137 Dining Room Shelves Chair Design Photos And Ideas

A breakfast nook, big enough for two.
Stepping into the Dining, a white wall connects the Dining and Master bedroom visually. An adjacent grey wall, is a backdrop for a painting of complementing texture.
The vegan pizza and ice cream bar features a reclaimed wood counter, dark green Muuto Nerd stools, and Clé tile on the stair risers.
The living-room and the terrace
In the Library, built-in bookcases and a long banquette (upholstered in Kravet’s Versailles Velvet fabric, color E25600) were installed on the far side of the room.
The Library, which serves as a dining room at the inn, was given a bold color scheme. The walls and paneling were painted in Farrow & Ball’s Stiffkey Blue, and the ceiling was given a lighter shade. The Dallas Chandelier from Arteriors adds a sleek, contemporary edge to the space.
Fitted cupboards and bookcases help create a streamlined look throughout the home. Jutting into the space from the interior walls are rod-like metal lights, which add to the vintage feel.
The custom built-ins create the perfect breakfast nook, complete with a built-in bench and pantry storage on both sides. A new window draws additional daylight into the space.
The pavilion relates to the original house in the exterior framework, as both use white-painted timber. Glass doors retract for full outdoor access.
Indoor/outdoor living was a priority in the redesign, and the interior was reconfigured so that views of the backyard and the majestic gum tree can be immediately seen as soon as the front door is opened.
Recycled timbers are used throughout the home from the curved bench to the joinery in the kitchen. The kitchen also connects to a cold-store walk-in pantry that’s cooled with an in-slab ventilation pipe funneling cool under-house air.
In the kitchen/dining area, the range hood and cooktop are by Fisher & Paykel; the Navy chairs are by Emeco.
On the second level, maple floors connect all the rooms together, unifying the composition.
At the corner between the dining room and the kitchen is a small outdoor terrace with floor-to-ceiling glass doors that bring plenty of sunlight into the home.
The bedroom door is painted the same dark color as the walls, making it almost imperceptible.
Dining Room & Kitchen
View of Entry from Kitchen showcasing the custom Foyer window glazing.
Half of the house is a solid volume with a shed roof.
A wall of bookshelves with a library ladder enriches the sitting area.
The home references Singapore's lush outdoors with an abundance of natural light, greenery, and timber.
Stealing the scene, an installation of some 1,500 hand-blown glass orbs by local artist John Sharvin hangs from the ceiling in the dining wing, refracting light from the track fixtures.
A wood-burning stove anchors one side of the dining area that connects to the sheltered outdoor terrace.
At the other end, he added floor-to-ceiling, built-in shelving, which has created a more streamlined look and eliminated the need for additional furniture.
The entire apartment is outfited with Sangaré’s UNITÉ lighting, which has been inspired by the rectangular, prefab building blocks of Habitat 67.
In the upstairs apartment, a neutral color scheme complements the earthy tones of the coach house, while also letting its original architectural features shine.
Sangaré kept the material and color palette minimal to enhance the unit's striking light quality.
Plenty of light pours in through the large windows in the main living area.
The second floor, where the common areas are located, was designed as an open plan space with a kitchen island, a dining table, and a compact sofa near the window that’s perfect for two.
The wall of windows is original, while the floor received new concrete. Horner also specified a new stove and hood, as well as a new backsplash in large, textured field tile from The Surface Store in Portland.
Horner replaced the dysfunctional, closed storage with custom, open shelving that now connects the kitchen to the entry, increasing natural light and sightlines around the house.
A dining area divides the open kitchen from the living room.
Open shelving continues from the kitchen to the sun room, with Cappellini Big Break dining table and Knoll Gigi chairs.
Now, the remodeled staircase features pine paneling and is painted white.
The built-in bookshelf was salvaged in the renovation, painted white, and now serves as a backdrop to the dining room area.
Dusty also built the table and custom industrial bookshelf in the dining area.
Peter and his wife, artist Olia Feshina, relax inside their apartment in New York’s Washington Heights.

New York, New York
Dwell Magazine : November / December 2017
The red Piana folding chairs are by David Chipperfield for Alessi; Garneau custom-designed the millwork tabletop and stainless-steel legs.


Photo by Rafael Gamo
The stairs lead to a sleeping loft outfitted with a mechanical skylight.
Every room received refinished hardwood floors, and resurfaced walls. New furnishings and refreshed bookcases were added to the living room.
The Rainbow Room.
The space offers several nooks for quiet moments.
Ample natural light enters via the sliding hardwood screens, keeping the interiors bright and airy.
ORG Permanent Modernity renovated the main house in 2003 and the rear extension in 2015, with help from structural engineers UTIL. The breakfast area (above left) features a set of Eames dining chairs from Vitra and a Tulip table by Eero Saarinen for Knoll.
A narrow threshold evokes the warren-like feel of the original interiors.
The material palette of rustic oak cabinetry, oak floors, and a variety of beautiful marble and quartzite countertops create a warm and inviting retreat-like home.
The furniture is a combination of family heirlooms and newer items, such as the Hiroshima Woodseat armchairs by Naoto Fukusawa for Mjolk that surround the dining table. Two Glo-Ball pendants by Jasper Morrison hang in the living/dining area, while Drop 1 pendants by Peter Bowles light the kitchen.
The home's industrial look is softened by vintage elements throughout and curtains.
A staircase leads up from the dining and kitchen area to a mezzanine loft bedroom.
The interiors of the main home are elegant and airy, with a dark palette warmed by the use of natural wood. A dramatic fireplace is the centerpiece of the open plan great room.
The dining table and chairs were a wedding present from Maloof to Stockdale, his best friend. Stockdale's finished bowls are arranged on the bookshelf.
The dining and kitchen on the ground floor.

The modern dining room is where the universal ritual of breaking bread brings us together. The projects below showcase elegant configurations and designs that encompass chairs and tables, bars and stools, lighting, flooring, and fireplaces.