21377 Home Design Ideas and Photos

“We sculpted the lawn, so it became layered, almost like an amphitheater,” says Wyllie, who salvaged stones from the site to create steps down to the yard.
Just like the interior, the outdoor shower is an exercise in reduction and contrast: It’s merely a boulder placed under a showerhead on the side of the building. “If you really strain your eyes, you can see perhaps one other house,” Cheshire says of the vista.
The other structure, lined in plywood, recalls the simplicity of New Zealand’s traditional bachs, or seaside cabins. Oiled jarrah eucalyptus clads the kitchen alcove. In the bathroom, Vola’s Arne Jacobsen tapware joins an Architec basin by Duravit.
The formply used to line the black interior creates a “small, inky bubble of space,” Cheshire says. “It’s incredibly calm and quiet as a consequence.” His firm designed the built-in bed and cabinetry. The two Type 75 lamps are by Kenneth Grange for Anglepoise, and the Chair 65 is by Alvar Aalto.
The kitchen’s brass-lined niche, with a matching tap by Arne Jacobsen for Vola, contrasts the otherwise spare, black formply interior of one of the cabins. “We wanted to introduce one piece that was deliberately special, that would build drama between the humility of the unfinished and the very precise polish of this one object,” says designer Nat Cheshire.
Parts of a modular 345 coffee table, designed by Min | Day’s furniture company, MOD, are dispersed throughout the house, including two pieces in the family room. The rug is from Design Within Reach.
Addional lighting options in the kitchen include diffuse Bartco fluo-rescent strips hidden in coves overhead.
Smart & Green Ball lamps illuminate the penthouse deck, which is outfitted with low-slung Matrass lounge furniture from Quinze & Milan. All of the exterior spaces are lined in rich garapa hardwood.
When closed, the miniature workspace vanishes into the detailed white oak millwork by KWI Cabinetry.
The architects designed around another component of their 345 table in the refurnished living room, adding a Ploum sofa and a pair of Elsa armchairs from Ligne Roset.
Paper lanterns from IKEA illuminate the lofted level. The structures, connected by sheltered walkways, frame a grassy courtyard. “Compositionally, I was trying to create bookends to the clubhouse.” Wells says. “I looked at all the parts in assembly.”
The building frame was prefabricated in Iowa using steel members and stress-tested SDS lumber—elements left exposed in the final design. A pair of LC1 chairs from Cassina create a seating area off the kitchen.
In the main house, a lofted upper level contains the master suite and an office area, furnished with an Aeron chair from Herman Miller.
Simple passageways with polycarbonate glazing, wood framing, and polished concrete floors connect the structures.
A Tekmar system distributes solar-collected heat throughout the compound. Wells designed the buildings to carefully respond to the roof pitch of both the original architecture and the neighboring homes.
Architect Doug Wells and his wife, Sarah, jumped at the chance to turn a former homeowners’ association clubhouse in Colorado into a vacation retreat. The existing structure is flanked by two new prefab buildings: a garage and a main house.
A window seat provides a place to relax post-sauna.
The home comprises three structures: a main house, a garage, and a studio for resident Elina Försti, an artist. Local spruce cladding, metal standing-seam roofs, and aluminum frames mean the entire complex is recyclable. “Right now, it all looks very polished, but in the future it will develop a nice patina,” Lassila says.
The living room includes a table from Normann Copenhagen, chairs by Annansilmät-Aitta, and Alvar Aalto’s A810 lamp for Artek, all on a poured concrete floor.
The studio fireplace is a custom design by OOPEAA, and one of the elements that will allow the house to go off the grid.
Elina works beneath a series of skylights and LED spots from Zumtobel in her studio.  <span style=
One such vacation inspired the tub, made of aromatic hinoki wood, in the master bathroom.
The couple source ideas for their garden from their trips to Japan.
Azevedo left the staircase mostly untouched, a rare exception in her to-the-studs renovation. From the gray leather Roche Bobois sofa, one can take in a view of the surrounding city via a television wired to a rooftop camera. The control center for the home’s automation systems is concealed inside a nearby cabinet.
The main floor is arranged as one long, contiguous space, with a living area and balcony at the front end. An Aulia coffee table by Henk Vos, a pair of red Eames molded plywood chairs, and a Pelican chair by Finn Juhl center the space.
You arrive at the Barn Gallery via a meandering driveway through native woodland of Fir, Pine and Alder. 

Five species of Bamboo and several different ornamental grasses integrated with  wildflowers will become more evident as the natural landscaping matures. 

The Bamboo nearest to the house is in spiral galvanized pots fabricated from the left over culvert used for the pre-filtration tower located near the rain storage tank.
Bold color continues in the entrance hall. The bench is from an antiques fair.
Above the dining room’s Hodgson & Barker Antiques table—found on eBay—are ceramic pendant lights from Hand & Eye Studio. The architect acquired the wood chairs secondhand.
Marston (on the porch with sons Eddie, left, and George) designed the new brick house to reference outbuildings on the property.
In the farmhouse architect Lucy Marston built for her family in Suffolk, England, she balanced off-the-shelf pieces, such as a velvet-covered sofa from sofa.com, with customized key elements, like the kitchen. The refrigerator is from Fisher & Paykel, and the tiles are from Topps Tiles.
In the master bedroom, the rocking chair is by Thonet and the bespoke rug is by Armadillo & Co.
The custom design sandblasted shower glass mimics the fossil porcelain tile on the opposite wall. The minimalist design is accessible.
This rain storage tank is a feature to be displayed at the entrance and not hidden away, as so often is the case. Sustainable infrastructure can be beautiful.
There was insufficient wood from the original house to do the large expanse of the west side of the Barn Gallery, so additional planks were sourced from a dismantled warehouse north of LA. As the wood naturally fades it blends with the wood from the original house. Corten steel frames the roof and walls.

Dive into Dwell's photo archive of spectacular modern homes that embody great design. From midcentury gems to prefabricated units to eye-opening renovations, these inspirational projects are elegant responses to the site and the client's needs. Here, you'll find ideas for every room in the house, whether it be kitchen, bath, bedroom, living, or dining—and beyond.