139 Dining Room Lamps Design Photos And Ideas

Dining Room
The dining table overlooks the light well at the center of the shelter.
The cabin, comprised of just wood and glass, feels especially cozy when the stove is lit.
The spare yet cozy heart of the abode includes the kitchen, a stove, and a prominent dining table.
The homes’ interiors are open and airy. The ground-floor kitchen opens to the dining room, which leads to the the living area. There, two sets of glass doors provide access to a terrace, expanding available living space.
The view from the kitchen-dining room shows the glassed-in, central garden lightwell, accessible via large sliders.
The dining area is also where Alex and Andrea often work on client or personal projects.
A dining area is located in one corner of the living space. The interior light fixtures are from Schoolhouse Electric in Portland, Oregon.
Before the renovation, brick walls and lackluster wooden floorboards suffocated the space. The design team introduced bright, neutral finishes.
The lounge at the front of the home opens to the dining room, creating a seamless flow between the living spaces. The original cedar architraves were reworked and reinstalled, offering a connection to the original home.
Colab Architecture's design brings natural light deep into the interior thanks to the courtyard and a double-height interior.
Zachary filled the wall beneath the high windows with the Morrison Console from Egg Collective and the owners’ art collection. The Trumpet Lamp is from Lostine.
Zachary surrounded the owners’ existing table with a set of vintage chairs upholstered in Zac & Fox fabric. The chandelier is from Anthropologie.
In order to minimize the impact of the pony wall, Zachary had a built-in bench with storage installed. The seat cushion is fashioned from vintage fabric.
The tea room is illuminated by an Akari UF3-Q Light Sculpture by Isamu Noguchi in the corner.
A Gregg Table Lamp by Foscarini sits atop a vintage credenza that the couple use as a bar. The gradient landscape diptych prints above are by Erin.
The team squared-off the bay window to form a new bump-out, which made room for the banquette to extend along the wall.
Relocating the entry further down the wall created room for a banquette with display shelving above. The scalloped detail at the shelf ends is something that Dyer introduced and which is repeated throughout, in honor of the home’s Victorian origins.
Living green walls may have gotten their start 80 years ago, but they’ve recently become some of the most striking and important eco-friendly features in buildings across the world.
Park Avenue Prewar Apartment by Michael K. Chen Architecture
A coat of Dunn Edwards White brightens up the spaces now. A table from Henrybuilt is surrounded by Eames chairs and sits atop a rug from Nordic Knots. The pendant light is Gerald Thurston for Lightolier and was purchased at a local vintage store called the Sunshine Shop.
Just off of the kitchen and living room, a bright and airy dining area provides direct access to the outdoors.
Larger models include more floor space for living, dining, or extra beds.
“We decided to put our money into the construction and to source our interior from wherever we found things we liked,” says Ayla.
“We did a lot of things for us that some clients are hesitant to do, like shou sugi ban. Our idea is that the house and materials will weather over time. They will change, but that’s part of the beauty of it,” says Maria. Here, the double wall lamps are by DCW Editions. Real Good Chairs in copper line by Blu Dot surround the wooden table by Ethnicraft.
Located on a wooded property some 80 miles north of New York City, the Pond House is the weekend hangout for Kyle Page, founder of Brooklyn-based architecture firm Sundial Studios and his family. Perched atop a concrete plinth, it features weathered steel cladding and blackened cedar siding. Glass doors and a covered porch stepping down to the pond add another dash of indoor/outdoor synergy, while the interiors are awash in natural materials like sugar maple and fallen ash.
Inside, a grand central hall retains much of the original barn-like interior. The original redwood paneling lines the double-height space, which also includes a spiral staircase leading to a loft.
A 2014 remodel of Steel House #4 improved daylighting by opening the floor plan.
Collected memorabilia mixes with vintage and contemporary artwork. Oversized windows throughout the interiors welcome natural light while framing captivating garden views.
Set within an architectural village in Nova Scotia, Canada, MacKay-Lyons Sweetapple Architects’ Smith House is a vacation home for an art collector couple. Comprising three pavilions looking out to the Atlantic Ocean, each building differs drastically in space and materials. For instance, the night pavilion reflects a stone cave with bedrooms, while the day pavilion’s living and social spaces—including a hidden wine cellar under the kitchen—are reminiscent of a temple.
Villa Hohenlohe by Philipp Architekten won the prestigious Hugo Häring Award in 2014.
A look back at the dining room and its large windows overlooking the veranda. The large space seamlessly flows with the living room, but also offers pocket doors to divide the space as needed.
Groin vaults and barrel ceilings can be found all throughout the home, connecting one living space with another. Here, the living room steps up into the bright dining area.
A black-and-white-striped epoxy “rug” defines the dining area. “The choice of the epoxy floor of the room was a consequence of the client's request for a ‘material without slits and easy to clean, like a painting,’” says the firm.
The dining room has built-in bench seating with three separate tables and Platner Arm Chairs from Knoll. The designer specified the arrangement according to how he likes to entertain.
Suites include a spacious living and dining area, a full second bathroom, and a small, fully accessorized kitchen.
Like many kitchens in New York City, this one is compact in size yet offers ample cabinetry and built-in shelving. A sleek black table provides a comfortable—and stylish—place for two to dine.
The dining room is flooded with natural light. The couple turned to stager Meredith Baer to outfit the area.
Custom pine cabinets hang over the dining space.
"I refinished the existing sconce, which was in poor shape, to a soft peony pink," says Oliver. "Anything too busy or trendy would have overtaken the space: it needed to be simple and clean."
On the other side of the bar on the second floor is the light-filled Conservatory, which occupies a three-story, glass atrium on the building’s street-facing side. Across from the glass is a teeming plant wall inspired by Little Shop of Horrors. At night, a DJ booth descends into the space and encourages an evening lounge atmosphere.
Gorgeous natural light glows on the dining area. The bench houses additional storage.
A lovely breakfast nook has been cleverly built into the corner of the kitchen.
Last Night is permeated with wood slats, creating a warm space to sip and mingle.
When a body is sick, it changes equilibrium, any method applied to cure it is actually perceived by the body as causing an imbalance initially, as an infection itself.
Bartolomeu, Torel 1884's bistro serving French-inspired cuisine made with Portuguese ingredients, conjures a safari vibe.

The modern dining room is where the universal ritual of breaking bread brings us together. The projects below showcase elegant configurations and designs that encompass chairs and tables, bars and stools, lighting, flooring, and fireplaces.