while also letting its original architectural features shine.
Sangaré kept the material and color palette minimal to enhance the unit's striking light quality.
“The swap allowed the house to feel less cramped, it removed bottle-necks, and provided a larger, and brighter atmosphere,” says Nathan.
A dining area divides the open kitchen from the living room.
Open shelving continues from the kitchen to the sun room, with Cappellini Big Break dining table and Knoll Gigi chairs.
Now, the remodeled staircase features pine paneling and is painted white.
The built-in bookshelf was salvaged in the renovation, painted white, and now serves as a backdrop to the dining room area.
Dusty also built the table and custom industrial bookshelf in the dining area.
Peter and his wife, artist Olia Feshina, relax inside their apartment in New York’s Washington Heights.

New York, New York
Dwell Magazine : November / December 2017
Shibata made the 10-person dining table using $130 sawhorse legs from Maruki Wood Products Company topped with a sheet of birch plywood. A hole in the sliding wall fits over the table, enabling it to be used in both the library and the meeting room.

malki.jp

A movable wall clad in wainscoting on one side slides along tracks in the dining-room ceiling, dividing the room into a meeting space and a library. The Shiro Simple Modern Pendant lights can be easily removed and reattached after moving the wall.

vanilladesign.jp


Photo by Rafael Gamo
The stairs lead to a sleeping loft outfitted with a mechanical skylight.
Every room received refinished hardwood floors, and resurfaced walls. New furnishings and refreshed bookcases were added to the living room.
The Rainbow Room.
The space offers several nooks for quiet moments.
Ample natural light enters via the sliding hardwood screens, keeping the interiors bright and airy.
ORG Permanent Modernity renovated the main house in 2003 and the rear extension in 2015, with help from structural engineers UTIL. The breakfast area (above left) features a set of Eames dining chairs from Vitra and a Tulip table by Eero Saarinen for Knoll.
The material palette of rustic oak cabinetry, oak floors, and a variety of beautiful marble and quartzite countertops create a warm and inviting retreat-like home.
The furniture is a combination of family heirlooms and newer items, such as the Hiroshima Woodseat armchairs by Naoto Fukusawa for Mjolk that surround the dining table. Two Glo-Ball pendants by Jasper Morrison hang in the living/dining area, while Drop 1 pendants by Peter Bowles light the kitchen.
A staircase leads up from the dining and kitchen area to a mezzanine loft bedroom.
The interiors of the main home are elegant and airy, with a dark palette warmed by the use of natural wood. A dramatic fireplace is the centerpiece of the open plan great room.
Vintage run. Reclaimed White Oak Flooring from Provenance Architecturals, Live Edge table, Japanese concrete lights.
The dining and kitchen on the ground floor.
The dining room is where the young family gathers to share a meal and play games.
Transforming the rear of the house is something more often found in a high-rise building—a curtain wall that Fougeron and the team hung from the third floor. “It’s actually very complicated to make the field glazing look simple and minimal,” says the architect. Piero Lissoni’s Metallico table for Porro anchors the dining area, while built-in cabinetry offers ample storage. The main living area was created from what was once a basement behind the garage. Limestone floors inside and out unify the living spaces.
Dash Marshall, the firm at which Bryan is a partner, designed the marble dining table. The seats are Eames Molded Plastic Chairs and the globe pendant came from a local hardware store.
The kitchen island is made from oxidized steel with a honed black marble benchtop. Cabinetry in blackbutt, an Australian hardwood known for its fire resistance, contrasts with the dark interiors.
The location for the new restaurant, which opened in February 2010, was a barn on the ranch that had been used as a plant nursery. "It wasn't an incredibly old barn," Johanson says. "It was built around the 1970s, but it was built with a very agricultural look." To stay true to its form, Johanson and her colleagues Mark Wilson, Catharine Tarver, and Bridie McSweeney decided to leave as much of the structure intact as possible, playing up the post-and-beam system and revealing the shape of the roof on the interior.
At the lobby bar/restaurant, you can try out a selection of teas from their Shanghai tea master, choose from a list of signature cocktails and superior sherry options, or try out a menu that revels in comfort food.
On the top floor, you’ll find The Boardroom, a private dining room that holds its own private bar.
In The Resting Room, master distiller Jake Burger and a team of instructors create their gin in two 30-liter copper stills on-site. You can also test out a curated selection of international spirits that have been aged in handmade barrels that sit above the bar.

The modern dining room is where the universal ritual of breaking bread brings us together. The projects below showcase elegant configurations and designs that encompass chairs and tables, bars and stools, lighting, flooring, and fireplaces.