237 Dining Room Light Hardwood Floors Chair Pendant Lighting Design Photos And Ideas

Artworks from James Makin Gallery in Collingwood, Victoria help create impactful interiors.
"We’re all about sharing our time and our city with whomever drops by to pay us a visit," say the homeowners, "because we really take pride in where we live—from our apartments to our street to our neighborhood. Even a grumpy old woman carries a smile in her pocket and you will find most people will go out of their way to make you feel at home." Choose from several impeccably-designed apartments in this charming vacation rental in the center of beautiful Lisbon.
The floors operate like wooden carpets that demarcate the space.
The dining room opens to a raised outdoor deck.
Along both lengths of the house are three tall glass panels that frame views of the tranquil nature outdoors.
The pitch of the roof of the new addition was left exposed to create a more voluminous feel.
The red furniture system contains the kitchen and a large bookshelf.
 Dining area between frosted glass light-well and Central Stair with Family Room and backyard beyond.
The windows feature high-gloss interior paint trim. “In Holland, they use high-gloss white; we used black,” says Sara.
The dining area's Salt Chairs are from DWR. The Factory Light 9 Pendant is from Schoolhouse.
The team installed track lighting in areas that lacked space for can lights.
A custom designed built-in tufted banquette creates a soft, lush seating area at the live edge dining table. The velvet upholstery contrasts the exposed white-washed original brick in both texture and era. Overhead a brass chandelier with exposed Edison bulbs references the former Swan Incandescent Electric Light Co.  which occupied the loft after construction was completed in 1897.
Pendant lights from Rubn hang over a private dining space, and textured plaster walls from Armourcoat echo the wooden screens.
Flos lighting hangs over a BluDot dining room table with Hay dining chairs.
The home's ceilings are made from concrete.
Peter and his wife, artist Olia Feshina, relax inside their apartment in New York’s Washington Heights.
The living area has glass walls that bring in an abundance of sunlight. Most of the floors are wood and parquet.
A Sipa Fold Rectangular Table and Sipa armchairs in natural ash outfit the dining area.
The central living area features an open-plan kitchen, living space, and deck with views of Louttit Bay. To maximize energy savings, the house has a ducted reverse air cycle system from Fujitsu.
The area that was formerly the atrium now houses the dining room. The table is Room & Board, and the pendants IKEA. The poster is another Herman Miller trade poster found at a Berkeley shop.
The white oak floors are echoed in the cabinetry of the kitchen and the millwork of storage in the living/dining area.
Taking cues from their style-conscious clients, Portland-based Jessica Helgerson Interior Design transforms an Amagansett home into a light-filled, Scandinavian-inspired getaway.
A TROAG suspension lamp by FOSCARINI lights the dining room.
A steel pergola creates an outdoor living space; in the summer, grape vines climb up to create a lush canopy.
Dash Marshall expanded the kitchen slightly so residents can now see all the way through the house when they’re moving from the guest area to the more public spaces. "This line of sight helps people feel more connected and less disoriented. The larger kitchen also alleviates congestions issues that were a problem before," says Boyer.
Shaker-style Salt chairs by Tom Kelley join a custom-sized Etoile dining table and Tsuru Flush Mount III pendant, both by Materia Designs.
The minimalist, open kitchen was built into freestanding millwork walls. Valgora strove to layer design elements from the 19th, 20th, and 21st centuries.
The staircase beautifully blends in with the wooden walls, floors, and ceilings.
The simple, clean-lined kitchen and dining area is the heart of the home.
Open shelving continues from the kitchen to the sun room, with Cappellini Big Break dining table and Knoll Gigi chairs.
The Drop Hat pendants are by Plumen and the convertible sofa is by Resource Furniture.
Wood floors and stairs, along with a wooden dining table, give the interiors a warm, cozy feel.
In the dining room, a table custom-made in Denmark by KBH is surrounded by more Wishbone Chairs. The oversized pendants are from Luminaire Authentik.
Aaron Schiller provided the interior furnishings for the house, and designed and fabricated several important pieces, including the 12-foot-long dining table made of stack-laminated, hand-carved walnut. The table’s bases were roughly shaped with a chain saw, then sanded in swooping curves reminiscent of boats one sees on the Atlantic beyond.
White-washed birch plywood has been used for the interior walls.
Massive glass sliding doors flood the interiors with natural light and create a connection with the stunning surroundings.
Tom Dixon's Beat pendant lighting hangs over the dining table.
In the dining room, a marble-topped Saarinen table is surrounded with pink Eames chairs.
A light, bright interior is filled with natural materials and white, subdued accents. Large windows look out towards the only fjord on the eastern seaboard.
Above the kitchen and dining room, a glass bridge connects bedrooms on the third floor. "The glass flooring allows the southern light to penetrate farther into the space, but also creates a special moment of pause to experience the scale and volume of the space below and towering trees beyond," says Maniscalco.
The double-height, fully glazed volume at the home's rear "brings significant light into the home, while simultaneously creating a moment to experience the verticality of the surrounding trees which loom above the home," explains Maniscalco.
The owners' minimalist sensibilities informed the aesthetics, which have been guided by an elegant, bleached palette and stripped-back surfaces.
The dining area now has a table from All Modern, chairs from Poly & Bark, and a sleek chandelier from West Elm.
They replaced the dated carpeting on the main floor with engineered hardwood and left the unfinished stone flooring in the kitchen in place. The kitchen also got new hardware and lighting.
It collects rainwater and has a potable water filtration system, and is built with completely non-toxic materials.
The living, dining, and kitchen spaces flow into one another.
A map of Central London currently adorns the new dining and kitchen extension.
In the kitchen, the original unpainted brick can be glimpsed. The floors are polyurethane.
The "formal" dining room is just off the living area.
Workroom director and architect John Bornas has worked with AGUSHI on several projects, and both teams are much in agreement when it comes to design sensibilities and attention to detail.

The modern dining room is where the universal ritual of breaking bread brings us together. The projects below showcase elegant configurations and designs that encompass chairs and tables, bars and stools, lighting, flooring, and fireplaces.