71 Dining Room Shelves Table Storage Design Photos And Ideas

Thomas’s approach was to "celebrate and preserve, rather than rip out and change."
When a body is sick, it changes equilibrium, any method applied to cure it is actually perceived by the body as causing an imbalance initially, as an infection itself.
The kitchen and dining area are separated by a glassed volume that wraps two mature trees. “The views from the house are defined precisely by materiality so that the forest seems to enter the house,” said the firm.
This dining room plays many roles, serving as a place for meals, crafts, mail collection, reading, and a toy/human race track. Renovator Erin Francois says “Cheers to small, multitasking homes that are typically never this clean.” Here she melds high and low with a Schoolhouse Luna pendant in black and Windsor dining chairs from Target.
On the ground floor adjacent to the open living and dining room, a tall black bookcase defines the stair, housing the owners’ colourful books and small collectibles.
"The dining room is a transitional space between the old and new—in this space
we simplified the material palate, painting all decorative woodwork matte white to emphasize its geometry over its materiality," said the architects. The room holds a midcentury dining set and pendent lights from Raco.
When more seating is required, the family can simply roll out more table space. The extra seating comes out from under the bird cabinet in the living room.
To provide privacy without putting up light-obstructing walls, the architects installed curtains that can be pulled along curved tracks in the bedrooms and bathrooms.
The kitchen received a light "punch-up," including this wall-mounted pegboard shelving system.
A reading nook fits perfectly into one of the cantilevered boxes.
New York, New York
Dwell Magazine : November / December 2017
Double-glazed windows open the home up to the permaculture garden outside and northern sunlight. The kitchen is visible from nearly every room in the home.
When designer Michael Corsar converted a late Victorian utility building in Suffolk 
into a home for his friend Sandy Suffield, he kept the charming features, like the 17-foot ceilings, while making the space habitable after years of neglect. Deben Joinery built the kitchen cabinetry. The vintage Optima pendants are by Danish designer Hans Due.
There is even a casual dining area with direct outside access to the pool area.
Peter and his wife, artist Olia Feshina, relax inside their apartment in New York’s Washington Heights.
The kitchen was sunk down a few steps to better define it from the rest of the living spaces, while built-in, Douglas Fir cabinetry maximizes and streamlines storage. The custom Douglas Fir table is by ZZ Contracting.
The wine cellar can be seen through the glass section of the floor.
When the glass partitions are open, the passive heat from the conservatory is then released into the adjoining living spaces.
"I painted these bookcases white to brighten up the space, but then nothing else matched them," says Janelle. "So naturally, everything else in the room had to go so that the bookcases could work. So pretty much this room was built around white paint."
The wall of windows is original, while the floor received new concrete. Horner also specified a new stove and hood, as well as a new backsplash in large textured field tile from The Surface Store in Portland.
Horner replaced the closed storage with custom, open shelving that now connects to the entry, increasing natural light and sight lines throughout the house.
Matte-black Tolix chairs surround a 14-foot harvest dining table that dates back to the 1800s.
The living-room and the terrace
Fitted cupboards and bookcases help create a streamlined look throughout the home. Jutting into the space from the interior walls are rod-like metal lights, which add to the vintage feel.
The custom built-ins create the perfect breakfast nook, complete with a built-in bench and pantry storage on both sides. A new window draws additional daylight into the space.
Indoor/outdoor living was a priority in the redesign, and the interior was reconfigured so that views of the backyard and the majestic gum tree can be immediately seen as soon as the front door is opened.
Recycled timbers are used throughout the home from the curved bench to the joinery in the kitchen. The kitchen also connects to a cold-store walk-in pantry that’s cooled with an in-slab ventilation pipe funneling cool under-house air.
"The views to the north are unsettling, with tall, dense forest always in dark shadow," notes the architects. For that reason, they positioned the cabin so this serene seating area would take advantage of the southern view, which is more expansive.
The home references Singapore's lush outdoors with an abundance of natural light, greenery, and timber.
At the other end, he added floor-to-ceiling, built-in shelving, which has created a more streamlined look and eliminated the need for additional furniture.
The red Piana folding chairs are by David Chipperfield for Alessi; Garneau custom-designed the millwork tabletop and stainless-steel legs.


Photo by Rafael Gamo
Every room received refinished hardwood floors, and resurfaced walls. New furnishings and refreshed bookcases were added to the living room.
The dining room is where the young family gathers to share a meal and play games.
Dash Marshall, the firm at which Bryan is a partner, designed the marble dining table. The seats are Eames Molded Plastic Chairs and the globe pendant came from a local hardware store.
The kitchen island is made from oxidized steel with a honed black marble benchtop. Cabinetry in blackbutt, an Australian hardwood known for its fire resistance, contrasts with the dark interiors.
The dining table is original to the house.  A glass top now sits on top to preserve the surface from further wear and tear.   Very rare, H.W. Klein #250 dining chairs manufactured by Bramin complement the table.
The dining room is meant to be a flexible space for eating or dancing. “One of the most important things for me,” explains Grunbaum, “is how a house feels. It has to be a place where you don’t want to leave.” The Cyclone table is by Isamu Noguchi for Knoll and the pendant lamp is by Lightoiler.
Sunset pendants by Treviso-based Torremato illuminate a custom table and bench as well as a trio of Eames chairs. Di Stefano and Bongiorno used lighting to structure the open plan: “We put accents on focus points; we didn’t want the light completely spread out,” Di Stefano says.
Beams extending from the kitchen floor give the impression of an oversize butcher-block stage for a custom walnut-slab table and a dozen Molded Plastic chairs by Charles and Ray Eames for Herman Miller.
The dining room hosts a dining table that they found on Craig’s List, which Carly painted this bright blue in the basement of her old apartment.
A set of Eames molded-plastic bar stools line the Caesarstone countertop in the kitchen.
In the dining area, a custom wine rack doubles as a partition for the open plan. The adjacent door leads to an expansive enclosed terrace.
Among the Anderssons’ wishes for the micro-dwelling was the ability to host a Thanksgiving feast. Garneau’s solution delivers: Folding the pivot wall flush with the apartment’s perimeter opens up the space for entertaining a sizable group.
The living room’s retro lounge suite sits beneath a Fijian hardwood accent.
In recognition of the holiday attitude that pervades Palm Springs, the pool area will incorporate a screen wall that provides a surface for projection and reflects on the water for a festive vibe.
In the  dining area, chairs found in an antique store join a table the Wessels made from a piece of mesquite. Overhead is Lindsey Adelman’s Branching Bubble fixture.
White paint with just a hint of gray dominates the farmhouse, reflecting Kolasiński’s love of bright spaces. The pine wooden floors were also enameled in a white oil imported from Denmark.
After gutting a Vermont Frames kit house, resident and designer Andrew Kotchen left its post-and-beam framework exposed. On the main floor , a metal console from a flea market faces a Wisteria stump stool. The Wishbone chairs are by Hans Wegner.

Irvington, New York
Dwell Magazine : November / December 2017
The open-plan kitchen and dining space is punctuated by a double-height space, which loosely divides the two zones of use.

The modern dining room is where the universal ritual of breaking bread brings us together. The projects below showcase elegant configurations and designs that encompass chairs and tables, bars and stools, lighting, flooring, and fireplaces.