A modernist inspired aesthetic. Highly energy efficient, working with the sloping block, maximising the northern orientation and magnificent ocean views, to create a warm and comfortable "forever" home for its residents. Clients required open plan living, dining & kitchen for entertaining, as well as a seperate media space and two seperate work stations as both work from home. They also required some guest accommodation for their adult children to visit. The clients were considerably budget conscious however expected quality and efficiency and were willing to extend their budget to meet these requirements. The brief especially called for a high quality, minimalist and timeless internal fit out incorporating timber and natural organic finishes.

uploaded The Tathra Residence through Add A Home.
Add your own project for the chance to be featured in Editor's Picks.
Living room with ocean views, blackwood veneer timber wall pod for storage with a soft ceramic tile textured wall below a bulkhead with lighting. Photo  of The Tathra Residence modern homeView Photos

Living room with ocean views, blackwood veneer timber wall pod for storage with a soft ceramic tile textured wall below a bulkhead with lighting.

Double Staircase linking Ground Floor with 1st and 2nd Floor! Light filled with view of the bush at the top of the stairs. Notice the lack of skirting and a shadow gap at the sides of the stairs. Beautifully natural oiled finish solid Ironbark timber Photo 2 of The Tathra Residence modern homeView Photos

Double Staircase linking Ground Floor with 1st and 2nd Floor! Light filled with view of the bush at the top of the stairs. Notice the lack of skirting and a shadow gap at the sides of the stairs. Beautifully natural oiled finish solid Ironbark timber

Ensuite Bathroom to Master Bedroom with access to rear for beach access Photo 3 of The Tathra Residence modern homeView Photos

Ensuite Bathroom to Master Bedroom with access to rear for beach access

Master Bedroom with Ensuite and Walk-In-Robe behind ironbark timber screen. Photo 4 of The Tathra Residence modern homeView Photos

Master Bedroom with Ensuite and Walk-In-Robe behind ironbark timber screen.

Open Plan Kitchen with work station with ocean views Photo 5 of The Tathra Residence modern homeView Photos

Open Plan Kitchen with work station with ocean views

Work Station with ocean views Photo 6 of The Tathra Residence modern homeView Photos

Work Station with ocean views

Kitchen with views Photo 7 of The Tathra Residence modern homeView Photos

Kitchen with views

Front Elevation of Modernist Inspired three level home, sloping up a very steep block, with amazing ocean views to the front and connecting to the bush at the rear! Photo 8 of The Tathra Residence modern homeView Photos

Front Elevation of Modernist Inspired three level home, sloping up a very steep block, with amazing ocean views to the front and connecting to the bush at the rear!

Feature Tiled Wall with Fire Place & Timber Joinery Photo 9 of The Tathra Residence modern homeView Photos

Feature Tiled Wall with Fire Place & Timber Joinery

Bespoke Timber Wall Pods with Feature Fire Place Photo 10 of The Tathra Residence modern homeView Photos

Bespoke Timber Wall Pods with Feature Fire Place

The View from the Dining Table Photo 11 of The Tathra Residence modern homeView Photos

The View from the Dining Table

Rear of the home backing onto bush Photo 12 of The Tathra Residence modern homeView Photos

Rear of the home backing onto bush

Timber Features of Front Terrace Photo 13 of The Tathra Residence modern homeView Photos

Timber Features of Front Terrace

The Ocean View Photo 14 of The Tathra Residence modern homeView Photos

The Ocean View

Dining Room Photo 16 of The Tathra Residence modern homeView Photos

Dining Room

Ensuite Bathroom Photo 17 of The Tathra Residence modern homeView Photos

Ensuite Bathroom

Ensuite Bathroom Photo 18 of The Tathra Residence modern homeView Photos

Ensuite Bathroom

Master Bedroom Photo 19 of The Tathra Residence modern homeView Photos

Master Bedroom

Credits

Posted By