The 140m² penthouse project had the premise of space flexibility and integration, specially between indoor and outdoor areas. Blurring the edges between spaces and bringing some nature indoors were the guiding lines to the reform that also transformed part of the terrace area for a better displacement of the layout.

Owner of an art gallery, the resident needed space to display his several art pieces. Because of that, the layout, walls and illumination were designed to highlight this items. The floor made of demolition wood was applied all over the apartment reinforcing the idea of an integrated and flexible space. The outside area has a privileged view of São Paulo’s skyline, framed by a wall garden, benches and a deck.

The living room was designed aiming towards total flexibility of the furniture, reinforced by the modular couch that is constantly moved by the residents. The kitchen was intended to be a welcoming space, using a multifunctional shelf and balcony as the dividing element with the living room.
The laundry area is disguised as a wardrobe when closed, being part of the apartment’s social space without visual impact.

At the master bedroom, the three functions sleep, work and chill coexist in harmony allowing the space to be shared by the residents simultaneously.

The furniture curatorship is a mix of art elements and Brazilian crafts with renowned pieces like the Mole armchair by Sergio Rodrigues and specially the personal art collection of the residents with works of art from Tarsila do Amaral, Candido Portinari, Burle Marx, Iberê Camargo and Picasso.

uploaded The Clodomiro Apartment through Add A Home.
Add your own project for the chance to be featured in Editor's Picks.

Credits

Posted By
Architect
  • Mauricio Arruda
  • Lais Delbianco
  • Emily Shayo
  • Henrique Lauer
  • Raphaell Valença
Interior Design
  • Mauricio Arruda
  • Lais Delbianco
  • Fabio Mota
  • Emily Shayo
  • Henrique Lauer
  • Raphaell Valença
Photographer
  • Lufe Gomes