Dining Room Concrete Floors Recessed Lighting Bench Design Photos and Ideas

The more planning you do and the fewer changes you make, the higher chance you have of staying within your budget. Take the time to figure out what the scope of the project is and get a sense of how much work is needed so that you can make educated decisions when presented with options.
With the door separating the existing home and the addition open, there is a clear flow between the new family room and the kitchen and dining area. With the door closed, however, the space is divided into two more private spaces.
Above the dining room there is an atrium with 28-foot vaulted ceiling and skylights. While the steel “moment frame” structure was initially designed to be entirely framed in wood, the span required a switch to steel, which was left exposed as a design feature to create a “wow” moment upon entry.
The L-shaped lot—and the decision to create a private courtyard and patio—made the kitchen and dining space the natural hub of the ground floor. Sweet installed full-length cabinetry on the western wall for storage, and included a wood niche for convenience.
The indoor/outdoor dining area lies just off the kitchen.
The walls studded with locally sourced granite rocks throughout the home are meant to be in the likeness of Wright's "desert masonry" style but have garnered criticism from purists who say the rocks should sit flush. Massaro says that was impossible due to building codes and insulation requirements.
The dining area, which is just off the kitchen, features a built-in banquette.
Expansive oak-framed pivot doors frame views of the rear garden, and also form a functional extension to the kitchen for dining, socializing, and play.
The four-sided fireplace composed of travertine and steel is a focal point for the living and dining areas.
In the dining room next to the study is a deep window seat inserted on the north side of the home that overlooks the outdoor deck.
Passageways were carefully planned to present intriguing interior perspectives.
The built-in window seat can double as a guest bed.
The kitchen overlooks the dining and living room.
Sunset pendants by Treviso-based Torremato illuminate a custom table and bench as well as a trio of Eames chairs. Di Stefano and Bongiorno used lighting to structure the open plan: “We put accents on focus points; we didn’t want the light completely spread out,” Di Stefano says.
Saving