32510 Home Design Ideas and Photos

An adjustable dining-room table is relatively common in Europe, according to the couple, who ordered their hydraulic legs from Switzerland. They allow for up to four presets, so the Garneaus have one for dining, one for working, and two for cooking, depending on who’s the chef. The table itself was designed by Robert’s firm, Studio Garneau, and has five drawers in it, some big enough to store Robert’s oversize flat artwork. skf.com

Don't miss a word of Dwell! Download our  FREE app from iTunes, friend us on Facebook, or follow us on Twitter!
Screened by the sliding door, Rosa cozies up with a book in the bedroom, while across the apartment Robert uses the hydraulic kitchen table as a work desk. “We wanted to explore the power of custom design by creating integrated furniture to maximize both efficiency and aesthetics,” says Rosa.
In a space measuring just 650 square feet, multifunctionality is key.
The second floor cantilevers over the living areas, which are also layered together on the interior.
Located on the second floor, the living room hovers above the lower deck.
When entering into the house, a long corridor faces a large window and leads out to the pool and deck. The first floor also includes the children's bedrooms and utilities.
The home’s lower level serves as a garage, allowing direct access to the house.
In the bathroom, the architects mounted a Kohler sink on a sloped, custom-slate countertop. Since the stone doesn’t hold up well in water, the architect switched to black mosaic tile in the shower. The faucets are from Cabano’s Century series.
The staircase was built using standard wood frame construction with plywood treads. Each step was then covered with a thin sheet of folded steel that outlines its angled profile.
In the kitchen, the architects reigned in the house’s high ceilings for a more intimate feel; its lower height also tastefully hides unsightly ducting necessary for ventilation. Beneath the bar sit two Kaysa Black Bar Stools by Baxton Studio. A Gessi faucet complements a Blanco Modex sink.
The horizontal strip window in the combined living and dining room frames the wooded mountain range and valley, transforming the home’s interior with the changing seasons. It also saved money during the construction process, as the minimal glazing cost a lot less than floor-to-ceiling windows. “It lets you enjoy the spectacular views without breaking the bank,” Dworkind says.
The home’s geometric silhouette echoes the classic typology of the region’s gable roof barns. “We took our inspiration from this vernacular architecture and re-interpreted it with a contemporary twist,” Dworkind says.
Martin Architects designed a bed in white oak for the master bedroom. The neutral palette continues via a David Weeks One-Arm Wall Sconce from Ralph Pucci. Photo by Patrick Bernard.
A Sputnik chandelier in aged steel from Restoration Hardware hangs above a custom concrete-topped table. The vintage cane-and-teak dining chairs were designed in 1966 by Pierre Jeanneret. In the kitchen, a brushed stainless steel range hood by Modern-Aire is matched with faucet hardware from Dornbracht, a Blanco sink, Viking rangetops, and built-in ovens by Wolf. Recessed lighting overhead uses LED bulbs set in Juno housing. Photo by Jeff Heatley.
In the bathroom, Martin selected Heath Ceramics Conclave Diamond tile in citrus green for the glass-enclosed Kohler tub, which is outfitted with nickel Kallista fixtures. A matching toilet by Kohler 

in the color Cashmere blends with the custom-fabricated concrete sink by Get Real Surfaces. Photo by Patrick Bernard.
The deck connects to the open kitchen and living room through Loewen sliding glass doors. Photo by Patrick Bernard.
The outdoor fireplace is one of the few remnants of the original structure.
Maximizing space was of utmost importance in the 8-by-4-foot bathroom, which consists of an open shower in front of an electric composting toilet by Sun-Mar. Poteet and Hill chose a red sheet metal for the walls and laid down a non-slip epoxy flooring.
“In the beginning I really wanted the container to be off the grid but solar is still very expensive in San Antonio, especially for small spaces,” says Hill. “The green roof was an element that I had not thought of at the beginning, but as it turns out saves me more money on air-conditioning than the solar would have, and is a lot prettier.”
Poteet sheathed the walls and floor in bamboo ply. “We went to the hardware store on our lunchbreak, looking for inexpensive ply, and they told us they had just gotten a shipment of bamboo ply that someone didn’t pick up, so we got lucky and got it for the same cost,” says Poteet. “It’s renewable, really hard and as good for the floor as it is for the walls.”
“Stacey hopes that we can use this as a prototype for a development of artists’ studios someday—we talked about maybe siting several of them together, like an old mobile home park.” The steel sculpture is by San Antonio artist George Shroeder.
“Stacey’s property abuts an artists’ colony, so she didn’t want the container to wall off her friends, so we used a bamboo hedge behind it as a way of protecting it from sun yet remaining welcoming to her neighbors.”
Since the only spot for a sink was within the main living space, Poteet designed a wide, sculptural basin that would integrate well into the interior, and added a Zurn faucet. The small step leads right into the shower and toilet area. The artworks are by San Antonio artists John Mata, Kimberly Aubuchon, Chris Sauter and Cruz Ortiz; the X came from an old Texaco sign.
Poteet replaced one wall with a large steel-and-glass lift-and-slide window wall, which he says makes the best use of indirect light. “The big sliding door and picture window make the 250-square-foot living space feel big,” says Hill.
Roof deck/Outdoor living space
Guest bedroom
Master bedroom
Bunk room with oculus deck and ocean beyond
Communal space with expansive views of the ocean
Southeast corner from beach
South elevation at dusk
With its green features, durable materials, and clean-lined minimalism, the house represents the new generation of building for its mostly colonial neighborhood.
A guest bedroom leads to a private deck.
A custom staircase with wood risers is encased by glass panels. A wall of Henrybuilt's kitchen system adds storage to the hallway.
A 22-foot-long door allows easy access to the backyard. "We paired the lift and slide door with a retractable screen for insects and a retractable canopy above, to shade the deck and control heat gain into the house," Horowitz says.

Dive into Dwell's photo archive of spectacular modern homes that embody great design. From midcentury gems to prefabricated units to eye-opening renovations, these inspirational projects are elegant responses to the site and the client's needs. Here, you'll find ideas for every room in the house, whether it be kitchen, bath, bedroom, living, or dining—and beyond.