Project posted by Feldman Architecture

The Grange

Structure
House (Single Residence)
The Grange
The Grange
The Grange
The Grange
The Grange
The Grange
The Grange
The Grange
The Grange
The Grange
The Grange
The Grange
The Grange
The Grange
The Grange
The Grange
The Grange
The Grange
The Grange
The Grange
The Grange
The Grange
The Grange
The Grange
The Grange
The Grange
The Grange
The Grange
The Grange
The Grange
The Grange
The Grange
The Grange
The Grange
The Grange
The Grange
The Grange
The Grange

5 more photos

Credits

Interior Design
M.Elle Design
Landscape Design
Arterra Landscape Architects
Builder
Northwall Builders
Photographer

From Feldman Architecture

The design of this Palo Alto family home applies contemporary ideals to a traditional aesthetic. Pockets of intimacy dot the Grange’s corners and corridors: a piano alcove in the living room, a sunny breakfast nook, a lofted reading room whose windows peer out over the yard. A classical layout gives structure to the distinct spaces, organizing the home into two wings and a connecting bar. Informal living areas intended for the family’s daily use are joined to a more formal entertaining living room and den by a central dining room at their center. The dining room opens through tall glass doors onto a patio nestled between the house’s two wings and centered on a fire pit, fluidly joining the home’s communal indoor and outdoor spaces. Above, a banistered bridge connects the master suite to the kids’ bedrooms, each outfitted with a loft that adds a playful twist to the traditional layout.

A material palette of wide-plank grey floors and white wood paneling on both the house’s interior and exterior envelops the house in warm hues, creating a livable home for an active family.