155 Dining Room Chair Stools Design Photos And Ideas

There is even a casual dining area with direct outside access to the pool area.
The Crate & Barrel dining table is paired with Bottega Side Chairs in Ice Grey from Design Within Reach.
Inside the American Son restaurant
The American Son dining room.
Backyard, the hotel's casual outdoor restaurant, is framed with blackened steel and brick structural elements that reference the neighborhood's industrial past.
The bar area of Summerly, the rooftop bar and restaurant, displays brass stools upholstered with floral-patterned fabric, geometric tile, and cafe tables and chairs.
The custom pendant light over the dining room table was made by Lighting Nelson & Garrett.
Along with a soothing neutral palette, the living room in the Union Bay Residence also provides sweeping views of Lake Washington and beyond.
Mas-aqui renovated a crumbling warehouse with floor-to-ceiling windows that bring in warmth and light. The dining room has a view across the new patio toward the atelier.
This photo shows the changing color temperature of the drum skylight.  Here at dusk when the light turns a beautiful blue.  The photo also highlights our use of multiple styles of architectural lighting: tape-in recessed LED downlight, surface mounted and pendent fixtures combine to create a warm modern environment.
The sleek lobby bar is a cafe by day and a wine bar by night.
Kitchen table, Danish design from the 70s.
The white oak floors are echoed in the cabinetry of the kitchen and the millwork of storage in the living/dining area.
Taking cues from their style-conscious clients, Portland-based Jessica Helgerson Interior Design transforms an Amagansett home into a light-filled, Scandinavian-inspired getaway.
The dining space. The Joules midcentury modern chandelier was ordered from Etsy.
Light and dark herringbone parquetry combine to create a dynamic dining area.
Overlooking the pool is Veranda, an al fresco dining venue. The design team restored and expanded the hotel’s original 1920s fireplace with a double-sided feature, adding a historic touchpoint to the new dining space.
Studio Collective outfitted the double-height, soaring lobby space in the spirit of great European hotel bars.
A skylight was added over the dining table to further increase the amount of natural lighting. A bridge between new and old was created by using the timber from a beam that was removed where the kitchen opens to the dining area.
The custom-designed wood-burning fireplace was made in Italy.
A crisp palette of light neutral colors were used to convey a clean, contemporary and serene vibe within the open plan common areas.
"As soon as Ben saw this bench, he knew it could have lots of different uses—like an island bench, kitchen table, and dining table. This long kitchen is about as simple as it gets, but it works so well in this open-plan living space," says Vanderzeil.
Formerly an aging dive bar, this acclaimed restaurant in Montecito, California, was transformed by AB Design Studio into an inviting and high-end eatery with a 20-foot-long custom accordion-style door system.
The bright and airy open floor plan features hardwood floors that are made from reclaimed wood from Kentucky horse farm fences. Shown is a reclaimed wood dining room table by Rework Collective and a biophilic chandelier from Honest Home by local Artist Leah Naomi.
Horner replaced the closed storage with custom, open shelving that now connects to the entry, increasing natural light and sight lines throughout the house.
A light, bright interior is filled with natural materials and white, subdued accents. Large windows look out towards the only fjord on the eastern seaboard.
The living, dining, and kitchen spaces flow into one another.
The kitchen is bursting with art including a triptych from Jeremiah Maddock.
A four-person dining table is sited near the large picture window on the wider end of the house.
Plenty of white finishes give the interiors a clean, bright look.
The hotel's independent restaurant features Polish cuisine with a modern twist.
The vegan pizza and ice cream bar features a reclaimed wood counter, dark green Muuto Nerd stools, and Clé tile on the stair risers.
apartment offers beautiful views on mountains, dining chairs are iconic Wire chair from Vitra, design Charles and Ray Eames
The most hands-on part of the inn’s facelift happened in the bar and adjacent lounge area, where the front desk was removed and the bar was elongated. A new bar-back was constructed out of wood shelving and supported by copper piping.
In the lounge, banquettes are upholstered in Lee Jofa’s Saranac Cord fabric in gold.
Light stone paving and wooden beams run continuously from interior to exterior, further blurring the boundary between the two.
The dining room table is perfectly positioned to enjoy the sweeping views of the Sörmlands archipelago.
Handmade leather Fernando chairs by Jayson Home surround a live-edge custom walnut table by Ben Riddering in the dining area.
The kitchen and dining area are located on the lower level.
The exposed collar ties in the great room are finished in a dark color, punctuating the white of the walls and ceilings, and emphasizing the gable from the interior.
A chandelier by Lindsey Adelman hangs overhead. The floor-to-ceiling windows throughout are by Fleetwood Windows.
Dining Room & Kitchen
The walls, ceilings, windows, and cabinetry were all strategically positioned to unveil views to the outdoors.
In the homeowners' previous beach cottage, they had a table by the window from which they could talk to neighbors on the street. The architects made sure to recreate that here. "An important aspect of this room is its direct and engaging relationship with the streetscape and the important social aspect of communicating with people passing by on foot," say the architects.
The white polycarbonate structure functions as a more protected version of a porch. Timber battens provide shading and cross ventilation. "In this case, the building is entirely clad in a triple skin, translucent polycarbonate cladding system with the inner skin entirely clad with timber battens," say the architects. "This space provides cool, shaded, ventilated space in summer (doors open) and a warm, passively heated space in winter (doors closed)."
Eames molded plywood chairs are arranged around a round midcentury-modern dining table.
The owners also wanted better internal circulation, and upgrades for the existing rooms.
The addition has a skin of hardwood screens that offer protection from sunlight arriving from the north and west. The screens provide shade and privacy while still revealing views of the outdoor area and the pool.
Silver opened the kitchen to the dining room, creating the sense of one big space with a seamless flow. He also inserted sliding doors to an exterior patio.
The dining room is the favorite room of the house.

The modern dining room is where the universal ritual of breaking bread brings us together. The projects below showcase elegant configurations and designs that encompass chairs and tables, bars and stools, lighting, flooring, and fireplaces.