184 Dining Room Concrete Floors Chair Design Photos And Ideas

On the ground level, the kitchen is reached by stepping down toward the back of the home, ultimately leading out to a rear yard.
The main entrance to the house is located off the street through a vestibule that leads into the main living area, which includes the living, kitchen, and dining rooms.
A former factory for Alexander Thomson & Sons Pattern Makers—a company that made wooden forms which were then cast in metal for propellers—this old building now has a new second floor and an excavated cellar, which has increased its floor space from 3,500 square feet to a whooping 8,500 square feet.
A fire pit and small courtyard lie directly adjacent to the dining space.
Mainly open in plan, a two-sided fireplace with an open flute quietly divides the spaces on the main floor.
Brick was also used in the interior to lend a sense of warmth.
"We did not simply copy traditional elements for Hopper House, but used them as input to analyze, arrange, and create the program for the new house," says Hung.
Hung Dao, founder of AHL, designed the patios, thresholds, inner yards, and roofs with proportions that echo those of traditional Northern Vietnamese dwellings, but updated them to improve functionality.
Nakada works from an Alvar Aalto table in the living and dining area, adjacent to the kitchen. He saved on some elements, such as the plywood cabinetry, and splurged on others, such as the Finn Juhl chairs and Vilhelm Lauritzen lamp. A skylight beneath the angled roof allows in a sliver of constantly changing light.
The spacious dining area overlooks the open living room and the surrounding greenery.
The wall of windows is original, while the floor received new concrete. Horner also specified a new stove and hood, as well as a new backsplash in large, textured field tile from The Surface Store in Portland.
The fireproofing material that the architects used to cover the steel girders give them the textural appearance of roughened concrete.
Within the open plan living-dining-kitchen space, they created a second ceiling in the form of three brick arcs that extend from one girder to the next, with each gentle arc rising over one of the functional zones.
The apartment’s floor plan consists of two parallel spaces, so the architects designated one section for the common areas, and the other for the two bedrooms, dressing room, and bathroom.
Passageways were carefully planned to present intriguing interior perspectives.
The view from the kitchen is as lively as it is light, taking in the dining area, tiny courtyard garden, and the separate office building backed by the jumble of old buildings to the rear. The rustic dining chairs are by Börge Mogensen from Karl Andersson & Söner.
The ground floor consists of two zones—a northern wing where the open-plan kitchen, dining room, and living area are located, as well as a western wing, which houses the four bedrooms.
This 7,072-square-feet, two-story house consists of 80 tsubos, which were re-organized to accommodate modern living.
In traditional Japanese architecture, spaces are divided into "tsubos," a Japanese unit of floor area that’s the equivalent to approximately 35.58 square feet.
Now, the remodeled staircase features pine paneling and is painted white.
The built-in bookshelf was salvaged in the renovation, painted white, and now serves as a backdrop to the dining room area.
“The hope has been to combine archaic and modern elements in a way that would enhance the beauty of each by virtue of its contrast with the other.” —Tom Givone
The concrete wall mimics the slope of the hill outside as a reference to early Maori structures that were dug into the land. The simple kitchen has strandboard cabinetry and an MDF island that conceals a fireplace at one end. The ceramic works on the built-in seat at right are by Raewyn Atkinson and Robyn Lewis.
The dining area features a Snaregade Table by Norm Architects for Menu.
There used to be walls; now Barbara Hill's bed offers views not just of Houston, but also a French farm table surrounded by a sextet of black and white Harry Bertoia chairs for Knoll.
The dining area connects to an expansive viewing terrace.
A view from the kitchen. The use of white on the walls and ceilings combined with the glazing provide a great sense of space throughout.
Inside, white paint lightens up the middle of the building. A vintage Danish dining set and Cloud pendants by Frank Gehry for Vitra define the dining area.
Hans J. Wegner Wishbone Chairs surround the large dining table on axis with the grand, exterior windows.
The extensive glazing provides a strong sense of the surrounding nature.
Each line is in communication with every other line: ceiling lines align with glazing patterns, while in the dining room the windows open together, a reference to the idea of a “machine for living.”
Rich’s wife, Andrea Hotere, is the daughter of New Zealand artist Ralph Hotere. A piece from his 1982 “Mungo” series hangs above a Hawke dining table by Simon James. The chairs are by Charles and Ray Eames for Vitra.
The kitchen/dining room is lined in knotty cedar planks. A pair of Danish modern chairs face  a cowhide rug—a family heirloom.
The couple relax in their open-plan kitchen with their twelve-year-old lab, Uma.
Once a musty crawl space, the new porch features a custom built-in table and Cane-line Breeze chairs.
-
Rockport, Massachusetts
Dwell Magazine : November / December 2017
A 22-foot-long white composite quartz countertop provides both kitchen work space and a dining table.
-
Cupertino, California
Dwell Magazine : September / October 2017
An Alvar Aalto table is surrounded by a quartet of the designer’s Chair 65.
The built-in window seat can double as a guest bed.
The living room, kitchen, and dining room sit below street level in an open, communal area. A large, operable skylight measuring six by three meters allows light to stream over the dining table—the four glass panes had to be craned over the neighboring buildings.
In the open living area, interior surfaces are clad in knot-free oak, which creates a warm contrast to the exterior.
Kauri flooring to the raised living area delineates the living space, while the kitchen and dining spaces are defined by a diamond-ground concrete floor, lowered to be level with the timber decking to the adjacent courtyards.
Large expanses of glass provide ample natural light, adding to the tropical vibe.
Wood and leather loungers add an element of warmth to the interior.
The cafe's central lounge area houses the lush indoor garden.
A dining area opens to the poolside terrace providing sea breezes and beautiful views.
Ample natural light enters via the sliding hardwood screens, keeping the interiors bright and airy.
A narrow threshold evokes the warren-like feel of the original interiors.
The home's rectilinear floor plan facilitates coastal cross-breezes (or passive cooling), while thermally broken double-glazed windows ensure the building envelope stays tight so as to reduce carbon emissions.
Here we see an original mid century table paired with new modern chairs and accented with a bohemian pot and side table.

The modern dining room is where the universal ritual of breaking bread brings us together. The projects below showcase elegant configurations and designs that encompass chairs and tables, bars and stools, lighting, flooring, and fireplaces.