Trotman Residence

Vancouver, British Columbia, Canada
Location
  • Vancouver, British Columbia, Canada
  • A renovation of a private Landscape Design in Vancouver, BC.
    The landscape components consist of reconfigured entry, front and rear gardens and outdoor entertainment space. Spaces for living, relaxing and play are defined.

    Completed May 2015

    considered design inc uploaded Trotman Residence through Add A Home.
    Add your own project for the chance to be featured in Editor's Picks.
    A Vancouver Renovation Transforms a Backyard Into a Giant Living Room
    Sliding glass doors and new landscaping fulfill a family's outdoor needs.
    Photo 2 of Trotman Residence modern home
    Photo 3 of Trotman Residence modern home
    Photo 4 of Trotman Residence modern home
    Photo 5 of Trotman Residence modern home
    Photo 6 of Trotman Residence modern home
    Photo 7 of Trotman Residence modern home
    Photo 8 of Trotman Residence modern home
    Photo 9 of Trotman Residence modern home
    Photo 10 of Trotman Residence modern home
    Photo 11 of Trotman Residence modern home
    Photo 12 of Trotman Residence modern home
    Photo 13 of Trotman Residence modern home
    Photo 14 of Trotman Residence modern home
    The landscaped backyard acts as a second, open-air living space between the home and garage studio. The cladding on the addition is painted in Benjamin Moore’s Iron Mountain, and the deck is stained western red cedar. Photo 15 of Trotman Residence modern home

    The landscaped backyard acts as a second, open-air living space between the home and garage studio. The cladding on the addition is painted in Benjamin Moore’s Iron Mountain, and the deck is stained western red cedar.

    “The backyard, which was kind of the focus of the project, was overgrown and quite disconnected from the house itself,” said architect Nigel Parish. The glass doors of the addition open onto a patio and lawn where the kids can play. Photo 16 of Trotman Residence modern home

    “The backyard, which was kind of the focus of the project, was overgrown and quite disconnected from the house itself,” said architect Nigel Parish. The glass doors of the addition open onto a patio and lawn where the kids can play.

    The addition of a living room beside the kitchen lets mom and dad spend more time with their kids – and watch over their activities. The children are sitting on a NeoWall couch by Living Divani, the light fixtures above the island are Smithfield by Flos, and the floor is oak. Photo 17 of Trotman Residence modern home

    The addition of a living room beside the kitchen lets mom and dad spend more time with their kids – and watch over their activities. The children are sitting on a NeoWall couch by Living Divani, the light fixtures above the island are Smithfield by Flos, and the floor is oak.

    “Before, the house turned its back on the landscape,” said Parish. “This renovation and addition really animates the garden.” Sliding glass doors match those of the living room beyond the deck, and both can be completely open to the yard. Photo 18 of Trotman Residence modern home

    “Before, the house turned its back on the landscape,” said Parish. “This renovation and addition really animates the garden.” Sliding glass doors match those of the living room beyond the deck, and both can be completely open to the yard.

    The whole exterior of the home, including the trim, is painted Wrought Iron by Benjamin Moore for a monochromic, quiet look. Photo 19 of Trotman Residence modern home

    The whole exterior of the home, including the trim, is painted Wrought Iron by Benjamin Moore for a monochromic, quiet look.

    The backyard’s emphasis on nature is mirrored in the front of the home, which also underwent extensive landscaping by Considered Design. The owners and Parish wanted to “tone everything down” and turn the home into a backdrop for a natural setting. Photo 20 of Trotman Residence modern home

    The backyard’s emphasis on nature is mirrored in the front of the home, which also underwent extensive landscaping by Considered Design. The owners and Parish wanted to “tone everything down” and turn the home into a backdrop for a natural setting.