33126 Home Design Ideas and Photos

With the help of architects X+L Studio, Nynke Meeuwissen and Mark Aink rehabilitated an old school outside of Amsterdam into a comfortable roost for their family of five. The former gym—with original herringbone parquet floors—is now the living room, furnished with Minotti sofas, a Danskina rug, and a Gyrofocus wood-burning stove.
The kitchen's layout fosters socializing throughout the cooking and eating process. By placing the island facing the dining table, Serra ensures that someone washing dishes or preparing food can still talk to other people in the room. "The space should encourage those in it to cook up a storm if they choose, several people cooking at once if necessary, and it should provide visual beauty, culture, and a comfortable environment," Serra says.
The bathroom includes a sink Bornstein discovered in a secondhand store.
The focal point of the room is a glass fiber-reinforced concrete sink that weighs 460 pounds. The material is stronger then regular concrete, so the overall thickness of the sink is a mere two inches. By using GFRC, Archuleta was also able to create a more uniform surface with almost no pinholes—important both for maintaining the minimalistic appearance of the room and to avoid leaks in the areas that would be in direct contact with water. Concrete is also incorporated into the bathtub and shower bases.
In the tiled master bathroom, the boys get their own sink.
Among the most dramatic spaces is the double-height office with sculptural installation.
The inner dimple, not far from the front door, separates the entrance from the living space.
'73 BMW 2002
The kitchen is a long sleek space.
#LewHouse #modern #midcentury #Nuetra #1958 #hillside #restoration #exterior #outside #outdoor #carport #landscape #green #SantaMonicaMountains #MarmolRadziner
Moskow Linn Architects of Boston tackled this ground-up renovation in Cambridge, Massachusetts, for a client who wanted to maximize efficiency. Photo by Eric Roth.
In the living room, Caspar educates his young son Roemer about the finer points of modern design. The red leather Gigi is van den Berg’s racy yet refined swivel armchair. Looking at this chair, it comes as no surprise that the designer drives a Porsche. “It’s from the late ’90s, but it’s already a classic,” says Caspar. “I just love the versatility of this one—you can sit forwards or sideways in it.” Van den Berg also designed the stainless-steel coffee table. The purple sofa was designed by Rodolfo Dordoni, and the Glo-Ball lamp is by Jasper Morrison.
A Movie sofa, by CB2, and a Rais wood-burning stove are in the living room.
Taking inspiration from Arlberg Valley, Austria to classic Nordic materials, the Troll Hus certainly adds a European touch to the California landscape. “The inspiring concept is that of a treehouse that, as if suspended between treetops, seamlessly and ingeniously blends with its surroundings.” Casper says.
Dwell_Utah_ 0283
The butterfly-roof pavilion by architects Kate Simonen, Benjamin Parco, and Phil Kaefer connects to the low-slung home Joseph Esherick designed in 1954 via two covered walkways and an open-air tearoom. All three structures sit lightly on the landscape designed by Lawrence Halprin and updated over 50 years later by Gary Roth, a former employee.
The kitchen was left open so Pascal and Richie wouldn’t be cut off from guests while they cook during dinner parties. The slick-surfaced cooking area contrasts with the more textured and rustic appearance of the main living space.
#WestElm #Feed #dinner
Perfect dinner at the Split table with stackable chair Curve.
The Langs use an outbuilding as a rec room of sorts. "We call that the Grace Studio," Lang says. "It's designed so a car can pull in there, but we use it as more of a rec room and work space."
Dean has an encyclopedic knowledge of vintage cars.
What was once a paved driveway is now a private front courtyard with treads for a car or food truck to pull in, a custom mural created by international artist, David Fleck, landscaping by Reveal Design, turf for low maintenance!
Sherman’s friend Anna Chang prepares tea in the kitchen. The range is by Wolf. Walls are coated with parging, a type of concrete made with sand instead of gravel—-more typically used in an industrial context.
Michèle Monory’s Chinon farmhouse is an idyllic getaway from her home basein Paris. After she inherited the property and centuries-old structure from her father, she hired Matali Crasset, who runs a cutting-edge architecture and design firm, to update the living spaces.
Crushed stone paths and native plantings, including cacti, wildflowers, and grasses, encompass the surrounding landscape. “We’re nothing but natural,” says Austin. “The cacti, to me, are like pieces of sculpture, each with their own personality. I even named some.”
Kaffeine

Tozer refurbished the interior and exterior of this tiny retail space in Fitzrovia, preserving the existing shopfront and painting it jet-black.
The formerly dark basement kitchen now feels much lighter, thanks to the addition of white oak floor boards, bright plaster walls, and floor-to-ceiling windows that let in garden views.
A sunken seating area by Bill Cleyndert & Company is nestled in the heart of the living room. Occupants congregate there, surrounded by custom joinery, upholstery, and a polished concrete floor. From this vantage point, they can admire the fireplace inserted in the building’s brick wall.
The home’s living room is located on the lower level, opposite the kitchen. The herringbone-patterned brick floor is partially covered by a carpet purchased in Istanbul. A sofa and Muuto sideboard anchor opposite sides of the space.
Inside Out Architecture renovated an apartment in the Clerkenwell section of central London, removing interior walls to create an open, loft-like living space. Photo by Jim Stephenson.
Andrew Magnes’s hanging screen composed of aluminum circles and lines, cut with a CNC water jet, separates the entry from the staircase and rear kitchen area.
To accommodate his passion for cooking, Renaldi insisted on the long Carrara marble countertop, a niche for cookware, and ultra-contemporary appliances.
The living-dining room replete with a Wells sofa from Room and Board, occupies what was formerly a classroom.
To add to the feeling of spaciousness, bookcases are set back on the upstairs landing.
A view of the stretching Carrara marble countertop.
Susanna Vento, pictured here with her daughter Varpu, is a Helsinki-based editor, stylist, and interior designer. Asked about her design approach in her own apartment, she says: “As an interior designer I choose new designs for my clients, but for my own home, I tend to prefer crafty or old stuff. If I buy something, I want to buy only things that stand the test of time. But even better is to buy nothing at all and do-it-yourself!”
In 2009, Dwell editor-in-chief Amanda Dameron joined Jens Risom on his return to his 1967 prefab off the coast of Rhode Island, where he's been readying it for his family's next generation. The A-framed structure, shown here, is bordered by a low stone wall, an aesthetic element that appears throughout the land.
The steel framing used for the house was left partially exposed. Other pragmatic touches with longevity and economy in mind are evident throughout, such as the screwed-down birch plywood stair treads that can simply be flipped over when worn out. Most seating below by Charles and Ray Eames. The coffee table by Paul Laszlo is, says Fung, “probably the nicest thing we own.”
The temperature inside the airy and open interiors is largely regulated by the concrete building’s high thermal mass.
Each apartment features an expansive balcony overlooking the street.
In Hill's kitchen, exposed pipes behind the counter have plenty of company: the pipes that form her storage units. The rug, by Chilewich, is made of vinyl.
Who needs shelves when there's plenty of floor space? Stacks of books and a framed print sit alongside a Peter Maly Ligne Roset bed, reupholstered in stiff linen.
A Philippe Starck standing lamp and an Eames chaise longue bracket the living room; two Lawrence Weiner prints hang behind a pair of Warren Platner chairs and a table purchased from a River Oaks estate sale; at far left of the room, a partial wall of new cinderblocks hides a return air vent.
An almost-concealed door designed as a part of the kitchen cabinetry leads to the main bedroom and en-suite bath.
Finn's street-facing room at the front of the house is enlivened by varying window sizes.
Averse to the idea of a television being the centerpiece of a space, the owners instead opted for a clever alternative in the library/media room. Continuing the theme of movable and multi-functional design elements, a rolling chalkboard panel was designed to conceal the TV when not in use. Throughout the home, the family’s furniture is an eclectic mix of purchased, custom built, inherited, and self-made pieces. The room is accented with a reclaimed red office chair with custom white oak armrests made by Scholz.
Another view of the library and media room. Photo by Francis Dzikowski/ESTO.
Going Underground

The site the Wadhams found for their home was designated as “green belt” land, which meant that there were restrictions on the size of the structure’s footprint. Because it’s critical for the pair to live on a single floor, especially as they grow older, Archer tucked the home’s three guest rooms—vital for four visiting children and eight grandchildren—all belowground. Not only does that keep the home’s layout trim, but with the living spaces and master bedroom at ground level, the couple will be able to stay in the house for longer, getting more use out of the energy and resources expended to build it.

Dive into Dwell's photo archive of spectacular modern homes that embody great design. From midcentury gems to prefabricated units to eye-opening renovations, these inspirational projects are elegant responses to the site and the client's needs. Here, you'll find ideas for every room in the house, whether it be kitchen, bath, bedroom, living, or dining—and beyond.