375 Dining Room Light Hardwood Floors Chair Design Photos And Ideas - Page 3

The kitchen and dining area are located on the lower level.
Oak dining table by Woud, and oak chairs by Gareth Neal for The New Craftsmen.
Tableware by James & Tilla Waters for The Craftsmen, and glassware by Jochen Holz for The New Craftsmen.
The great room extends out to decks on two sides, creating a cozy yet expansive space for comfortable, easy living.
The exposed collar ties in the great room are finished in a dark color, punctuating the white of the walls and ceilings, and emphasizing the gable from the interior.
On the second level, maple floors connect all the rooms together, unifying the composition.
Dinning Area
The walls were covered in raw lime plaster, and modern, flush paneling in rough, cross-sawn limed oak wraps around the interior walls to form cabinets, doors, and dado rails.
Dining room with intimate connections to groves of redwood trees
Dining Room
The climb up the stairs culminates in a breathtaking, glass-wrapped kitchen/living/dining space at the fourth level.
A view from the mezzanine level to the dining table below.
Next to the living lounge is a large dinning area that leads out to a balcony.
The kitchen and dining space are centrally located at the heart of the home. An island becomes the perfect location for work, play, homework, and eating, with views of the living spaces below.
The apartment has rift-cut white oak floors, as well as floor-to-ceiling white oak millwork in the living lounge and dining area.
Kitterman designed built-ins along one wall of the apartment to hide heating and  cooling equipment. The pendant light, dining table, and chairs are all vintage, sourced from Europe and Palm Springs. Herringbone oak floors throughout are by LV Wood.
At the corner between the dining room and the kitchen is a small outdoor terrace with floor-to-ceiling glass doors that bring plenty of sunlight into the home.
The bedroom door is painted the same dark color as the walls, making it almost imperceptible.
Moneo Brock also designed the colorful, geometric carpets and the “PlexiJazz” translucent acrylic and colored vinyl screen, which help establish the general character of the interior design.
Dining Room & Kitchen
We designed a custom walnut bar that is intended for storage, but also serves as a buffet and bar when they have guests over. They like to set it up so guests can help themselves, so we designed it to include two refrigerators: one for wine, and the second for water, soda, and other beverages.
The walls, ceilings, windows, and cabinetry were all strategically positioned to unveil views to the outdoors.
Half of the house is a solid volume with a shed roof.
The expansive sliding glass doors in the main living area frame panoramic garden views. The deep timber extensions around the windows can now be used as bench-style seating to bring the family out into the garden, while the top eaves serve as shades to reduce heat from the strong sun exposure.
The parlor floor features an open floor plan that maximizes the interplay of light and space. A wall of casement windows frames the area, drenching the entire floor with warm natural light.
The owners also wanted better internal circulation, and upgrades for the existing rooms.
The addition has a skin of hardwood screens that offer protection from sunlight arriving from the north and west. The screens provide shade and privacy while still revealing views of the outdoor area and the pool.
At the other end, he added floor-to-ceiling, built-in shelving, which has created a more streamlined look and eliminated the need for additional furniture.
Silver opened the kitchen to the dining room, creating the sense of one big space with a seamless flow. He also inserted sliding doors to an exterior patio.
The four double doors swing open to become four entry and exit points.
The entire apartment is outfited with Sangaré’s UNITÉ lighting, which has been inspired by the rectangular, prefab building blocks of Habitat 67.
In the upstairs apartment, a neutral color scheme complements the earthy tones of the coach house, while also letting its original architectural features shine.
Sangaré kept the material and color palette minimal to enhance the unit's striking light quality.
The couple enjoyed the renovation process so much that they have since launched an RV design and remodeling business called The Arrow Anglers.
The home has 4,305 square feet house of living space. Each volume conveys different character and expresses different moods.
Plenty of light pours in through the large windows in the main living area.
The second floor, where the common areas are located, was designed as an open plan space with a kitchen island, a dining table, and a compact sofa near the window that’s perfect for two.
"The sculptural nature of the curtain provides a free flowing and kinetic foil to the permanence and solidity of the heritage structure," says Gibson. "A functional device at its core, it provides an invigorating spatial blurring—layering and overlapping notions of interior and exterior."
Oak floors and millwork throughout unify the spaces.
The dining area has a large table where family members can sit together but engage in different activities, exemplifying how a space can be at once communal and private.
The houseboat was fabricated in Hardenburg and then transported west to Amsterdam.
Exposed trusses celebrate the home's timber construction.
Dining room w view toward living and master bedroom
Dining, cat
Now, the remodeled staircase features pine paneling and is painted white.
A minimal material palette of oiled yellow birch and oxidized steel gives the interiors a Japanese-inspired, Zen-like feel.
Bornstein and his daughter Velma sit at a table the architect designed himself; the dining chairs were designed by Arne Jacobsen for Fritz Hansen.
Family members can lead their own pursuits at the communal table, occupying an in-between space.
Jens Martin Skibsted salvaged an 1890s house just outside of Copenhagen, reworking it with architect Jürgen Mayer H. The structure is a retreat for Jens, his wife, Naomi, and their children. The dining table was designed by him to accommodate 18; the legs were produced by HAY, as were the Shanghay molded plywood chairs. “The house has so many things,” explains Jens. “Every corner has a story.”
Floor-to-ceiling white cabinetry maximizes kitchen storage.
In the dining area, Mantis chairs by Les Ateliers Courbet and a banquette upholstered in Holly Hunt fabric surround a live-edge maple table by Camilla House. The custom pendant is by Lambert & Fils and the Pivot sconces are by Apparatus.

The modern dining room is where the universal ritual of breaking bread brings us together. The projects below showcase elegant configurations and designs that encompass chairs and tables, bars and stools, lighting, flooring, and fireplaces.