26996 Home Design Ideas and Photos

The home is accessed from the west, where the garage is hidden behind a charred timber door.
A sheltered outdoor terrace is located near the heart of the home.
Black accents and patterns breath life into the bathroom with a freestanding tub.
Even the bathroom offers access to the outdoors.
A timber wall imbues warmth into the minimalist bedroom.
A wood-burning stove anchors one side of the dining area that connects to the sheltered outdoor terrace.
The open-plan living room, kitchen, and dining area are handsomely punctuated with Lightyears Caravaggio pendant lights and the dramatic Moooi Random Lights.
The master bedroom overlooks the landscape through a glazed gable wall, which is shaded with a deep overhang.
Custom outdoor furniture sits on the decks of each trailer.
Each trailer has an eclectic mix of decor, combining simple and custom furnishings with colorful textiles from around the world.
Inside this trailer, the blue shower and floor contrast warmly with the birch interior.
Trailers are available in various sizes and feature a king or queen bed with an additional twin bed/sofa. The space also has an indoor bathroom/shower, as well as AC/heater and a deck.
The thin roof extends over the east side of the entry hall, while a series of skylights allow natural light to pass through. The entrance is on the west side of the glazed entrance.
The steel-framed glazed living pavilion is partly clad in wood and sits atop CMU walls.
"The east façade reveals these distinct parts of the house—the grounded bedroom volume to the north, the glass hallway, which offers a glimpse to otherwise secluded outdoor spaces, and the living pavilion that is lifted above the site to view the forest and pond," the team adds.
The "living pavilion" on the southern wing is elevated to make the space level with the home.
The private bedroom and service rooms are located at the northern street corner and are clad in concrete masonry units.
The bedrooms, laundry room, and bathroom are connected by a central hallway with a skylight above it.
The aqua field tiles in the powder room echo the colors of the Pacific Ocean nearby.
The simple and peaceful serene master bedroom looks out to the rear patio.
Polished concrete is used for the interiors of the common areas, while white oak floors are used in the private zones.
Clerestory windows bring plenty of natural light into the double-height kitchen. The kitchen has  a white quartz countertop and island, and a white Carrara marble tabletop.
A new walkway and outdoor terraces are part of the addition.
On the sides of the front folding glass doors are vertical cement board fins that emphasize the street-side corner.
The built-in dining nook with dark gray banquette seating is textured with white oak vertical slats that reference the cement board fins on the house’s façade.
A wood pivot door with a recessed, custom-cut coir doormat.
A sky-lit hallway.
The open plan living, dining, and kitchen areas.
Ogosta used staggered board-form concrete site walls to raise the house above the street level.
Red ALPOLIC aluminum composite panels have been used for the exterior cladding.
In total, the 1,530-square-foot loft conversion cost approximately £300,000 ($398,000.)
Stainless steel shelving and appliances tie the kitchen into the home's chic, minimalist style.
A Buster and Punch pendant light hangs in the bedroom.
Exposed brick is used in the interior as a continuation of the building’s brickwork.
The architects installed Luxal aluminum glazing, which allows the interior space to be flooded with natural light. In addition, the floor-to-ceiling windows are perfectly positioned to frame the breathtaking views over North London and Alexandra Palace.
Sola Kitchens designed Mandy and Ivan’s luxurious kitchen, which features a brass-fronted island, a vintage oak worktop, and stained oak cabinetry.
The interior boasts an industrial aesthetic achieved by the exposed brick wall, concrete surfaces, and copper finishes.
Scott and Lauren plan to track the energy use of their new-build’s electric equipment and appliances. The data will inform the size of their photovoltaic array they'll add to offset the energy costs of the ADU and the bungalow.
A highly efficient ductless mini-split system provides heating and cooling.
A dark gray standing seam metal roof tops the building with metal eaves that match the depth of the existing home.
The FSC-certified Western Red Cedar siding, supplied by Sustainable Northwest Wood, was lightened and will develop a darkened patina over time.
The living space seamlessly connects to an outdoor patio with seating.
An exterior shot of the atrium with the succulents.
This view shows the space from another angle. The door at the bottom of the staircase leads to the laundry area. The door to the right of the staircase goes to a modern wine cellar with a sleek mounted wine rack from Stact.
Silver has also inserted a home office that is located just off of the den.
"I prefer to think of it as a lower level because it no longer has the feel of a basement," explains Silver. A large picture window lets in lots of natural light and frames an atrium filled with succulents.
More so, a bathroom was added to the suite.
Instead of using marble for the countertops, Silver chose Pental Quartz, a more durable and practical material. He also has incorporated marble in the backsplash tiles.
The transformed kitchen shows off how bright the home is now.
Bright and spacious, the top-of-the-line chef's kitchen is full of high-end touches. The sub-zero refrigerator even includes integrated wine storage with a shelf for a cigar humidor.
At the other end, he added floor-to-ceiling, built-in shelving, which has created a more streamlined look and eliminated the need for additional furniture.
Silver opened the kitchen to the dining room, creating the sense of one big space with a seamless flow. He also inserted sliding doors to an exterior patio.
The new patio space off the living room.
The opening to the dining area has been increased, and the square footage added to the original footprint has allowed for a grand staircase that now connects the lower level.
Silver opened up and vaulted the ceiling, which instantly created a bright and airy, modern interior. He also centered the picture window and added sliding doors that lead out to two separate outside patios.
Thanks to a complete revamp, this midcentury gem now has a fresh new look.
Although Silver did not follow the original footprint exactly, the new layout was clearly inspired by Hemenway's design.
Beds are lofted above the kitchenette and large bench, and are accessible by wooden ladders.

Dive into Dwell's photo archive of spectacular modern homes that embody great design. From midcentury gems to prefabricated units to eye-opening renovations, these inspirational projects are elegant responses to the site and the client's needs. Here, you'll find ideas for every room in the house, whether it be kitchen, bath, bedroom, living, or dining—and beyond.