550 Dining Room Concrete Floors Table Design Photos And Ideas - Page 5

The living room features vintage Greta Jalk Danish armchairs.
A communal dining area in the kitchen.
In the dining room, a long table is used both as a desk and for dining. Vintage Thonet chairs sit alongside black metal and cork stools from IKEA. The interior celebrates an eclectic mix of modest with luxury, found with made, repurposed with bought. A Globe Fold Sconce, designed by CaSA and produced by Metalware, is showcased on the dining room wall.
La Vinya, PGA Golf Resort | Studio RHE
BURSA Hotel's Beliy Shum restaurant.
To shield the interiors from strong sunlight, this restaurant in central Ho Chi Minh City is clad in an agricultural net made from polyethylene that was initially developed for agricultural purposes, but quickly found its way into vernacular buildings because of its cost-effectiveness. NISHIZAWAARCHITECTS experimented with the netting, using shadow and light to help compose space.
A corner table at Beliy Shum restaurant.
Yellow corrugated metal walls with grand glazed openings provide a bold space for dining in the trees.
Large openings create the feeling of being outdoors, while remaining protected inside.
IF House - Photo 04
A separate bar looks to the gazebo and pool, and hides a powder room.
Alias Kobi Lounge chairs.
A pull-out dining table is concealed behind one of the white kitchen panels.
Backyard, the hotel's casual outdoor restaurant, is framed with blackened steel and brick structural elements that reference the neighborhood's industrial past.
The custom pendant light over the dining room table was made by Lighting Nelson & Garrett.
The eat-in kitchen features a dining space that overlooks spectacular views of the Pacific Ocean.
Along with a soothing neutral palette, the living room in the Union Bay Residence also provides sweeping views of Lake Washington and beyond.
A view of the top-of-the-line Miele kitchen.
A skylight gives the semi-enclosed fire pit an indoor/outdoor feel and also provides an additional source of natural light.
The dining area is located a split-level above the kitchen in Nik's home. The plywood-clad volume above houses the master bedroom.
The peninsula counter was crafted by a local woodworker that the couple met at a craft fair. "It's a mix of basically every wood under the sun: white oak, mahogany, birch, ash, maple, cherry, walnut, and more," say the couple. "We love the result thanks to its unique (and practical) style."
One challenge was connecting the heart of the building to the backyard on the steep slope, but avoiding making the home feel like two distinct parts.
Large openings provide seamless connections between the backyard retreat and the ground-floor living spaces.
A petite dining table is surrounded by sky blue chairs that sync with the nearby kitchen cabinets. The pendant is the Factory Light No. 9 Pendant from Schoolhouse Electric.
Throughout the house, Curtiss mixed natural materials with industrial ones. Downstairs, fir and cedar wood on the doors and open-joisted ceiling balance the colder, industrial feel of the concrete floor and steel staircase railing. In the dining room, a pendant lamp from RLM Lighting hangs above a table that combines Cherner table legs with a new white laminate top. The yellow chairs are by Tolix.
The dining table in the Suttles and Shah residence made from two old Mexican doors.
Above the dining room’s Hodgson & Barker Antiques table—found on eBay—are ceramic pendant lights from Hand & Eye Studio. The architect acquired the wood chairs secondhand.
Air Force atomic vintage dining chairs, and a custom dining table made from oak and safety glass.
The dining area, which is just off the kitchen, features a built-in banquette.
A built-in bench wraps around a corner as seats for the dining table. The artwork is by watercolorist Stefan Gevers.
One side of the exterior is clad in spotted gum timber battens.
Kitchen table, Danish design from the 70s.
The dining area features a limited-edition lamp from Habitat.
A Wintercheck Factory Light sits atop a credenze by Wüd Furniture.
A steel fireplace lies between the dining space and open kitchen.
They installed walnut cabinetry and vertical boards made of clear western cedar with a simple oil finish.
The concrete walls, floors, and ceilings are raw and exposed, creating a modern, industrial-inspired canvas.
“With a crackling fire that heats the hot tub, solar panels, cisterns, Murphy bed, shower and compost toilet, this off-grid structure is virtually maintenance-free, and should look and function the same 100 years from now,” says GreenSpur founder Mark Turner.
The kitchen was sunk down a few steps to better define it from the rest of the living spaces, while built-in, Douglas Fir cabinetry maximizes and streamlines storage. The custom Douglas Fir table is by ZZ Contracting.
The dining space. The Joules midcentury modern chandelier was ordered from Etsy.
A former factory for Alexander Thomson & Sons Pattern Makers—a company that made wooden forms which were then cast in metal for propellers—this old building now has a new second floor and an excavated cellar, which has increased its floor space from 3,500 square feet to a whooping 8,500 square feet.
A view from the outside highlights the home's timber frame.
A skylight was added over the dining table to further increase the amount of natural lighting. A bridge between new and old was created by using the timber from a beam that was removed where the kitchen opens to the dining area.
Cowan and Rummy wanted to keep as much of the cross-laminated timber exposed as possible. The team treated the timber with an oil that protects it from UV light and everyday dirt.
Almost all of the cottage's structural elements and internal divisions are made from cross-laminated timber. The only exception is a large wooden beam that runs the length of the apex. The home's windows and doors are by Velfac.
Standing within the conservatory, a glass floor allows one to see through to the wine cellar below, which is accessible via a seamlessly integrated trap door.
The dining room connects to the kitchen.
The wine cellar can be seen through the glass section of the floor.
In warm summer months, the automated glass façade opens up the conservatory, creating an outside patio that draws and circulates natural breezes throughout the house.
When the glass partitions are open, the passive heat from the conservatory is then released into the adjoining living spaces.
For the dining nook, Woodline Design created a custom table and banquette featuring cushions wrapped in Great Outdoors Shale fabric. The chairs are the Harp 349 by Roda. The "Fresh Crabs" sign adds a beachy, folk art feel.
The triangulated floor plan centers around a single, double-height space, and features an open-plan kitchen, living, and dining area on the ground level.
Built-in buffets are a standout feature of the dining room.
The sun-drenched dining nook.
A look at the dining area.

The modern dining room is where the universal ritual of breaking bread brings us together. The projects below showcase elegant configurations and designs that encompass chairs and tables, bars and stools, lighting, flooring, and fireplaces.